Farul Constanța După tatăl și fratele său, Adrian Mazilu duce mai departe ștafeta fotbalistică. Debut cu gol la 17 ani! „Sunt foarte fericit“

 

 
  • Adrian Mazilu a început fotbalul la șase ani și jumătate, primul său antrenor, la Academia Hagi, fiind Florin Burcea.
  • Adrian este cel de-al 59-lea fotbalist format în Academia Hagi și promovat apoi la prima ligă.
  • Jucător de mare perspectivă, component al loturilor juvenile ale României, Adrian Mazilu a fost convocat, recent, și la selecționata de tineret.
 
Debutant cu gol într-o partidă oficială la seniori, în tricoul Farului Constanța, în meciul câștigat de „marinari“ cu 2-0 în Giulești, în Cupa României, tânărul de 17 ani Adrian Mazilu provine dintr-o familie în care fotbalul e pus la loc de cinste.
 
Atât tatăl, Nelu Mazilu, cât și fratele mai mare al lui Adrian, Alin Cătălin, au făcut fotbal, iar mezinul duce mai departe numele Mazilu în sportul-rege, având toate șansele să o facă în mod strălucit. Jucător de mare perspectivă, component al loturilor juvenile ale României și convocat, recent, și la tineret, Adrian a avut parte de un debut fantastic la seniori. Iar după meciul din Giulești a susținut și primul său meci din Superligă, în deplasare contra Chindiei Târgoviște (1-1), fiind cel de-al 59-lea jucător format în Academia Hagi și promovat apoi la prima ligă.  
 
Gheorghe Hagi i-a testat pe tinerii Farului în „vulcanul“ din Giulești. Puștii au luat examenul. Adrian Mazilu, debut cu gol (GALERIE FOTO)

„Am făcut față“
 
„A fost o săptămână reușită pentru mine, cu un debut reușit, în care am jucat o repriză și am reușit să și marchez. Sunt foarte fericit. A urmat meciul din Superligă, în care eu zic că am făcut față, a fost un meci foarte greu. Ne-au egalat, dar cred că puteam câștiga meciul și aduce victoria acasă. Mister m-a urmărit, mi-a zis să-mi ajut și colegii de la echipa de juniori, unde am marcat goluri. A venit apoi și pasul principal, la seniori. De acum înainte, vreau să-mi ajut colegii cât mai mult și să înscriu cât mai mult în tricoul Farului“, a declarat atacantul Adrian Mazilu, pentru Farul TVׅ.
 
Piesă de bază la SSC Farul
 
Fost fotbalist, tatăl lui Adrian i-a rămas fidel sportului rege și odată cu trecerea anilor, el jucând în continuare în diferite întreceri ale veteranilor. Fratele lui Adrian, Alin Cătălin, a fost și el atacant (cu calități de golgeter), jucând, printre alte formații, și la SSC Farul Constanța, echipa înființată de fani, pentru a ține în viață spiritul farist. De altfel, Cătălin este marcatorul golului cu numărul 100 din istoria SSC Farul, în 2017, în partida de Liga a 4-a cu Voința Valu lui Traian, câștigată cu 9-2, în care golgeterul de atunci al echipei a înscris de trei ori. 

 
Scor-fluviu cu Voinţa Valu lui Traian. Cătălina Ponor a dat startul
Alin Mazilu a marcat golul 100 din istoria SSC Farul (galerie foto + video)

 
„A fost și el emoționat“
 
„După debutul meu la seniori, primele mesaje primite din familie au fost de la fratele meu, care m-a și sunat după meci. M-a felicitat, a fost și el emoționat, pentru că am avut parte de un debut extraordinar, pe un stadion foarte frumos. Apoi am primit felicitările părinților. Cu tata nu am apucat să joc, dar cu fratele meu joc și acum, mergem la teren. Ambii mi-au spus să fiu mereu cu picioarele pe pământ, să nu mă cred superior. Eu spun că i-am întrecut. Sper să o țin tot așa și să trag tot mai tare la antrenamente, ca să devin mult mai bun ca acum. Trebuie să cresc mult mai mult, pe fiecare meci în parte. Suntem o academie foarte bună, producem mulți jucători. Parcursul Farului e foarte bun, ne antrenăm cum trebuie cu toții. Trebuie să câștigăm fiecare meci în parte. Mai sunt trei meciuri foarte importante în acest an și trebuie să rămânem pe primul loc“, a mai spus Adrian Mazilu. Aflată pe primul loc în Superligă, la șapte puncte de a doua clasată, echipa de pe litoral susține următorul meci de campionat duminică, 4 decembrie, de la ora 13.15, acasă cu FC Botoșani.
 
Farul Constanța
Tânărul de 17 ani Adrian Mazilu, cel mai bun la testele fizice. „Vreau să fiu golgeter în Superligă“ (GALERIE FOTO)

 
„Nu mă așteptam, a fost o surpriză“
 
Adrian Mazilu a început fotbalul la șase ani și jumătate, primul său antrenor, la Academia Hagi, fiind Florin Burcea. A fost convocat la mai multe loturi naționale ale României, iar de curând a fost chemat la o categorie superioară, la tineret. „Nu mă așteptam, a fost o surpriză. Merg însă acolo cu curaj și sper să-mi fac jocul ca și la Farul. Ca internațional al României îmi doresc să participăm și noi la turnee finale, Europene, Mondiale. E foarte greu de ajuns acolo, astfel că trebuie să tragem de noi. Poate în viitor vom reuși“, a menționat Adrian Mazilu, care acordă importanță, în egală măsură, și cărții. „Trebuie să le împărțim, pentru că este importantă și școala, trebuie să o terminăm cu toții. Noi încercăm să ne aplecăm în egală măsură asupra ambelor, pentru că sunt importante. Fără școală nu cred că ajungi undeva“, a punctat tânărul fotbalist.
   
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Ca în NBA!
Alexi Pitu, al doilea marcator al Farului Constanța. Tânărul fotbalist celebrează într-un mod aparte golurile pe care le înscrie (GALERIE FOTO)

 
Sondaj de opinie
Credeți că Farul Constanța va deveni campioana României în sezonul 2022/2023 al Superligii?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 1005

Farul Constanța Gheorghe Hagi, desemnat de AFAN cel mai bun antrenor din România în sezonul 2022/2023

09 Feb 2024 1035

Fost la Farul Constanța Adrian Mazilu, împrumutat de Brighton la o echipă din Olanda

23 Jan 2024 1012

Farul Constanța Meciul cu Rapid, ultimul pentru Adrian Mazilu ca „marinar“. „Tot ce am învățat aici m-a ajutat foarte mult“

20 Dec 2023 1346

Farul Constanța Constantin Grameni a marcat pentru Naționala de tineret în meciul cu Elveția

22 Nov 2023 950

Proiectul „Învățăm să fim campioni“ Farul Constanța, în vizită la Școala Gimnazială nr. 6 „Nicolae Titulescu“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Oct 2023 2149

Superliga 2023/2024 Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa ideală a etapei a zecea

26 Sep 2023 1154

Gheorghe Hagi „Au fost două săptămâni grele, cu foarte multe gânduri. Nu mi-e ușor, nu mai am aceeași putere ca înainte“ (GALERIE FOTO)

24 Sep 2023 2247

Hagi, după Dinamo - Farul Constanța 0-2 „Jocul ne-a dus să ne apărăm și să luptăm“

22 Sep 2023 1377

Superliga 2023/2024 Dinamo - Farul Constanța. Hagi - „Cred că va ieși un meci interesant. Avem nevoie de victorie“ (VIDEO)

21 Sep 2023 2235

Farul Constanța Constantin Grameni, gol la Naționala Under-21, din pasa lui Adrian Mazilu (VIDEO)

13 Sep 2023 1547

Farul Constanța a învins la Ovidiu și FC Urartu Hagi - „Suportul numărul 1 pe care l-am câștigat noi în ultimii doi ani sunt fanii“ (GALERIE FOTO)

29 Jul 2023 1456

Farul Constanța și Brighton, acord pentru transferul lui Adrian Mazilu

15 Jul 2023 1343

Farul Constanța Fabrizio Romano a anunțat că Adrian Mazilu a semnat cu Brighton

13 Jul 2023 1247

Campionatul European 2023 Trei fotbaliști de la Farul Constanța au jucat în meciul România - Spania 0-3

22 Jun 2023 1211