Farul Constanța Avertismentul lui Hagi. „Aroganța nu-și are rostul. Cine nu face față va pleca. Vom curăța vestiarul“

 
Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului Constanța, campioana României, s-a prezentat foarte supărat după meciul câștigat cu 4-1 împotriva echipei FC Voluntari, pe teren propriu, în etapa a doua a Superligii.

Hagi i-a criticat dur pe elevii săi, pentru modul cum s-au implicat pe faza defensivă, în condițiile în care echipa ilfoveană a avut multe ocazii, între care și două bare. Acestea și portarul Alexandru Buzbuchi, aflat iar în zi de grație, au făcut ca meciul să nu ia o turnură periculoasă pentru „marinari“.   

Hagi i-a avertizat pe jucători că la Farul va rămâne numai cine se va implica total.

Bine că am câștigat meciul, după o prestație destul de slabă. Fotbalul are două faze. Chiar dacă, cu mingea, din când în când, am făcut niște lucruri bune, fără minge am fost penibili. De asta am și pierdut cu Sheriff cu 0-3, pentru că fotbalul nu-l poți juca doar cu o fază. Trebuie să reglez lucrurile cât mai repede. Se pare că unii jucători își doresc, iar alții cred că sunt în vacanță. Știm că la mare e frumos, iar povestea zice că în Constanța vara nu se joacă fotbal, fiind la plajă, în vacanță. Ar trebui să ne trezim și să fim conștienți de ce facem. În România, mai merge, dar afară nu cred. Trebuie să te trezești, că iar pățim ce am pățit cu Sheriff în deplasare.

 
„Dacă nu ne trezim, ne așteaptă timpuri foarte grele“
 

Meciul de acasă cu Sheriff a fost singurul în care echipa a fost conectată cum trebuie. Impresia mea – și e greu să mă înșel la experiența pe care o am – e că s-a implementat o aroganță în club, importantă. Destul de aroganți, atitudine care nu-și are rostul. Practic, am făcut ceva  în sezonul trecut, dar acum e o nouă provocare. În aceste condiții, e greu să rezist. Dacă nu ne trezim, eu zic că ne așteaptă timpuri grele, foarte grele. Am experiența să pot prevedea, să am această viziune. Știți că eu o cam văd ce se întâmplă peste jumătate de an – un an. Totul se planifică. În aceste condiții, am o muncă de făcut, pentru că eu nu voi pleca. Nu mă vor da ei afară pe mine, vor pleca ei, care nu fac față. Vom curăța vestiarul, așa cum trebuie. Toți trebuie să vină ca lumea în vestiar, să fie conectați la tot ce își dorește Farul.

 
„După meci, râdeau în vestiar“
 

Dacă sunt sătui și cred că au făcut totul, atunci avem o mare problemă. Eu sunt conectat, dar în partea cealaltă cam greu, se pare. E o impresie. Sper să mă înșel, dar ați văzut ce am făcut pe bancă, la 4-1. Nu e normal așa ceva, să zici ceva și toată lumea să facă ce gândește, ce vrea. Cum vrea, așa cum am jucat la Sheriff, invidividual. Nu, nu, noi am fost o echipă, cu principii clare. Și toată săptămâna am vorbit despre principiile noastre, care sunt în familie, că Farul e o familie. Cine nu intră în principii o să dispară. Cu siguranță, 100%. E datoria mea s-o curăț, pentru că eu am foame multă, ambiție și vreau să câștig. Sunt multe de spus. La Farul, totul pare frumos, dar să nu credeți că mi-a căzut bine ce am pățit la Sheriff, cu un rezultat în spate. Ce ați văzut acum s-a întâmplat la Sheriff. FC Voluntari a avut la ocazii... Nu poți avea mereu acest noroc, cât să-l ai? Iar ei, după meci, râdeau în vestiar. Credeau că nu știu ce au făcut. În vestiar sunt și eu și știu ce trebuie să faci, cum trebuie să arăți. Echipa nu poate face doar o fază, cu mingea. Iar fără minge, să mă rog de ei să alerge, să facă marcaj, să se bată, să aibă agresibitate. Nu se poate așa ceva! Trebuie să intru în vestiar. Le-am zis, intru în vestiar cu ei. Mă voi dezbrăca cu ei și voi sta cu ei, că trebuie să schimb lucrurile. Nu merge.

 
„Ei cred că așa se joacă fotbalul“
 

Știu că la Constamța s-a așteptat 100 de ani ca să vină un titlu, a venit, dar să fim modești. Dacă nu va fi așa, ne așteaptă un an foarte, foarte greu. Atenție la cuvintele pe care le zic! Din noroc și șansă cu Buzbuchi, avem șase puncte. Punct. Punct! Iar de aici trebuie să începem să schimbăm lucrurile, ca să nu fie portarul cel mai bun jucător, și cu FC Voluntari, ca și la Sibiu. Iar ei să cânte în vestiar. Sau să creadă nu știu ce. Nu, nu, nu! La noi, lucrurile trebuie schimbate înăuntru. Patru zile după meciul cu Sheriff le-am explicat, dar eu zic, eu aud. Ei cred că așa se joacă fotbalul. Dar de ce Artean poate alerga, de ce Grameni poate alerga, de ce Popescu, după trei – patru luni, poate juca 120 de minute, chiar dacă a greșit la o fază? De ce el poate și alții nu? Pentru că se antrenează, e focusat și își dorește. E, de ăștia am eu nevoie. De așa ceva, cum am fost anul trecut. Anul trecut, am avut foame, nu că am fost mai buni valoric ca FCSB, Craiova sau CFR. Să nu credeți asta, vă rog frumos! Că ne păcălim. Așa, aveam și noi vreo cinci - șapte jucători la echipa națională, se făcea echipa națională cu jucători de la Farul. Dar n-am văzut asta.


„Să trăiești cu minunea de a fi campion e o mare responsabilitate“

A făcut și Hagi ceva, am și eu un merit, de i-am adus unde i-am adus. Nu doar ei au făcut. Dar se pare că eu trebuie să stau și să țip 90 de minute. Să țip la ei să facă fiecare fază, pentru că nu vor. Dacă aș tăcea din gură... Câte am luat în pregătire? Cinci, trei... Câte am luat la Sheriff? Trei! Vreți să mergem pe linia asta? Hai să tac din gură și la revedere! N-am ce să comentez altceva, sunt foarte, foarte supărat. Toți trebuie să o știți, România trebuie să o știe. Pare atipic, dar eu sunt un fost jucător, am atâta experiență și trebuie să zic în față realitatea, nu pot ascunde nimic. O avem groasă, Farul o are în viitor groasă, dar știți de ce, nu? Pentru că s-a întâmplat o minune la Constanța, nimeni nu se aștepta și să trăiești cu această minune de a fi campion e o mare responsabilitate. Trebuie să știi să trăiești cu acest lucru, nu să fii arogant. Cu aceasta închei. Sperăm să fim modești, să muncim la fel, pentru că știu că suntem foarte buni și că putem să facem lucrurile bine. Trebuie să ne întoarcem cu toții limpezi la minte și cu pofta pe care o aveam înainte și să încercăm împreună că facem două meciuri mari cu Urartu și să avansăm în Conference League. Dacă nu, ne așteaptă iar o umilință și vom vedea ce va fi.          

  
Sursa foto: Farul Constanța                        
       
Citește și:


Hagi, după Farul Constanța - FC Voluntari 4-1
„Toată lumea e fericită, mai puțin eu. Nu mi-a plăcut deloc ce am văzut“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța. Radu și Iustin Doicaru Tatăl, pe stadion, plin de emoții, la debutul în Superligă al fiului. Tricoul de joc, înrămat (VIDEO)

29 Oct 2023 4911

Echipă feminină, în premieră, la Farul Constanța. Cine este antrenor. Preparator fizic, o participantă la Jocurile Olimpice

22 Aug 2022 2943

FC Farul Constanţa „100 de premii pentru Centenarul în alb-albastru”, concurs adresat fanilor „marinarilor”

19 Dec 2020 4433

Acum 49 de ani Cum a devenit Ilie Floroiu atlet la CS Farul Constanța. Prima întâlnire cu antrenorul Ioan Veliciu

22 Oct 2020 8085

FC Farul Constanța și Axiopolis Cernavodă se întâlnesc în Cupa României

13 Oct 2020 3196

Poliţia din Constanţa, în doliu. A murit comisarul şef Florin Ciutacu, fost rugbyst

19 Oct 2017 5750

FC Farul, învinsă la Constanţa de Rapid „Marinarii” au pus tunurile pe arbitraj şi au trimis săgeţi către propria conducere (galerie foto)

19 May 2016 7411

Derby-ul Constanţei HC Farul şi HC Dobrogea Sud se întâlnesc în prima etapă a Diviziei A

02 Sep 2015 2507

Înfrângere pentru constănțenii de la Farul

10 May 2014 2086