Farul Constanța Rivaldinho vrea să-l depășească pe Eric de Oliveira și să devină cel mai bun marcator străin al clubului (VIDEO)


 
  • Brazilianul Rivaldinho, fiul celebrului Rivaldo, a mai jucat pe litoral în perioada ianuarie 2019 - august 2020, când a marcat 15 goluri în 43 de meciuri.
 
Campioana României, Farul Constanța, are o campanie prolifică de achiziții în vederea sezonului 2023/2024, în care, pe lângă competițiile interne, va fi angenată și în cupele europene, debutul făcându-și-l în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor.
 
Până duminică seară, clubul de pe litoral anunțase perfectarea a șase transferuri: Rivaldinho, Nicolae Carnat, Marco Borgnino, Fabio Vianna, Ionuț Vînă și Damien Dussaut. În același timp, gruparea alb-albastră s-a și despărțit de trei jucători: Vlad Morar, Rolandas Baravykas și Carlo Casap.  
 
„Primul meu gând e să ajut echipa“
 
Brazilianul Rivaldinho, fiul celebrului Rivaldo, a mai jucat pe litoral în perioada ianuarie 2019 - august 2020, când a marcat 15 goluri în 43 de meciuri. Atacantul speră la o nouă perioadă bună la Constanța, printre obiectivele sale numărându-se și depășirea la numărul de goluri a lui Eric de Oliveira, care e cel mai bun marcator străin al Farului (cu 17 reușite), dar și al campionatului. „Am făcut un sezon foarte bun la Constanța și vreau să-l repet acum sau să fie și mai bun. Vreau să-l depășesc pe Eric și să să devin cel mai bun marcator străin din istoria clubului. Dacă voi fi și golgeterul Superligii? Cine știe, dar în primul rând îmi doresc să mă pregătesc foarte bine și să ajut echipa. Dacă va veni și chestia asta, va fi foarte bine, dar primul meu gând e să ajut echipa. În turul întâi preliminar al Ligii Campionilor, va fi greu indiferent de adversar. Dar avem un lot foarte bun și putem face o figură frumoasă. E un vis al tuturor fariștilor să intrăm într-o grupă europeană și trebuie să ne luptăm pentru el“, a declarat Rivaldinho, la Farul TV. 
  
În vârstă de 28 de ani, jucătorul brazilian a revenit cu plăcere pe litoral. „Am revenit cu gândul de a face un sezon foarte bun, de a ajuta Farul să rămână unde este, acolo sus. Sunt sigur că vom face treabă foarte bună și în noul sezon. A fost o revedere frumoasă, mă simt ca acasă la acest club, este special pentru mine, îl iubesc, mereu am fost primit foarte bine și sunt foarte fericit și mândru că sunt aici“, a mai spus Rivaldinho, potrivit sursei citate. 
 
„Mă simt ca acasă“
 
Și mijlocașul Ionuț Vînă (28 de ani), care a jucat ultima dată la Universitatea Craiova, s-a întors la Constanța. Produs al Academiei „Gheorghe Hagi“,  Vînă are în palmares un  titlu de campion (2017), două Cupe ale României (2019, 2020) si o Supercupă a României (2019), cu FC Viitorul (actuala Farul). Pentru clubul de pe litoral a mai evoluat în peste 100 de meciuri (107), în care a marcat opt goluri și a oferit zece pase decisive.
 

„Sunt acasă, mă simt ca acasă, am petrecut zece ani frumoși aici. Fiecare jucător care vine la Farul devine mai bun. Totul e făcut pentru jucători, să performeze și să progreseze. Mă va ajuta faptul că provin din Academie. Am visat principiile pe care ni le-a implementat Mister Hagi, le știu pe de rost, știu tot ce se întâmplă aici, ceea ce va cântări mult și mă va ajuta să mă reintegrez. M-a făcut să vin la Farul foamea de meciuri, de victoria, de fotbal și de trofee. Vreau să retrăiesc acele sentimente cu colegii mei. Avem șansa în acest an să prindem și o grupă europeană. Ar fi fantastic, o bucurie imensă“, a menționat Ionuț Vînă.  
 
„Obiectivul meu e să fiu mai bun în fiecare zi“

   
În vârstă de 25 de ani, Nicolae Carnat (atacant) este un produs al Academiei Hagi. „M-au convins să revin jocul echipei, titlul cucerit, proiectul extraordinar și domnul Hagi, cel mai mare fotbalist român și un om deosebit. Mi-a transmis să muncim mult și să fim uniți. Doar prin muncă poți ajunge campion.  Cunosc anumite principii, dar, fiind un jucător nou, nu va fi așa ușor la început, trebuie să mă adaptez. Sunt sigur că voi avea un sezon bun. Trebuie să facem o figură frumoasă în cupele europene, suntem o grămadă de jucători cu potențial, echipa e construită pe un sistem bun și avem doar de câștigat din participarea europeană. Obiectivul meu e să fiu mai bun în fiecare zi, iar când intru în teren să demonstrez că îmi merit locul la Farul. Vreau să ajut echipa cât mai mult“, a punctat Nicolae Carnat.
 
Farul l-a vrut și în ianuarie            
 
Marco Borgnino are 25 de ani, 1,76 m, este născut în Argentina, la Rafaela, și evoluează pe postul de mijlocaș stânga sau ofensiv. În carieră a mai evoluat în țara natală pentru Rafaela, Estudiantes și CA Union, dar și în Portugalia, pentru Nacional. „Am ales Farul pentru că este campioana, o echipă foarte mare. Știu tot ce s-a întâmplat anul trecut, am urmărit campionatul. Aici este un antrenor de foarte mare valoare, care te ajută să alegi Farul. Venind în Europa pentru un argentinian este foate bine și să revin acum este un pas înainte în cariera mea. Au fost discuții să vin la Farul în ianuarie, dar nu s-a putut atunci. Obiectivele mele sunt și ale clubului, să ne păstrăm titlul ne dorim să intrăm în grupele cupelor europene. Liga Campionilor este unul dintre motivele pentru care am ales să vin. Tehnica și posesia balonului sunt principalele mele calități și îmi place să execut lovituri libere“, a spus Borgnino.
 
Nu a fost o decizie grea
 
În vârstă de 24 de ani și înalt de 1,81 m, Fabio Vianna (fundaș stânga) este format la Benfica Lisabona, iar în carieră a mai evoluat pentru formațiile portugheze Chaves, Braga și Coimbra, dar și în campionatul României, pentru FC Argeș. „Pentru mine este o experiență deosebită acest transfer. Știu Farul, pentru că am jucat contra acestei echipe în sezonul trecut (n.r. cu FC Argeș). Este una dintre cele mai bune formații din România și sunt foarte bucuros să ajut clubul. Nu a fost greu să fiu convins să semnez. A fost o decizie ușoară, fiind vorba de campioana României. Fotbalul cu Mister Hagi e ușor, ne place să-l jucăm. Farul a jucat foarte bine în sezonul trecut“, a menționat Fabio Vianna.

„A fost foarte ușor să semnez cu Farul pentru că îl știu pe domnul. Hagi și m-am simțit foarte bine aici și prima oară. Proiectul a rămas același, se urmărește victoria la fiecare meci. Echipa e campioană și trebuie să continuăm în direcția aceasta și să încercăm să mai câștigăm titluri. M-am revăzut cu vechii coechpieri și a fost perfect pentru mine“, a declarat și Damien Dussaut

Amicalul cu FC Brașov, vineri

După trei zile de antrenamente intense, conducerea tehnică a Farului a programat duminică un joc școală, în care au fost oferite minute fiecăruia dintre cei prezenți în cantonamentul de la Poiana Brașov.

„A fost și o primă ocazie de a-i vedea la lucru atât pe noii sosiți în această perioadă cât și pe cei din cadrul Academiei Hagi care fac parte din lot în acest stagiu de pregătire. Chiar dacă s-au aflat la primul joc, toți cei nou veniti au evoluat foarte bine, fiind mereu implicați la fiecare acțiune. Un joc pe care «albii» l-au câștigat cu 2-1, golurile fiind semnate de Vînă și Sali, respectiv Rivaldinho din penalty pentru «albaștri»“, se arată pe site-ul oficial al Farului.

Echipa de pe litoral va disputa vineri, de la ora 11.00, în ultima zi de cantonament, o partidă amicală cu FC Brașov, locația exactă urmând să fie stabilită zilele următoare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța  
 
Citește și:
 
Farul Constanța l-a achiziționat și pe Damien Dussaut
 
Fotbaliștii de la Farul Constanța au efectuat vizita medicală și pleacă în cantonamentul montan (GALERIE FOTO + VIDEO)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 562

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 628

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 1117

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 358

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1053

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 675

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 441

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3161

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1859

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 678

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1363

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 874

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 937

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 794

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1489