Farul și fanii ei, la nivel înalt în Giulești Hagi - „Pentru noi, fiecare meci e o provocare. Ne place că am ajuns acolo sus, e frumos“ (GALERIE FOTO)

 
 
  • Scorul meciului Rapid - Farul este mic față de numărul ocaziilor, cele ale „marinarilor“ fiind mai mari și mai numeroase.
 
Show în Giulești, atât pe teren, cât și în tribune, la meciul dintre Rapid București și Farul Constanța, din etapa a doua a turneului play-off din Superligă. S-a terminat 1-1, dar scorul este mic față de numărul ocaziilor, cele ale „marinarilor“ fiind mai mari și mai numeroase.
 
Printre altele, echipa de pe litoral a trimis de două ori balonul în bară, în prima repriză, la interval de câteva minute (Alibec și Grameni), iar, pe finalul partidei, Enes Sali putea aduce victoria. După o primă repriză dominată în mare parte de Farul, Rapid a schimbat fața jocului după pauză, a deschis scorul, însă nu a reușit să și mărească diferența. „Marinarii“ au egalat apoi printr-un eurogol al lui Nedelcu.    
 
„A fost o partidă foarte bună“

„I-am felicitat pe jucători după meci. A fost foarte dificil să ne strângem într-o zi și jumătate. Am fost de două zile în București. Am dovedit că știm ce facem. Unii dintre jucători au jucat mult la loturile naționale. Celor doi copii (n.r. Mazilu și Borza) le-am zis înainte de meci că vor evolua primele 45 de minute. A fost o partidă foarte bună, între două echipe care știu și vor să joace fotbal. A ieșit o partidă excelentă. Publicul a fost și el la înălțime și s-a bucurat de fotbal. Puteam marca multe goluri. Înainte de meci, le-am zis băieților că, pentru a câștiga la Rapid, trebuie să marchezi goluri. Am avut oportunități foarte mari și neșansă, sunt zile în care nu intră. Altfel, cred că obțineam cele trei puncte“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.
 
„Nede crește de la meci la meci“
 
Acesta a remarcat și evoluția mijlocașului Dragoș Nedelcu. „Sunt mulțumit de Nede, crește de la meci la meci. Are nevoie să joace, întrucât în ultima perioadă a făcut-o puțin. Nu aveam dubii de calitățile lui și cine e Nedelcu, pentru că îl știam foarte bine, de mic. Are și calități de a marca, are picioare foarte bune. Mă bucur că a rezistat tot meciul, a făcut o partidă foarte bună. El și Băluță sunt jucători care, în ultimii doi ani, au jucat foarte puțin. De aceea îi și avem noi, altfel nu erau la Farul, pentru că ar fi costat mult, fiind jucători foarte valoroși. Ne bucurăm că-i avem, ca și pe Denis (n.r. Alibec), jucători pe care i-am prins cum i-am prins și au venit la noi“, a menționat Hagi. 
 
„Absențele s-au văzut puțin în defensivă“  
 

În Giulești, Farul nu a putut folosi trei jucători, toți accidentați, fundașii Mihai Popescu și Dan Sîrbu și mijlocașul Tudor Băluță. „Absențele s-au văzut puțin în defensivă, unde am avut două noutăți în primul 11, față de ultimele partide, Boli și Gustavo, la primul meci ca titular. Boli venea după o accidentare, este în revenire de formă, pentru că și el în ultimii ani a avut probleme, din punct de vedere fizic, nu a avut continuitate în meciuri. Ne așteptăm să revină ușor-ușor la acel Boli pe care îl știam. A făcut un meci bun, deși a început slab. Pe lângă Gustavo și Boli, au fost și cinci - șase copii în prima repriză. Și Gustavo a făcut un meci bun, cu toate că s-a văzut că era ceva nou pentru el. E născut în 2002 și are o perspectivă foarte mare“, a mai spus Gică Hagi. 
 
Adrenalină pură

 
Atmosfera din Giulești, „cu spectatori care cântă tot meciul“, la show contribuind și fanii Farului, a impresionat încă o dată. „E adrenalină pură pentru jucătorii cărora le place acest gen de teren. Mie mi-a plăcut și cred că și băieților. Suporterii trebui să-ți dea adrenalină, să te motiveze. Nu trebuie să asculți ce se vorbește, pentru că ești concentrat la meci. Au făcut acest lucru și mă bucur. Am avut și noi galeria de la Constanța, avem și noi o atmosferă frumoasă. Ușor-ușor, creștem și noi. Să fie Farul cum era înainte, cel cu care am crescut eu, în anii 70 – 80, când era stadionul plin, fariștii erau acolo. Suntem o provincie puternică și sperăm ca lumea să vină să umple stadionul. Chiar dacă în momentul de față avem o arenă foarte mică. Când vom avea noul stadion, vom discuta în alte condiții“, a punctat Hagi.            
 
„Important e ce avem în față“
 
Pe primul loc în clasament, cu opt etape înainte de finalul campionatului, Farul se luptă la titlu. „Ne place că am ajuns acolo sus. E frumos. E provocator pentru toți, băieții sunt conștienți, i-am văzut. Fiecare meci pentru noi e o provocare, pentru a ne autodepăși și a arăta lucruri foarte bune. La începutul campionatului, nu eram în cărți, cred că nici cei de acasă de la noi nu ne luau în calcul. Important e ce avem în față, unde ne așteaptă meciuri în continuare foarte grele. Ce va fi va fi. Noi trebuie să câștigăm, să ne facem punctele și să ne luptăm acolo sus. Vom vedea ce vom face“, a arătat Gheorghe Hagi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța, egal cu Rapidul în Giulești (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 447

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 28-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO – VIDEO

28 Apr 2024 278

Gheorghe Hagi, după FCSB - Farul Constanța 2-1 „Puteam face mult mai mult“ (VIDEO)

27 Apr 2024 1301

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța, înfrângere cu FCSB, care a cucerit titlul de campioană! (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 1247

Superliga 2023/2024 Oțelul Galați - FC Hermannstadt, duel tare la vârful clasamentului din play-out

27 Apr 2024 767

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 727

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 731

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 1194

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 367

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1083

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 703

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 466

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3236

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1890

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 710