UPDATE. Farul Constanța Portarul Rafael Munteanu (17 ani) e la primul cantonament alături de seniori. „Sunt foarte bucuros“ (GALERIE FOTO)


 
  • Neuer, Ederson sau De Gea sunt printre portarii celebri de la care fură meserie tânărul goalkeeper al echipei de pe litoral.
 
Campioana României, Farul Constanța, are și în cantonamentul montan premergător sezonului 2023/2024, care se desfășoară în această perioadă la Poiana Brașov, mulți jucători tineri proveniți din Academie Hagi.
 
Din lotul deplasat de echipa de pe litoral nu lipsesc Alexandru Stoian (născut în 2007), Iustin Doicaru (2007), Rafael Munteanu (2006), Enes Sali (2006), Ionuț Cercel (2006), Luca Banu (2005), Emanuel Martinovic (2004), Gabriel Dănuleasă (2003), Ionuț Cojocaru (2003), Nicolas Popescu (2003), Luca Andronache (2003), Valentin Dumitrache (2003), Dan Bîrzu (2002) și Darius Grosu (2002).
 
„Să fiu mai bun de la zi la zi“
 
În vârstă de 17 ani, portarul Rafael Munteanu, internațional de juniori al României, se află la primul cantonament alături de seniorii Farului și se pregătește susținut, pentru a lăsa o impresie cât mai bună. „Sunt foarte bucuros că pot face parte din această echipă. Sunt motivat să fac zi de zi cât mai bine, pentru a fi aici cât mai des. Antrenamentele la seniori sunt de o intensitate mult mai mare decât la juniori, iar lucrurile merg foarte bine. Suntem mulți juniori în acest lot și se vede că avem o legătură strânsă. Nu pot spune că am un jucător preferat, caut să fur câte ceva de la fiecare, ce are mai bun. Încerc să iau și să mă perfecționez. Ca portari îmi plac Manuel Neur, Ederson (pe care îl urmăresc constant) sau De Gea. Sunt mulți portari foarte buni. Pentru noul sezon, îmi doresc în primul rând să fiu sănătos. Asta e cel mai important. Pe plan colectiv, la juniori ne-am propus să avem rezultate cât mai bune și să câștigăm. Intrăm la Under-18 și vrem să ne asigurăm prezența în Youth League. Pe plan personal, vreau să fiu mai bun de la antrenament la antrenament și de ce nu să fiu mai des la echipa mare, să mă antrenez cu ei mai des“, a declarat tânărul portar, la Farul TV.   
 
Își află primul adversar
 
În urma câștigării titlului de campioană în ediția 2022/2023 a Superligii, Farul Constanța va evolua în preliminariile Ligii Campionilor, intrând în competiție din turul întâi preliminar.
 
Întrucât nu beneficiază de statutul de cap de serie, „marinarii“ ar putea da peste un adversar puternic încă de la debutul în competiție. Tragerea la sorți a partidelor din turul întâi preliminar este programată pe marți, 20 iunie, de la ora 15.00, la Nyon (Elveția), urmând ca turul să se joace pe 11 și 12 iulie, iar returul pe 18 și 19 iulie. „Nimic nu este imposibil! Marți, 20 iunie, vom afla primul adversar din preliminariile Champions League“, este mesajul Farului.
 

Echipele învingătoare în primul tur preliminar vor accede în turul doi preliminar, în care vor intra direct alte patru formații, Dinamo Zagreb (Croația), FC Copenhaga (Danemarca), Molde (Norvegia) și Galatasaray Istanbul (Turcia). Dintre învinsele din turul întâi preliminar, două vor juca apoi în turul trei al Conference League, iar 13 vor fi repartizate în turul doi al Conference League. Farul va juca în preliminariile competițiilor europene pe stadionul central al Academiei Hagi, de la Ovidiu. 

UPDATE:

 
Pentru tragerea la sorți a meciurilor din turul întâi preliminar, echipele au fost împărțite în trei grupe, în fiecare dintre acestea fiind capi de serie și formații fără acest statut. Sunt împerecheate echipele din fiecare grupă. 
 
Grupa 1

Capi de serie

Ferencvárosi TC (Ungaria)
PFC Ludogorets 1945 (Bulgaria)
FK Žalgiris Vilnius (Lituania)
Shamrock Rovers FC (Irlanda)
The New Saints FC (Țara Galilor)

Nu sunt capi de serie
KÍ Klaksvík (Insulele Feroe)
Winners of preliminary round
BK Häcken (Suedia)
Ballkani (Kosovo)
FC Struga (Macedonia)

Grupa 2

Capi de serie

Qarabağ FK (Azerbaidjan)
ŠK Slovan Bratislava (Slovacia)
HJK Helsinki (Finlanda)
FC Flora Tallinn (Estonia)
NK Olimpija Ljubljana (Slovenia)

Nu sunt capi de serie
Lincoln Red Imps FC (Gibraltar)
Raków Czestochowa (Polonia)
Valmiera FC (Letonia)
Larne FC (Irlanda de Nord)
FC Swift Hesper (Luvemburg)

Grupa 3

Capi de serie

FC Sheriff Tiraspol (Moldova)
FC BATE Borisov (Belarus)
FC Astana (Kazahstan)
Maccabi Haifa FC (Israel)
HŠK Zrinjsk (Bosnia - Herțegovina)

Nu sunt capi de serie
FC Dinamo Tbilisi (Georgia)
FK Partizani (Albania)
FCV Farul Constanța (România)
FC Urartu (Armenia)
Hamrun Spartans FC (Malta)

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța 
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Rivaldinho vrea să-l depășească pe Eric de Oliveira și să devină cel mai bun marcator străin al clubului (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Alin Cocoș a marcat pentru România Under-17 în victoria cu Austria

19 Jun 2023 1518

David Păcuraru, de la Farul Constanța, gol pentru România Under-17 în meciul cu Cehia

03 Aug 2022 1339

Șapte fotbaliști de la Farul Constanța în lotul României Under-16 pentru turneul din Bulgaria

04 Apr 2022 2494

Patru jucători de la Farul Constanța în lotul României Under-16 care a jucat de două ori cu Cipru

18 Feb 2022 2647

Zece fotbalişti de la FC Viitorul, convocaţi la un stagiu pentru formarea Naţionalei Under-15

02 Mar 2021 6002

Rafael Munteanu, de la Academia Hagi, cel mai bun portar al Danone Nations Cup, în turneul campioanelor din 2018 (galerie foto)

17 Oct 2019 2414

“Flawless victory“ pentru Academia Gheorghe Hagi, la Summer Cup 2018!

18 Jun 2018 2164

Academia Hagi s-a calificat în ultimul act de la turneul final al Cupei Hagi Danone

29 May 2016 2031