Farul Constanța Hagi, după meciul cu UTA - „Revenim la origini. Aici vom lucra de acum încolo“ (GALERIE FOTO)


 
  • În partida Farul - UTA 2-2, atacantul farist Iustin Doicaru a debutat în Superligă, la vârsta de 16 ani. 
 
Neînvinsă de cinci meciuri consecutive în Superligă (trei victorii și două egaluri), Farul Constanța nu a reușit să se impună în ultimele două partide din această serie, jucate acasă, în care a remizat cu Universitatea Cluj (1-1) și UTA (2-2).  
 
Punctul din meciul cu echipa arădeană i-a urcat pe „marinari“ pe loc de play-off, cinci, însă, cu șase puncte obținute în cele două partide (și nu două), echipa de pe litoral ar fi fost și mai sus în clasament.
 
„Suntem dezamăgiți puțin“
 
„Din două meciuri acasă, în loc să avem șase puncte, am luat doar două. Suntem dezamăgiți puțin. Dacă eram mai atenți, mai inspirați... În prima partidă, am făcut bine ambele faze, am avut tranziție, ne-am apărat bine. Cu UTA, a fost foarte bine ofensiv, dar foarte slab defensiv în prima repriză. Anumite lucuri au plecat de sus, de la presiune, pe care trebuia să o facem bine. Apoi, mijlocașii, la fel, fundașii, prea ușor. După pauză, am încercat să schimbăm ceva. Cred că am făcut mișcările bune și am avut ocazii foarte multe să marcăm, dar în fotbal acestea sunt momentele. Cu cele patru puncte pierdute eram acolo. Poate la CFR Cluj (n.r. în partida următoare), vom avea mai mult noroc și vom câștiga“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.
 
„Nu e stilul meu să mă lamentez“
 
La meciul cu UTA, echipa de pe litoral s-a confruntat cu mai multe probleme de lot, neputând juca nici fundașul Ionuț Larie, căpitanul echipei. 
 
 „Avem cinci jucători în afară și am avut cinci Under pe bancă, foarte mici. Și ceilalți de 2003 sunt accidentați. Sunt niște lucruri cu care încercăm să trăim, să trecem peste ele. Larie e un jucător important, dar și Popescu, și Boli erau acolo. Vorbim de un jucător care are un randament foarte bun la noi, căpitanul echipei. Nu e stilul meu să mă lamentez, nici înainte de meci nu am vorbit. Per total, trebuie să fim mult mai ambițioși, mai conectați, mai responsabili pentru rezultat. Să facem ambele faze, așa cum am jucat cu Dinamo, cu Oțelul, acasă cu Sepsi. Dacă avem una - două ocazii, să marcăm. Producem foarte multe situații și trebuie să fim mai eficienți, mai concreți. Avem nevoie de victorii și de puncte“, a mai spus Hagi.
 

Cei experimentați trebuie să ducă presiunea
 
În continuare, campioana României își va îndrepta atenția și mai mult, la prima echipă, pe tinerii din academie.

 
„Avem mulți copii pe care îi vom aduce. Acesta e punctul tare și a fost și anul trecut, când am luat campionatul. Și cum am făcut și astăzi. Am băgat doi tineri și amândoi au făcut foarte bine, atât Sali, cât și Doicaru, cât a putut și el, fiind la debut. Dar a avut acea ocazie, a dat la poartă. I-am zis să fie el, să-și facă jocul lui. Sali joacă bine, e în progres, arată bine. Sunt doi jucători născuți în 2006 și 2007. Dar ăștia suntem și vom face asta în continuare 100%. Cei experimentați trebuie să ducă presiunea. Pe cei tineri îi mai iertăm, le mai dăm timp. Trebuie să crească zi de zi și le dăm încredere“, a precizat Gheorghe Hagi.        
 
Citește și:

Farul Constanța
Iustin Doicaru, debut în Superligă la 16 ani. Al 61-lea fotbalist format în Academia Hagi care ajunge în prima divizie (GALERIE FOTO)
   
   
E nevoie de cei trei T
 
Managerul tehnic al campioanei României a precizat că Farul revine la origini, baza clubului, de la înființare, fiind academia.
 
„Sunt conștient că ce am realizat în sezonul trecut e ceva foarte mare pentru clubul nostru, dar credeam că suntem pe drumul bun. Vrem să construim o mentalitate de campion. Cu siguranță că vom merge pe acest drum, dar e mult de muncă. E nevoie de cei trei T: timp, tineri, talentați. Trebuie să lucrăm la acest aspect, așa vom ajunge departe. Asta nu înseamnă că nu vom avea jucători de experiență. 200% vom avea, ei trebuie să aducă ce trebuie, să facă diferența, să ducă presiunea. Așa cum noi, antrenorii, o ducem, și ei trebuie să o ducă, iar cei tineri să aibă mereu ambiție, energie, să aducă talent mult. Aici vom lucra de acum încolo. Revenim la origini, cum am fost. Baza acestui club, de când s-a înființat, a fost academia, a avut mereu acest sector foarte bun. A dat cel mai bun jucător, cum spun toți. Baza noastră e plecată din academie. Încercăm să ținem standardul foarte sus la academie, cât putem să progresăm. Sunt multe de făcut și acolo, pentru că timpul trece și trebuie să adaptezi timpul la mai bine. Suntem disponibili la aceasta și veți vedea ce se va întâmpla în viitorul apropiat“, a spus Hagi.

„Tot timpul când a jucat, a marcat“
 
Managerul tehnic al Farului l-a remarcat pe atacantul Rivaldinho, cel care a jucat titular cu UTA și a marcat golul prin care „marinarii“ au egalat la 1.
 
„Rivaldinho are cele mai multe goluri anul ăsta, de când a început pregătirea până acum. Da? Tot timpul când a jucat, a marcat. Așteptăm să revină la nivelul atins în ultima perioadă cu noi. Numărați meciurile pe care le-a jucat la noi și cât a evoluat în ultimii doi ani. Să nu credeți că e cel mai bine plătit jucător din prima ligă, e în baremul nostru. E un băiat care a vrut să vină la noi, ne apreciază foarte mult, dă tot ce poate. A putut 55 de minute, în minutul 60 nu mai putea ajunge la minge. Atât poate, trebuie să îi dăm timp așa cum le-am dat și celorlalți anul trecut. A marcat două goluri în Europa. Dați-i timp și lui, cât de cât. Cât poate el, nu-i putem cere altceva. Important e că e un băiat care intră și dă totul și cred că a făcut-o bine. Sunt mulțumit de el, e foarte serios“, a menționat Hagi. 

Citește și:

Farul Constanța - UTA 2-2
Rivaldinho - golul 20 și meciul 100 în prima ligă (VIDEO)

 
„Trebuie să ne apărăm mult mai bine“
 
O echipă care primea foarte greu gol în ediția trecută de campionat, Farul are în primele 13 meciuri din această stagiune deja 19 încasate, govarajul fiind 19-19.
 
„Fără minge, nu mai suntem cei de anul trecut. Iar aceasta nu se referă la un jucător, începe de la numărul 9, din atac. Suntem o echipă foarte agresivă în jumătatea adversă, cu mijlocași de calitate, care muncesc  foarte bine și cu fundași care trebuie să aibă grijă să facă marcajul, să dubleze să nu luăm goluri, să ne apărăm foarte sus. Jucăm cu apărare avansată 70 de minute din meci. Trebuie să avem grijă de situațiile din careu. Când vrei să joci ofensiv, e clar că te descoperi defensiv, dar asta nu înseamnă că trebuie să primim golurile pe care le primim. Trebuie să ne apărăm mult mai bine“, a arătat Hagi.
 
„O dată îți iese, altă dată însă nu“
 
Acesta a subliniat că, deocamdată, Farul nu are bani mulți pentru achiziții și trebuie să se descurce așa.
 
„Asta e, ăștia suntem, asta e puterea noastră, nu avem mai multă deocamdată. Nu avem de unde, nu avem bani de achiziții, cu toate că am vândut ceva și am cumpărat ceva, la bani foarte puțini. Când nu ai bani de achiziții, în orice business, cred că știe toată lumea, e simplu, nu ai cum să progresezi. Nu se poate doar cu jucători pe care îi prinzi cu bani puțini, care au talent, dar nu sunt în formă și să vină la noi că face Hagi. Da, o dată îți iese, altă dată însă nu. E un risc. Altfel nu putem face. Deocamdată, munca noastră asta e. Iar în ultimii doi ani clubul Farul a făcut o muncă fantastică. Cred că orice constănțean e mulțumit. După cum de ultimele două meciuri nu e mulțumit nimeni“, a punctat Gheorghe Hagi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța

Citește și:
 
Farul Constanța, remiză acasă cu UTA. „Marinarii“ au urcat pe loc de play-off (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 644

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 663

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 1126

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 358

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1053

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 675

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 441

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3169

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1859

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 678

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1363

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 875

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 937

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 795

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1489