Farul Constanța. Radu și Iustin Doicaru Tatăl, pe stadion, plin de emoții, la debutul în Superligă al fiului. Tricoul de joc, înrămat (VIDEO)

  • Radu Doicaru (44 de ani) a jucat și el atacant, transmițându-i ștafeta fiului său.
 
Momentul debutului în Superligă, la numai 16 ani, al atacantului Iustin Doicaru, de la Farul Constanța, a fost unul de neuitat, atât pentru tânărul internațional de juniori al României, cât și pentru tatăl său, Radu Doicaru, fost fotbalist la Callatis Mangalia, Farul Constanța sau Ceahlăul Piatra Neamț.
 
În meciul cu UTA, de la Ovidiu, restanță din etapa a cincea, încheiat la egalitate, 2-2, Iustin a devenit, la numai 16 ani, 8 luni și 19 zile, al 61-lea jucător crescut și format de Academia Hagi și promovat în primul eșalon. Tânărul Doicaru a jucat din minutul 65, când l-a schimbat pe Rivaldinho, și a avut și o ocazie importantă, prin care putea aduce victoria Farului! A tras cu stângul din careu, dar portarul advers a respins. „Felicitări, Iustin Doicaru, și mult succes în continuare!“, a fost mesajul Farului la debutul atacantului în prima ligă a fotbalului românesc. „Doicaru a jucat și el cât a putut, fiind la debut. Dar a avut acea ocazie, a dat la poartă. I-am zis să fie el, să-și facă jocul lui“, a spus la finalul partidei Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului. 
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Iustin Doicaru, debut în Superligă la 16 ani. Al 61-lea fotbalist format în Academia Hagi care ajunge în prima divizie (GALERIE FOTO)

 
„Ușor-ușor, va veni și golul“
 
„La început, am fost puțin emoționat, dar, când am intrat pe teren, am lăsat toate emoțiile deoparte. Sunt bucuros că am reușit să debutez. Mister mi-a zis să am încredere în mine, să dovedesc personalitate și să fiu concentrat. Pentru noi, tinerii jucători, este foarte bine să debutăm în prima ligă, mai ales la o vârstă fragedă, dar acesta e doar începutul. Trebuie să muncim mult mai mult, ca să jucăm meci de meci. Am avut o ocazie destul de bună, dar portarul a scos mingea. Sunt convins că, ușor-ușor, va veni și golul“, a spus și Iustin Doicaru, la Farul TV. Tânărul fotbalist va avea o amintire prețioasă de la debutul său în prima ligă, tricoul de joc. „Am vorbit cu tatăl meu și mi-a pus tricoul în ramă. În continuare, obiectivele mele sunt să încep să joc cât mai mult la echipa mare, dar e importantă și liga de tineret. Vreau să am evoluții foarte bune și acolo“, a menționat Iustin Doicaru, potrivit sursei citate.  
 
De la atacant la atacant
 

Debutul lui Iustin în Superligă, în tricoul Farului, nu a fost ratat, de pe stadion, normal, de tatăl jucătorului, Radu Doicaru (44 de ani). Acesta are marea satisfacție de a-și vedea copilul pășind cu hotărâre în fotbal, spre înalta performanță. Iustin duce mai departe în fotbal numele Doicaru, de la atacant la atacant, iar fostul jucător se bucură nespus pentru succesele fiului său, despre care mulți vorbesc foarte frumos, remarcându-l în mod deosebit, atât la juniorii Farului, cât și la echipele naționale.    
 
„E mult mai bun ca mine“

 
„Am avut emoții foarte mari în tribună, duble față de atunci când jucam eu. Așteptam acest  moment al debutului și sunt extrem de fericit. Dacă și marca la acea ocazie pe care a avut-o, ar fi fost un debut extraordinar. Însă e bine, are tot viitorul în față. Sper să ajungă mare fotbalist. E mult mai bun ca mine. Are doar 16 ani. E bine dezvoltat pentru vârsta sa, are 1,82 m. E stângaci, are forță, marchează, dar și pasează. E un profesionist, l-am îndrumat pe calea cea bună în fotbal. Acum, ușor-ușor, așteptăm să și marcheze în meciurile oficiale de la seniori. Când îi dai totul, fotbalul te răsplătește. Am făcut multe sacrificii, am făcut mulți ani naveta de la Mangalia la Constanța“, a spus și Radu Doicaru, un părinte fericit.
 
Citește și:

Golgeterul de la Academia Hagi
Atacantul Iustin Doicaru, peste 50 de goluri în sezonul trecut. „Încerc să mă mențin la echipa mare“

 
Și Viorel Moldovan, fostul mare atacant al echipei naționale, cu 25 de goluri marcate pentru România, a vorbit în termeni laudativi despre Iustin, pe care l-a văzut pe viu, în primăvara acestui an, la Turneul Montaigu, din Franța, o competiție cunoscută și sub denumirea de „MiniMondial“, la care reprezentativa Under-16 a României (formată din jucători născuți după 1 ianuarie 2007), cu patru jucători de la Farul Constanța în componență (Rareș Munteanu, John Dumitra, Alexandru Stoian și Iustin Doicaru), a ocupat locul patru.
 
„Viorel a văzut bine“
 
Iustin a marcat unul dintre cele patru goluri reușite de tricolori în turneu. Evoluția sa de „MiniMondial“ l-a impresionat în mod deosebit pe Viorel Moldovan, care l-a urmărit în Franța pe tânărul fotbalist la ultimele două meciuri din grupă ale României, câștigate cu Maroc (2-0, cu un gol al lui Doicaru) și Mexic (1-0). „Moldogol“ îl vedea atunci pe Iustin în viitorul apropiat la echipa mare a Farului, ceea ce Gheorghe Hagi a confirmat apoi. „Doicaru e cu noi deja, el a și jucat în amicalul cu PAOK. Precum în cazul lui Alexandru Stoian, a început procesul și în cazul său. Acum are meciuri importante și la grupa sa de vârstă, dar din vară va fi în lotul primei echipe, se va obișnui cu noi. Doicaru arată bine, Viorel a văzut bine“, a spus atunci Hagi, la Digi Sport. De atunci, lucrurile au decurs firesc, iar, pe 26 octombrie 2023, Iustin Doicaru a debutat în Superligă.       
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto 1 din colaj: Farul Constanța
 
Citește și:

Farul Constanța. La 16 ani, Iustin Doicaru, remarcat și de Viorel Moldovan
„Încerc să-i calc pe urme lui Adrian Mazilu. Îmi doresc să marchez mult“

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Avertismentul lui Hagi. „Aroganța nu-și are rostul. Cine nu face față va pleca. Vom curăța vestiarul“

23 Jul 2023 1416

Echipă feminină, în premieră, la Farul Constanța. Cine este antrenor. Preparator fizic, o participantă la Jocurile Olimpice

22 Aug 2022 2932

FC Farul Constanţa „100 de premii pentru Centenarul în alb-albastru”, concurs adresat fanilor „marinarilor”

19 Dec 2020 4419

Acum 49 de ani Cum a devenit Ilie Floroiu atlet la CS Farul Constanța. Prima întâlnire cu antrenorul Ioan Veliciu

22 Oct 2020 8079

FC Farul Constanța și Axiopolis Cernavodă se întâlnesc în Cupa României

13 Oct 2020 3191

Poliţia din Constanţa, în doliu. A murit comisarul şef Florin Ciutacu, fost rugbyst

19 Oct 2017 5737

FC Farul, învinsă la Constanţa de Rapid „Marinarii” au pus tunurile pe arbitraj şi au trimis săgeţi către propria conducere (galerie foto)

19 May 2016 7404

Derby-ul Constanţei HC Farul şi HC Dobrogea Sud se întâlnesc în prima etapă a Diviziei A

02 Sep 2015 2497

Înfrângere pentru constănțenii de la Farul

10 May 2014 2068