Farul Constanța. La 16 ani, Iustin Doicaru, remarcat și de Viorel Moldovan „Încerc să-i calc pe urme lui Adrian Mazilu. Îmi doresc să marchez mult“


 
  • Iustin este fiul fostului fotbalist Radu Doicaru (cunoscut de la echipe precum Callatis Mangalia, Farul Constanța și Ceahlăul Piatra Neamț).
 
Un nou jucător de atac din Academia Hagi va urca la prima echipă a Farului Constanța. La 16 ani, internaționalul de juniori Iustin Doicaru se va afla din sezonul viitor în lotul primei echipe, evoluțiile sale, atât la club (la echipele de juniori), cât și sub tricolor, fiind din ce în ce mai apreciate.
 
Inclusiv Viorel Moldovan, fostul mare atacant al echipei naționale, cu 25 de goluri marcate pentru România, a vorbit în termeni laudativi despre Iustin, pe care l-a văzut pe viu la Turneul Montaigu, din Franța, o competiție cunoscută și sub denumirea de „MiniMondial“, la care reprezentativa Under-16 a României (formată din jucători născuți după 1 ianuarie 2007), cu patru jucători de la Farul Constanța în componență (Rareș Munteanu, John Dumitra, Alexandru Stoian și Iustin Doicaru), a ocupat locul patru.
 
De la Radu la Iustin
 
Fiul fostului fotbalist Radu Doicaru (cunoscut de la echipe precum Callatis Mangalia, Farul Constanța și Ceahlăul Piatra Neamț), atacantul Iustin Doicaru a marcat unul dintre cele patru goluri reușite de tricolori în turneu. Evoluția lui Iustin de „MiniMondial“ l-a impresionat în mod deosebit pe Viorel Moldovan, care l-a urmărit în Franța pe tânărul fotbalist la ultimele două meciuri din grupă ale României, câștigate cu Maroc (2-0, cu un gol al lui Doicaru) și Mexic (1-0). „Moldogol“ îl vede pe Iustin în viitorul apropiat la echipa mare a Farului, ceea ce Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei de pe litoral, a confirmat apoi. „Doicaru e cu noi deja, el a și jucat în amicalul cu PAOK. Precum în cazul lui Alexandru Stoian, a început procesul și în cazul său. Acum are meciuri importante și la grupa sa de vârstă, dar din vară va fi în lotul primei echipe, se va obișnui cu noi. Doicaru arată bine, Viorel a văzut bine“, a spus Hagi, la Digi Sport.
 
Loteria din semifinală
 
„Mă bucur foarte mult că am participat la un astfel de turneu. Au fost echipe foarte bune, dar ne-am impus conceptul cerut de domnul Roșca (n.r. constănțeanul Nicolae Roșca, selecționerul României U-16) și am avut rezultate destul de bune. În semifinala cu Anglia, am avut foarte multe ocazii și am dominat în mare parte, dar la penalty-uri a fost o loterie și am pierdut, din păcate. E foarte bine să fim din ce în ce mai mulți de la Farul la lot, echipa s-a închegat deja și suntem fericiți că am reușit rezultate frumoase. La golul cu Maroc, am avut și noroc, dar m-am concentrat și am putut băga mingea în poartă. Mă bucur că domnul Moldovan a spus aceste lucruri frumoase despre mine. Încerc să-mi fac treaba pe orice post joc (n.r. atât atacant central, cât și în bandă) și sunt foarte fericit. Aprecierile mă ambiționează, mă simt bine și trebuie să muncesc din ce ce în ce mai mult, pentru a avea tot mai multe reușite. Acesta este doar un început de drum“, a menționat Iustin Doicaru, pentru Farul TV.
 
Mai rapid și cu o reacție mai mare
    

După extrema dreapta Adrian Mazilu, care, la numai 17 ani, a explodat la echipa mare a Farului, la seniorii „marinarilor“, sub bagheta lui Gheorghe Hagi, va ajunge așadar și Iustin Doicaru. „Mă bucur pentru Adrian Mazilu, încerc să-i calc pe urme și, de ce nu, să pot juca cu el în aceeași echipă. Încerc să-mi îmbunătățesc jocul, să fiu mult mai rapid și să am o reacție mai mare. Nu contează unde sunt folosit, în centrul atacului sau în bandă, important e să joc. În ambele zone mă simt foarte bine. Îmi doresc să marchez mult. Atacantul fără gol nu are cum să joace. La juniori, așteptam de mult să vină fazele finale, să putem juca cum trebuie și să ne facem jocul foarte bun. Vrem să câștigăm toate trofeele posibile“, a mai spus Iustin Doicaru, potrivit sursei citate. 
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Farul Constanța)
 
Citește și:

Patru jucători de la Farul, pe locul patru cu România la Turneul Montaigu, în Franța. „Marinar“, remarcat de un fost mare jucător

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România Under-17 s-a calificat la Turul de Elită. Sub tricolor au jucat și fotbaliști de la Academia Hagi

21 Nov 2023 803

Farul Constanța. Radu și Iustin Doicaru Tatăl, pe stadion, plin de emoții, la debutul în Superligă al fiului. Tricoul de joc, înrămat (VIDEO)

29 Oct 2023 4153

Farul Constanța Hagi, după meciul cu UTA - „Revenim la origini. Aici vom lucra de acum încolo“ (GALERIE FOTO)

27 Oct 2023 2662

Farul Constanța Iustin Doicaru, debut în Superligă la 16 ani. Al 61-lea fotbalist format în Academia Hagi care ajunge în prima divizie (GALERIE FOTO)

27 Oct 2023 2625

Farul Constanța, remiză acasă cu UTA. „Marinarii“ au urcat pe loc de play-off (GALERIE FOTO)

26 Oct 2023 1106

Tineri fotbaliști de la Farul Constanța, marcatori la echipele naționale ale României

17 Oct 2023 805

Victorii la debut, în noul sezon, pentru Farul Constanța Under-18 și Under-17

17 Aug 2023 904

Naționala României Under-17 Patru fotbaliști de la Farul Constanța, convocați pentru stagiul de pregătire din Cehia

05 Aug 2023 1564

Golgeterul de la Academia Hagi Atacantul Iustin Doicaru, peste 50 de goluri în sezonul trecut. „Încerc să mă mențin la echipa mare“

21 Jun 2023 3704

UPDATE. Farul Constanța Portarul Rafael Munteanu (17 ani) e la primul cantonament alături de seniori. „Sunt foarte bucuros“ (GALERIE FOTO)

20 Jun 2023 1913

Farul Constanța, campioană națională la juniori Under-16 (GALERIE FOTO)

21 May 2023 2064

Patru jucători de la Farul, pe locul patru cu România la Turneul Montaigu, în Franța. „Marinar“, remarcat de un fost mare jucător

17 Apr 2023 2055

Juniorii Farului, în sferturi în Cupa de Tineret (U-18) și Cupa Elitelor (U-17). Farul U-16, calificată în semifinalele Cupei Elitelor

14 Mar 2023 1486

Echipele Under-18 și Under-17 ale Farului Constanța s-au calificat în sferturi la Cupa de Tineret, respectiv la Cupa Elitelor (GALERIE FOTO)

07 Mar 2023 1384

Farul Constanța Alexandru Stoian, golul victoriei în meciul România - Israel. Iustin Doicaru a marcat contra Cehiei

28 Feb 2023 1635