Sport

Elevii de la Şcoala 28 „Dan Barbilian“, întrebări pentru Ciprian Marica şi Ionel Dănciulescu „Vrem să intrăm cu Farul în comunitate“ (galerie foto + video)

Programul naţional „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate“ şi-a derulat ieri, la Constanţa, o nouă etapă. Foştii mari fotbalişti Ciprian Marica (în prezent finanţatorul SSC Farul) şi Ionel Dănciulescu (team manager la SSC Farul) au fost oaspeţii Şcolii Gimnaziale nr. 28 „Dan Barbilian“ din Constanţa, alături de reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, directorul Mariana Solomon, Mihai Orzan şi Alexandru Negraru (consilieri sport).
 
Oaspeţii le-au vorbit copiilor despre sport şi beneficiile acestuia şi au răspuns la întrebările micuţilor. După care le-au oferit mingi de fotbal şi autografe şi s-au fotografiat cu ei. „Mă bucur foarte mult că pot veni şi că pot să vă spun câteva cuvinte despre sport. În primul rând, sunteţi la o vârstă la care trebuie să vă jucaţi, să porniţi de la pasiune şi să faceţi cu drag. Până la urmă, sportul înseamnă mişcare şi sănătate. Sportul înseamnă atât de multe lucruri… Sportul ne învaţă fairplay-ul, să ne dăruim şi avem o ambiţie fantastică, conştientizând faptul că ne putem baza pe colegul de lângă noi. Sportul cultivă în noi lucruri foarte importante. Vă aşteptăm la stadion, porţile vă sunt deschise!“, li s-a adresat Ciprian Marica micilor elevi.
 

Două ghiozdane, o minge şi o ambiţie fantastică

 
Exuberanţi şi plini de interes, şcolarii s-au prezentat cu temele făcute la întâlnirea cu cei doi oficiali ai SSC Farul, punându-le mai multe întrebări.
 
Dialog cu Marica:
 
- Ce aţi simţit prima dată când aţi intrat pe stadion?
- Când eram mic, aveam multă energie. Întâi am făcut înot şi tenis, apoi am trecut la fotbal, pe la nouă - zece ani. Am fost emoţionat când am intrat pe stadion. Am avut o pasiune fantastică şi mi-a plăcut foarte mult.
- Cum a fost când aţi plecat la Şahtior Doneţk?
- Aveam 18 ani, eram un copil. M-am bucurat enorm că mi s-a îndeplinit un vis.
- Când eraţi de vârsta noastră, vă mai plăceau şi alte sporturi?
- Am spus mai sus, am mai făcut înot şi tenis. La început, totul e o joacă de copii.
- De ce aţi avut nevoie pentru a face fotbal?
- De două ghiozdane, o minge şi o ambiţie fantastică!
 
Dialog cu Dănciulescu:
 
- La ce vârstă aţi începuţi să jucaţi fotbal?
- Pe la şase - şapte ani. Pe atunci, ne jucam mult în spatele blocului, acum nu prea mai vezi copii să încingă miuţe în cartier.
- Cum vă înţelegeţi cu colegii de la Farul, venind la Constanţa?
- Sunt de puţin timp la echipă, dar ne înţelegem foarte bine. Lucrez cu oameni de calitate, iar împreună putem face lucruri măreţe.
 

„Aşa a vrut soarta”

 
Lui Ciprian Marica i-a fost pusă o întrebare şi de către Valentin Constantin, profesor de educaţie fizică şi sport la Şcoala 28 şi fost fotbalist, dar şi fost component al staff-ului medical al FC Farul o lungă perioadă. „De ce aţi ales, totuşi, Farul?“, a întrebat Valentin Constantin. „Nu a fost nimic planificat, însă aşa a vrut soarta. Am auzit de brandul FC Farul şi mi-am zis că merită să ajut. Cred în constănţeni“, a spus finanţatorul SSC Farul.
 

Curtea şcolii şi mingea bătută în pauze

 
„Cel mai plăcut moment de a-ţi începe ziua. Mă bucur şi sunt încântat că am fost astăzi (n.r. ieri) aici, în mijlocul copiilor, că am putut să povestim puţin despre sport. Au avut şi întrebări. A fost ceva inedit, care mi-a făcut plăcere. Asemenea acţiuni trebuie continuate, atât în municipiu, cât şi în judeţ. Eu voi răspunde de fiecare dată prezent. Copiii sunt la vârsta la care încă de joacă, ceea ce şi eu făceam la vârsta lor. Ne bucurăm de plăcerea de a face sport, de curtea şcolii şi de a bate mingea în pauze. Toţi sunt entuziasmaţi de fotbal. Le-am povestit ce vrem să facem la Farul. Vrem să ieşim cu echipa de pe stadion şi să intrăm în comunitate“, a precizat Ciprian Marica.
 

Sfat pentru părinţi

 
Ionel Dănciulescu a spus că pentru copii e foarte important să facă mişcare şi sport. „Nu cred că-mi doream să-mi petrec o zi din viaţa mea altfel decât înconjurat de aceşti minunaţi copii. Sunt adorabili! M-am simţit extraordinar de bine. E o plăcere şi o bucurie deosebite să-i facem pe copii să uite pentru câteva momente de grijile şcolare, dacă putem spune aşa, cu toate că şcoala este foarte importantă în ziua de azi. Îmi doresc foarte mult ca ei să facă mişcare şi sport, nu contează ce disciplină. Sportul e benefic pentru ei. Îi ajută să se dezvolte ca oameni. De aceea îi rog pe părinţi să-şi îndrume copiii cât mai mult către sport“, a punctat team managerul SSC Farul.
 

„Mi-a plăcut enorm acest eveniment“

 
Mariana Solomon a subliniat succesul acţiunii de ieri. „Cel mai mult m-a încântat entuziasmul şi faptul că cei prezenţi, copii de clasele 1-4, au fost atât de bine pregătiţi şi interesaţi. Au venit şi cu întrebări. Mi-a plăcut enorm acest eveniment. Mă bucur că la Şcoala 28 «Dan Barbilian» sportul reprezintă una dintre atracţiile disciplinelor care se predau. Am înţeles că, în procesul de predare, şi la matematică se folosesc mingi de la diferite sporturi! E o metodă de învăţare interactivă, prin joc. Sunt foarte încântată şi le mulţumesc gazdelor noastre de astăzi (n.r. ieri), ca şi invitaţilor şi colegilor mei, care se implică“, a declarat directorul DJST Constanţa.
 
Programul Naţional „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate“ este o iniţiativă a Ministerului Tineretului şi Sportului, fiind implementat în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Comunicaţiilor, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, direcţiile judeţene pentru sport şi tineret, inspectoratele şcolare judeţene şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

 

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SSC Farul Constanța s-a despărțit de 12 fotbaliști

15 Dec 2018 2148

Imagini de la eveniment Constanța. Moș Crăciun a venit la spectacolul de final de an al gimnasticii aerobice (galerie foto+video)

15 Dec 2018 532

„Vine, vine, Moş Crăciun!”, spectacol de gimnastică aerobică pe scena Casei de Cultură din Constanţa

12 Dec 2018 345

Laude şi de la Sorin Ghionea Micii fotbalişti de la FC Farul 2011, evoluţii la Sparta Winter Cup. Cel mai frumos meci, cu New Stars

12 Dec 2018 1182

„Un viitor campion în familie!” Antrenorul Gheorghe Grigore, de la CS Farul Constanţa, bunic pentru prima oară

10 Dec 2018 607

Ce spun Ciprian Marica şi Petre Grigoraş SSC Farul încheie anul pe loc de retrogradare. Va urma o remaniere a lotului de jucători

10 Dec 2018 1634

Imagini de la eveniment SSC Farul, egal în ultimul meci al anului. „Marinarii" au fost conduși de UTA la Constanța (galerie foto)

08 Dec 2018 1044

Un singur suporter a venit să încurajeze UTA la meciul de la Constanța cu SSC Farul

08 Dec 2018 1213

Petre Grigoraş - „Meci mai mult decât dificil“ SSC Farul vrea să încheie anul 2018 cu o victorie, sâmbătă, la Constanţa

08 Dec 2018 546

SSC Farul Constanţa Petre Grigoraş - „Am încredere că jucătorii noștri nu se vor gândi deja la Moș Crăciun“(galerie foto)

07 Dec 2018 853

SSC Farul, ultimul meci din 2018, la Constanța, cu UTA. Ce probleme de lot au "marinarii"

06 Dec 2018 758

Pickleball. Cum se joacă. „Devii dependent!” Eden Lică aduce la Constanţa, în premieră naţională, sportul care a luat avânt în SUA (galerie foto)

05 Dec 2018 1027

SSC Farul, pe loc de retrogradare. Lupta din subsol e tot mai aprigă! „Marinarii“ încheie anul 2018 cu un meci cu UTA, la Constanţa

04 Dec 2018 907

SSC Farul Constanța, din nou pe loc de retrogradare după eșecul sever cu ACS Poli Timișoara

01 Dec 2018 899

Pe 1 decembrie, meci cu ultima clasată SSC Farul a pierdut cu Ripensia, dar mai are o ocazie de a da lovitura la Timişoara

01 Dec 2018 609

Mai era un minut! SSC Farul Constanța, eșec dureros la Timișoara Petre Grigoraș - „Acesta e fotbalul. Neatenția se plătește“

30 Nov 2018 863

Dublă aniversare pentru Ilie Floroiu 66 de ani de viață și un an de când este consilierul primarului Constanței

29 Nov 2018 448

Diana Pivniceru, pe locul secund Trei medalii pentru CS Farul Constanţa la Cupa Mondială de culturism şi fitness

29 Nov 2018 521

Cadou special din partea lotului SSC Farul Constanţa pentru Erkal Memet, cu ocazia zilei sale de naştere (galerie foto)

29 Nov 2018 1108

Răpuși în prelungiri! SSC Farul Constanța, înfrângere dramatică în meciul cu Ripensia Timișoara

28 Nov 2018 1367

Şefii Federaţiei Române de Haltere, în vizită la Constanţa. Cu cine s-au întâlnit pe litoral (galerie foto)

28 Nov 2018 443

Două meciuri, unul după altul, la Timişoara. Primul e astăzi SSC Farul, în faţa unei premiere în acest campionat

28 Nov 2018 1032

Rugby Club Judeţean Farul Constanţa a intrat în insolvenţă! Dosarul, amânat pentru 2019

27 Nov 2018 418

Sportivi şi antrenori, premiaţi Bani de la bugetul local pentru performanţele internaţionale ale CS Farul Constanţa şi ale LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa (documente)

26 Nov 2018 612

SSC Farul. Accidentarea care a dat fiori. Ambulanţa pe teren! Câte zile de pauză va avea Yeboah Twumasi după lovitura încasată (galerie foto)

26 Nov 2018 1014

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 18-a a Ligii a 4-a. Patru goluri şi penalty ratat în CS Năvodari - FC Farul Constanţa

25 Nov 2018 908

„Casă de piatră, ale!” Emoționant! Un suporter al SSC Farul Constanța și-a cerut în căsătorie iubita pe plajă, în scandările fanilor (video)

24 Nov 2018 1847

Imagini de la eveniment SSC Farul Constanța a trecut în Liga a 2-a și de Dacia Unirea Brăila. „Marinarii“ au ieșit din zona retrogradării (galerie foto + video)

24 Nov 2018 1477

UPDATE. Imagini de la eveniment Fotbalist de la SSC Farul Constanța, transportat cu salvarea la spital (galerie foto + video)

24 Nov 2018 1866

Fotbalul judeţului Constanţa Meciurile care se joacă în weekend în Ligile a 4-a, a 5-a şi a 6-a (program + clasamente complete)

24 Nov 2018 504

SSC Farul - Dacia Unirea Brăila, sâmbătă, pe stadionul „Gheorghe Hagi“ „Marinarii“ vâslesc să iasă din apele tulburi ale clasamentului

24 Nov 2018 1010

Constanţa Ce spune Ciprian Marica după ce sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 39 „Nicolae Tonitza“ a primit numele său

23 Nov 2018 1144

SSC Farul, duel cu penultima clasată Marian Dinu - „E o echipă periculoasă. Trebuie să o luăm în seamă, nu să o tratăm de sus“

23 Nov 2018 636

„Prietenie adevărată! Farul, o generaţie care continuă“ Au reunit echipa. Foşti fotbalişti de la FC Farul, din nou împreună

23 Nov 2018 1433

Ionel Dănciulescu nu mai activează la SSC Farul Constanţa

22 Nov 2018 1854

SSC Farul vrea să învingă şi Dacia Unirea Brăila şi să iasă din zona nisipurilor mişcătoare

22 Nov 2018 672

Scrimă Medalii pentru CS Farul Constanţa şi CSS1 Constanţa la Naţionalele de speranţe (galerie foto)

21 Nov 2018 458

Pe 1 decembrie, SSC Farul Constanţa are meci la Timişoara în Liga a 2-a

21 Nov 2018 898

Tenis de masă Surorile Zaharia, Alina şi Elena, de la CS Farul Constanţa, au urcat pe podium şi la Naţionalele de tineret (galerie foto)

20 Nov 2018 419

Remarcate ale întrecerii de la Deva Gimnastele de la CS Farul Constanţa şi CSS1 Constanţa, din nou pe podium la Campionatul Naţional (galerie foto + documente)

19 Nov 2018 959

SSC Farul, scorul etapei în „finala campionatului“. Remarcaţii lui Petre Grigoraş „Îi apreciez mult. Şi nu e vorba numai de ei“ (galerie foto + video)

19 Nov 2018 1496

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 17-a a Ligii a 4-a

18 Nov 2018 943

Imagini de la eveniment SSC Farul a învins cu 5-0 Luceafărul Oradea. Scorul, stabilit încă din minutul 53 (galerie foto)

17 Nov 2018 1151

Fotbalul județului Constanța Ce meciuri se joacă în weekend la Ligile a 4-a, a 5-a și a 6-a (program și clasamente complete)

17 Nov 2018 452

Litigiu, la Judecătoria Constanţa, între Petre Grigoraş, antrenorul SSC Farul, şi CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu

17 Nov 2018 895

FC Viitorul Mihai Georgescu Cluj-Napoca a reclamat SSC Farul Constanţa la FRF. Care e mărul discordiei

17 Nov 2018 1134

„Se încearcă senzații tari!“ Episodul „omul cu un teanc de bani la vestiare“. Ce spune Petre Grigoraș

16 Nov 2018 693

SSC Farul joacă sâmbătă cu Luceafărul Oradea la Constanţa Petre Grigoraş - „Adevăraţii suporteri vin în momentele dificile“

16 Nov 2018 865

Astăzi e ziua de naştere a lui Petre Grigoraş, antrenorul SSC Farul. Cel mai frumos cadou, victoria, sâmbătă, cu Luceafărul Oradea

15 Nov 2018 705

Titluri naţionale şi alte prezenţe pe podium pentru CS Farul şi CS Tomis Karate la competiţiile de la Tg. Secuiesc (galerie foto)

14 Nov 2018 551