Eric de Oliveira s-a întors la FC Viitorul. Ce record plănuieşte să doboare „Avem şanse şi la titlu, şi la Cupa României“ (galerie foto)

FC Viitorul l-a readus la echipă pe mijlocaşul Eric de Oliveira (33 de ani), care a mai jucat la formaţia de pe litoral în perioada iulie - decembrie 2017, marcând şapte goluri. Rafinatul jucător a dat culoare şi consistenţă atunci jocului Viitorului, astfel că reînregimentarea sa e un câştig cert pentru trupa lui Hagi.
 
Eric a semnat un contract valabil pentru un an şi şase luni cu fosta campioană a României, după ce s-a despărţit de Al-Markhiya, din Qatar. „Mă bucur foarte mult că am avut o nouă ofertă din partea domnului Gică. Principalul motiv pentru care m-am întors e că îi cunosc pe băieţi şi pe antrenor, care mi-a dat încredere şi m-a relansat. Aveam atunci nevoie de o provocare, iar când am fost ofertat de Viitorul nu m-am gândit de două ori şi am acceptat. Îmi amintesc cuvintele lui nea Gică când am plecat în Qatar. Mi-a spus că, dacă voi reveni în ţară, ştiu unde e locul meu, unde e casa mea. Când am fost întrebat dacă vreau să revin la Viitorul, am zis imediat da. Sper să fie într-un ceas bun“, a declarat Eric, cel care s-a integrat programului de pregătire al FC Viitorului din Antalya.

„Cred că va fi încă o experienţă frumoasă în viaţa mea“

Eric este de părere că FC Viitorul are şanse şi la titlu, şi la cucerirea Cupei României. În prezent, echipa constănţeană se află pe loc de play-off, cinci, şi e calificată în sferturile Cupei României. „Mă gândeam că era timpul să iau şi eu un trofeu. Faptul că Viitorul a fost campioană a României, acum doi ani, m-a motivat şi mai mult să mă întorc. Acum avem şanse şi la titlu, şi la Cupa României. De ce să nu ne gândim? Viitorul e o echipă tânără, care joacă fotbal. Vreau să dau totul din mine ca să ajungem unde e locul acestei formaţii. Nu s-a schimbat nimic la echipă, doar vârsta mea, am un an în plus. În rest, tot mulţi tineri. Cred că va fi încă o experienţă frumoasă în viaţa mea. Sunt copii pe care îi cunosc şi care au avut un respect enorm faţă de mine. Ei au aşteptam să revin, eu la fel şi sunt sigur că ne vom sincroniza aşa cum trebuie, ca să facem ce doreşte antrenorul. Sunt sigur că vor veni şi rezultatele“, a spus mijlocaşul de 33 de ani.

„Pentru mine, va fi ca un trofeu“

Revenind în Liga 1, Eric are şi un obiectiv personal, acela de a deveni cel mai bun marcator străin din istoria campionatului României. „Când am venit prima dată la Viitorul, aveam 49 de goluri marcate în Liga 1. Am înscris încă şapte, în 2017, sub culorile echipei, iar acum mai am nouă ca să depăşesc recordul brazilianului Wesley. E ceva important pentru mine. Aşa cum Demollari a fost remarcat câţiva ani buni în România, aşa vreau şi eu. Să le spună copiilor mei cineva: «Uite, tatăl vostru a fost cel mai mare marcator străin din istoria fotbalului românesc», chiar dacă eu nu mă mai simt străin. Pentru mine, va fi ca un trofeu. Însă nu acesta e principalul meu obiectiv, ci să ajungem cât mai sus în clasament. Echipa e mai presus de orice. Aş prefera să ies campion cu FC Viitorul decât să-mi realizez obiectivele personale. Dar, dacă se vor împlini ambele, cu atât mai bine“, a punctat Eric.

Ce i-a spus Bradley De Nooijer lui Bas Kuipers

Pe lângă Andrei Târcoveanu şi Eric, FC Viitorul l-a transferat şi pe fundaşul stânga olandez Bas Kuipers (24 de ani, 1,80 m), care a fost legitimat ultima oară la formaţia olandeză Ado Den Haag. Format şi crescut de Ajax Amsterdam, Ben a evoluat şi pentru echipele naţionale U-17, U-20 şi U-21 ale Olandei. „Am discutat cu George Ogăraru, în decembrie anul trecut, dar şi în această lună, despre club, filosofia sa. A contat şi că voi lucra cu Gheorghe Hagi, un nume mare din fotbalul mondial. Am urmărit partidele pe care le-a disputat FC Viitorul cu Vitesse Arnhem, în Europa League, dar şi alte meciuri. Am văzut ce stil are echipa şi ce îşi doreşte să joace. Pe Bradley de Nooijer (n.r. celălalt jucător olandez din lotul constănţean) nu îl cunoşteam, dar l-am sunat şi l-am întrebat despre club, despre Constanţa şi despre viaţa din România, primind numai răspunsuri pozitive. Primul obiectiv e să ne calificăm în play-off, iar apoi să obţinem rezultate cât mai bune, care să ne dea dreptul să jucăm în cupele europene. Eu îmi doresc să evoluez cât mai mult, iar apoi vom vedea“, a spus fundaşul olandez.

Ştefan Muşat e nepot al Elenei Frîncu

Managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi, a luat în lotul de Antalya opt tineri din Academia Hagi, câte doi pentru fiecare post (Alexandru Şerban, Ştefan Muşat, Marius Leca, Darius Grosu, Nicholas Popescu, Roberto Mălăele, Alexi Pitu şi Louis Munteanu). Dintre aceştia, Ştefan Muşat (portar, 17 ani, de la echipa U-19 a FC Viitorul) este nepot al celebrei Elena Frîncu, fostă vicecampioană mondială la handbal, cea care a condus timp de 22 de ani DJST Constanţa, fiind considerată cel mai de succes manager de sport din România. Ştefan Muşat este fiul Doinei Muşat, nepoată a Elenei Frîncu (fiica surorii fostei mari sportive, Maria).
 
„Mă bucur că între fotbaliştii de la FC Viitorul este şi Ştefan Muşat. Îmi doresc din inimă să-mi urmeze performanţele. Să ajungă la Campionatul Mondial şi să joace o finală, chiar dacă va fi să o şi piardă. Ştiu că sub bagheta lui Gică Hagi nu poate fi decât serios. Ştef, vei împlini 18 ani sub bagheta marelui Hagi! Asta înseamnă enorm. Reprezinţi «10 ani Academia Gheorghe Hagi»“, a fost mesajul Elenei Frîncu. Ştefan Muşat va deveni majorat în cantonamentul din Antalya, pe 17 ianuarie.
 
Nicholas Popescu este fiul lui Gică Popescu, Alexi Pitu nepot al foştilor fotbalişti Adrian Pitu şi George Pitu, iar Roberto Mălăele - nepotul cunoscutului actor, regizor, caricaturist şi scriitor român Horaţiu Mălăele.

Astăzi, primul amical

Luni, 14 ianuarie, de la ora 18.00, FC Viitorul va susţine primul meci amical din Turcia, cu Ferencvaros (Ungaria), la Rixos Belek. În continuare, programul disputelor de verificare arată astfel: pe 17 ianuarie, ora 12.00: FC Viitorul - Rubin Kazan (Rusia), la Belis Belekora; ora 18.00 - FC Viitorul - Daejeon Citizen (Coreea de Sud), la Sueno Belek; pe 21 ianuarie, ora 11.00 - FC Viitorul - Velje (Danemarca), la Sueno Belek; ora 18.00 - FC Viitorul - Lechia Gdansk (Polonia), Titanic Belek; pe 24 ianuarie, ora 11.00 - FC Viitorul - Yenisey (Rusia), Sueno Belek; ora 18.00 - FC Viitorul - Sabutarlo (Georgia), Sueno Belek.
 
Gică Hagi a spus că în primul meci va folosi câte o echipă în fiecare repriză, iar celelalte şase meciuri (câte două pe zi) le va aborda cu echipe distincte în fiecare confruntare, dând astfel minute tuturor jucătorilor deplasaţi în Antalya. 
 
Sursa foto: FC Viitorul 
        
Citeşte şi:
 
Gică Popescu și Iosif Rotariu, la pregătire! FC Viitorul, primul antrenament din cantonamentul de la Belek. A fost transferat şi Eric​

Transfer la FC Viitorul Jucătorul olandez Bas Kuipers se alătură echipei constănțene​

Andrei Târcoveanu, transferat „FC Viitorul mi-a întins o mână de ajutor. Sper să nu dezamăgesc!“​


Fotbaliștii de la FC Viitorul au plecat în cantonament în Antalya, Turcia (galerie foto+video)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Farul Constanța Eric de Oliveira, membru al staff-ului, a suferit un accident vascular cerebral! Mesajul campioanei României

26 Jun 2023 3521

Farul Constanța Rivaldinho vrea să-l depășească pe Eric de Oliveira și să devină cel mai bun marcator străin al clubului (VIDEO)

19 Jun 2023 2058

LIVE TEXT Farul Constanța, în vizită la School of London. O nouă acțiune din programul „Învățăm să fim campioni - Școala, primul pas spre performanță” (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Mar 2023 2480

Eric de Oliveira, cooptat în staff-ul tehnic al Farului Constanța (VIDEO)

28 Feb 2023 1802

A trecut un an de când FC Viitorul a cucerit Cupa României. Succes în prelungiri, în finala cu Astra Giurgiu! (galerie foto)

27 May 2020 3246

Eric de Oliveira, transferat de la FC Viitorul. Merge la o altă echipă din Liga 1

14 Jan 2020 1923

Luni, FC Viitorul se duelează cu „lanterna roșie“ a Ligii 1 Gică Hagi - „Avem nevoie de această victorie“

09 Dec 2019 1694

FC Viitorul joacă luni cu Sepsi Sf. Gheorghe la Ovidiu în Liga 1 (galerie foto)

25 Nov 2019 2440

Golgeterul campionatului Eric, de la FC Viitorul, l-a egalat pe Wesley în topul marcatorilor străini ai Ligii 1

13 Aug 2019 1630

„Spiritul de a domina şi a înscrie“ FC Viitorul a marcat în toate cele şapte partide de până acum din noul sezon. Medie de 2,42 goluri / meci (galerie foto)

06 Aug 2019 1802

Dă gol după gol Eric de Oliveira, de la FC Viitorul, la un pas de a deveni cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1

30 Jul 2019 2062

FC Viitorul, punctaj maxim după două etape în Liga 1. Echipa lui Hagi a învins și Chindia Târgoviște și e prima în clasament

19 Jul 2019 2022

Gabriel Iancu a efectuat vizita medicală cu FC Viitorul şi va demara pregătirea alături de ceilalţi jucători (galerie foto)

13 Jun 2019 2667

FC Viitorul a învins clar Astra Giurgiu și a urcat pe locul trei în clasamentul Ligii 1

13 May 2019 1823

Victorie pentru FC Viitorul în meciul împotriva Astrei Giurgiu în etapa a patra din play-off-ul Ligii I de fotbal

08 Apr 2019 2028