CSM Constanța Neînvinsă în carieră, Amalia Niță boxează în Croația pentru al patrulea titlu de campioană europeană (GALERIE FOTO)

 
 
  • Originară din comuna Lumina, județul Constanța, Amalia Niță (18 ani) este dublă campioană europeană de junioare și campioană europeană de tineret, ultimul titlu fiind obținut anul trecut la Erevan (Armenia).
 
Campionatul European la box rezervat categoriei de vârstă tineret (atât la masculin, cât și la feminin) a început la Porec, în Croația, iar din lotul tricolor fac parte și reprezentanți ai județului Constanța.
 
Este vorba de Amalia Niță, de la CSM Constanța (antrenată la club de Mihai Constantin și Ionuț Bodilcu) - categoria 75 kg, Denisa Manu, de la CS Năvodari (antrenori la club, Ferodin Ablalim și Marcel Jipeanu) - categoria 81 kg și George Edmond Maradin, de la CS Farul Constanța (antrenor la club, Ionuț Gheorghe) - categoria 51 kg.
 
George Edmond Maradin aparține de Sharks Gym Constanța, clubul care l-a format, iar la box reprezintă CS Farul. De asemenea, antrenorul Ionuț Gheorghe face parte și din colectivul tehnic al lotului național masculin de tineret. Competiția din Croația se încheie pe 14 aprilie 2024.
 
Nominalizată la categoria „Speranța sportului“
 
Originară din comuna constănțeană Lumina, Amalia Niță este triplă campioană europeană, iar la „Gala Sportului Românesc 2023“ a fost nominalizată la categoria „Speranţa sportului“ (feminin), premiul revenindu-i Elenei Zaharia (tenis de masă), tot de la CSM Constanța.
 
Desemnată cea mai bună sportivă la Euro 2023
 
Amalia Niță este dublă campioană europeană de junioare și campioană europeană de tineret, ultimul titlu fiind obținut anul trecut la Erevan (Armenia), la categoria 70 kg, când a fost desemnată sportiva întrecerii! După un parcurs fără greșeală, Amalia a trecut în semifinale de Giulia Molinaro și în finală de Nikolett Kovacs. La revenirea în țară, Amalia Niță și lotul României au fost așteptați pe aeroportul Henri Coandă de către staff-ul CSM Constanța, printre care și directorul Andrei Talpeș, de oficiali ai Federației Române de Box și zeci de persoane, prieteni, familii și suporteri. „Amalia a contribuit la o performanță de excepție realizată de delegația României“, s-a arătat atunci pe pagina de Facebook a CSM Constanța.
 

„O performanță la box care va fi greu de egalat“
 
În luna martie a acestui an, Amalia a împlinit 18 ani. „La mulți ani Amalia Maria Niță ! Azi, la împlinirea vârstei de 18 ani, îți dorim tot binele din lume și să atragi în jurul tău doar Oameni minunați și cu aceeași pasiune, și atenție mare la restul de lume! Amalia Niță, singura sportivă din România cu o performanță la box care va fi greu de egalat, triplă campioană europeană! La Mulți Ani, Iubita lui Tata!“, a fost mesajul tatălui campioanei.

 
La categoria Amaliei de la Euro s-au înscris numai patru sportive, care vor evolua direct în semifinale. Amalia va susține primul meci pe 12 aprilie, cu Ema Plazina (din Croația). Cealaltă semifinală este Olha Pylypchuk (Ucraina) - Zelina Ozdemir (Turcia).
 
Denisa Manu e vicecampioană continentală
   
În 2023, Denisa Elena Manu a reușit performanța de a deveni vicecampioană europeană de junioare, cu ocazia întrecerii continentale desfășurate în România, la Ploiești. Denisa Elena Manu a boxat la categoria +80 kg și s-a duelat în meciul pentru medalia de aur cu turcoaica Havvanur Kahtuda. De asemenea, Denisa Manu a concurat și la Campionatul Mondial de box pentru juniori (15-16 ani), la Erevan, în Armenia, ratând calificarea în semifinale, după ce a fost învinsă de belgianca Zaineb Sammar. „Denisa Manu este vicecampioană europeană la junioare și își dorește o medalie continentală și la tineret“, este mesajul CS Năvodari.
 
În Croația, la categoria 81 kg, la start s-au aliniat șase sportive. Două dintre ele vor evolua dinrect în semifinale, iar celelalte, printre care și Denis Manu, vor susține primul meci în sferturi. Sportiva de la CS Năvodari va boxa pentru pătrunderea în penultimul act cu Yelyzaveta Bezverkhnia, din Ucraina. 
 
George Edmond Maradin, aur la Naționale
 
Anul trecut, George Edmond Maradin a participat cu succes și la Campionatul Național de box de la Bacău, cucerind medalia de aur la categoria 48 kg. În Croația, categoria lui Maradin are 12 sportivi. Faristul are liber în primul tur, urmând a intra în competiție din sferturi, contra lui Szczoczarz Mateusz (Polonia).  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.     
 
Sursa foto: Facebook (Mihai Constantin, Federația Română de Box)
 
Citește și:

CSM Constanța
Amalia Niță, „regina Europei“, a revenit acasă. Desemnată cea mai valoroasă sportivă a întrecerii continentale (GALERIE FOTO)

 
Două sportive de la CS Năvodari, vicecampioane europene la box

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța box Cu patru titluri continentale în palmares, „Amalia Niță are Europa la picioare!“

17 Apr 2024 655

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1029

CSM Constanța box Amalia Niță, pentru a patra oară campioană europeană! (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 851

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, meci în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, cu CSU din Suceava. Sâmbătă, 13 aprilie 2024

13 Apr 2024 660

CSM Constanța box Amalia Niță, în finala Campionatului European. La un meci de al patrulea titlu continental!

12 Apr 2024 882

Calendar săptămânal CSM Constanța Cu un nou staff tehnic, rugbyștii debutează în Divizia Națională de Seniori 2024

05 Apr 2024 674

Boxerii de la CSM Constanța, pe podium la turneul internațional „Dracula Open”

18 Feb 2024 801

Constanța Camelia Voinea, desemnată „Antrenoarea anului“ la Gala Sportului Românesc 2023

15 Feb 2024 922

CSM Constanța box Evren Sali, medaliat la „Dracula Open“

13 Feb 2024 838

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, repetiție cu CSM Vaslui pentru duelul cu Füchse Berlin, din EHF European League

09 Feb 2024 882

CSM Constanța box „Little Queen“ Amalia Niță, învingătoare în turneul „Nations Cup” din Serbia

21 Jan 2024 1330

CSM Constanța box Amalia Niță, în finala turneului „Nations Cup”, din Serbia

16 Jan 2024 1515

CSM Constanța box Amalia Niță, medalie de aur la „Zagreb Boxing Queen” (VIDEO)

02 Dec 2023 1212

Box CSM Constanța Amalia Niță, un nou titlu de campioană națională

10 Sep 2023 1702

Box Amalia Niță, de la CSM Constanța, portdrapelul României la Mănușa Litoralului. Meciuri spectaculoase în prima zi (GALERIE FOTO)

26 May 2023 2158