UPDATE. Hagi şi structurile sale sportive. Ce urmează? FC Viitorul II a înştiinţat Federaţia Română de Fotbal că se retrage din Liga a 3-a!

Cu câteva zile înaintea începerii ediţiei 2017/2018 a Ligii a 3-a, FC Viitorul II a anunţat că se retrage din campionat!

„Am transmis astăzi la Federaţie că ne retragem din campionat cu FC Viitorul II. Este hotărârea Consiliului Director de la FC Viitorul. Dintre jucătorii care făceau parte din echipă cei de reală perspectivă rămân la noi, restul vor fi împrumutaţi la alte formaţii ori vor fi lăsaţi să plece liberi de contract“, a declarat Paul Peniu, preşedintele Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi.

În această situaţie, vor apărea modificări în programul etapelor seriei a doua a Ligii a 3-a, acolo unde fusese inclusă FC Viitorul II.

Prima rundă se va desfăşura după programul: vineri, 25 august (de la ora 18.00) - Olimpia Rm. Sărat 2010 - Sportul Chişcani, Delta Dobrogea Tulcea - FCSB II; sâmbătă, 26 august (de la ora 18.00) - Agricola Borcea - Axiopolis Cernavodă, Victoria Traian - FC Voluntari II, Progresul 1944 Spartac - CSM Olteniţa şi Metalul Buzău - Înainte Modelu. Partida SSC Farul - Unirea Slobozia a fost amânată.

Decizia de astăzi privitor la FC Viitorul II poate conduce la mai multe speculaţii, având în vedere şi că, în ultima vreme, FC Viitorul a vândut mai mulţi jucători de bază şi, potrivit unor surse, ar urma să mai fie transferaţi în scurt timp doi, Boli şi Ganea. Totodată, de la prima echipă ar urma să se renunţe la unii fotbalişti cu vârsta mai înaintată.

Astfel, prin toate aceste mutări, s-ar reduce din cheltuieli, punându-se accent pe obiectivul de bază al structurilor fotbalistice ale lui Gică Hagi: creşterea şi lansarea jucătorilor. De altfel, „Regele“ a afirmat în repetate rânduri acest lucru.

Pe de altă parte, toate aceste mutări şi decizii ar putea duce şi la gândul că Hagi ar urma să plece în străinătate, posibil în Turcia. La o conferinţă de presă, el a afirmat că se gândeşte serios să-i urmeze exemplul lui Mircea Lucescu, iar presa turcă a scris că managerul tehnic al FC Viitorul şi fostul său antrenor de la Galatasaray, Fatih Terim, s-au întâlnit recent în Turcia, posibil pentru dezvoltarea în comun a unui proiect fotbalistic similar celui de la Academia Hagi.       
 
UPDATE: În legătură cu subiectul FC Viitorul II, FC Viitorul a emis în această seară un comunicat de presă, pe care îl prezentăm în cele ce urmează:
 
„În urma desființării echipei secunde a clubului, care a dus la apariția unor articole în presa centrală, FC Viitorul face următoarele precizări:
 
1. După o experiență de trei ani cu echipa secundă s-a constatat că este mai bine ca aceasta să-și întrerupă activitatea din următoarele motive:
 
- jucătorii juniori din cadrul Academiei aveau nevoie de o altă motivație, de şansa de a face mai rapid pasul către prima formație.

 
- FC Viitorul a primit numeroase solicitări de la diverse cluburi din primele două ligi care au nevoie de jucători eligibili cu regula FRF privind criteriul de vârstă, mai ales că avem foarte mulți jucători tineri, de certă valoare, convocați constant la loturile naționale.
 
2. FC Viitorul nu a reziliat niciodată unilateral un contract, indiferent dacă jucătorul a plecat în schimbul unei sume de transfer sau liber de contract. Întotdeauna contractele s-au încheiat pe cale amiabilă, cu acordul ambelor părți“.
   
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FC Viitorul a învins cu 5-0 Dinamo în deplasare!

26 Feb 2021 609

FC Viitorul „Acuzațiile clubului ieșean sunt total deplasate, nefondate, chiar comice”

23 Feb 2021 1839

Meciul FC Viitorul - Poli Iași nu s-a putut relua astăzi. Se joacă la altă dată, din minutul 1

23 Feb 2021 1873

Juvhel Tsoumou, noua achiziţie a FC Viitorul „A fost o decizie uşoară pentru mine să mă întorc în România”

23 Feb 2021 1728

UPDATE Partida FC Viitorul - Poli Iaşi, întreruptă în minutul 67!

22 Feb 2021 1995

Amical cu FC Viitorul II. Bodișteanu și Andronache, decisivi pentru România U18

17 Feb 2021 2013

FC Viitorul II, eşec în amicalul cu Unirea Slobozia

10 Feb 2021 2217

Selecţii la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”. Se completează trei grupe

09 Feb 2021 2127

FC Viitorul II a cedat în amicalul cu Concordia Chiajna

06 Feb 2021 2085

Răzvan Burleanu şi alţi reprezentanţi ai Federaţiei Române de Fotbal, în vizită la FC Viiitorul

06 Feb 2021 2970

FC Viitorul, la cinci puncte distanţă de play-off Cătălin Anghel - „Nu mai avem voie să facem paşi greşiţi“

06 Feb 2021 2500

FC Farul şi FC Viitorul II au încheiat la egalitate amicalul de astăzi

03 Feb 2021 2850

Andrei Banyoi, golgeterul FC Farul Constanţa din amicale. Miercuri, „marinarii“ întâlnesc FC Viitorul II

03 Feb 2021 2466

FC Viitorul a condus la pauză, dar meciul cu Astra Giurgiu s-a încheiat la egalitate

31 Jan 2021 2229

FC Viitorul II a învins Înainte Modelu, într-un meci amical. Zece goluri marcate de constănțeni

30 Jan 2021 2391