Doliu în fotbal A murit fostul mare jucător Cicerone Manolache. A evoluat cu succes și la Farul Constanța


Fotbalul românesc este din nou în doliu, după ce s-a stins din viață, la vârsta de 87 de ani, fostul mare jucător, dar și antrenor, Cicerone Manolache.

Acesta a jucat și la Farul Constanța, fiind component al formației, care, în sezonul 1966/1967, ocupa locul patru în Divizia A.
 

Soțul meu Cicerone Manolache a plecat spre ceruri, spre o lume fără dureri, a anunțat soția fostului fotbalist, care s-a stins din viață în județul Timiș, acolo unde își ducea bătrânețile.

Înmormântarea va avea loc marți, 30 ianuarie 2024, la ora 12 în cimitirul din Rusu Sirianu, Timișoara.

Farul Constanța anunță cu regret decesul lui Cicerone Manolache, fostul atacant al formației noastre din perioada 1965-1968. Cicerone Manolache a evoluat în 66 de partide pentru Farul în primul eșalon și a marcat zece goluri în tricoul „alb-albastru”.
 
Sincere condoleanțe familiei!, este mesajul clubului constănțean.


Cicerone Manolache a evoluat pe litoral timp de trei sezoane, toate în prima ligă (1965/1966, 1966/1967 și 1967/1968), disputând 66 de partide și înscriind zece goluri în tricoul „alb-albastru“.

În prima stagiune, încheiată de echipă pe locul nouă, a jucat în 25 de partide și a punctat de trei ori.

În anul următor, când Farul a obținut una dintre cele trei clasări pe locul patru din istoria clubului, are 22 de partide și șase goluri, iar în ultimul (când formația a fost a noua în Divizia A) - 19 apariții și un gol.

Citește și:

Poveştile savuroase ale fostului mare mijlocaş al Farului

Cicerone Manolache, turnat la Miliţie pentru „spionaj cu porumbei”



În campionatul 1966/1967, primele patru clasate în Divizia A au fost: 1. Rapid - 34p, 2. Dinamo - 32p, 3. U Craiova - 30p, 4. Farul - 29p. În 26 de partide, „marinarii“ au totalizat 11 victorii, șapte egaluri și opt înfrângeri, golaveraj 38-26.

„Constanţa e a doua mea casă. Am trăit pe litoral o perioadă extraordinară. Am multe amintiri frumoase. Mi-e atât de dor de foştii mei colegi! M-am simţit foarte bine la Constanţa”, declara Cicerone Manolache, pentru ZIUA de Constanța, acum mai mulți ani.


Născut la Păunești, în județul Vrancea, fostul mare fotbalist, ex-internațional al României, a mai jucat în carieră la Metalul Reșița, CSM Reșița, Știința Timișoara (șase ani), Poli Timișoara, CFR Timișoara și UM Timișoara.

La Constanţa a venit ca centru înaintaş al echipei naţionale a României, dar pe litoral şi-a schimbat postul, trecând mijlocaş, rol pe care avea să-l interpreteze, apoi, și în restul carierei sale.

Echipa de atunci a Farului era Uţu - Georgescu, Tâlvescu, Mareş, Dumbravă - Koszka, Iancu - Sasu, Manolache, Tufan, Kallo. La un meci la Pitești, Manolache a făcut schimb de posturi cu Iancu, la cererea acestuia și de atunci așa le-au rămas rolurile în teren: Manolache - mijlocaș, Iancu - vârf.
Mutarea a dat roade în timpul acelei confruntări, Farul câștigând cu 2-1, tocmai prin golurile lui Cicerone Manolache!

„Ce fotbalist! Aproape la toate cornerele sărea la cap înconjurat de doi - trei adversari. Toți cădeau, dar el se ridica întodeauna primul!“, spunea unul dintre admiratorii lui Manolache.


Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

Citește și:


Clasat pe locul 4 în Divizia A cu FC Farul
Fostul fotbalist Cicerone Manolache a împlinit 84 de ani. „Constanța e a doua mea casă!“ (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Clasat pe locul 4 în Divizia A cu FC Farul Fostul fotbalist Cicerone Manolache a împlinit 84 de ani. „Constanța e a doua mea casă!“ (galerie foto)

20 May 2020 5121

Poveştile savuroase ale fostului mare mijlocaş al Farului Cicerone Manolache, turnat la Miliţie pentru „spionaj cu porumbei”

06 Dec 2014 9424