Fotbalistele de la Farul Constanța, promovare în Liga 1. Nicoleta Deca, 50 de goluri! Ionuț Florea - „Ne dorim performanță și în eșalonul de elită“


 
  • Cu două etape înainte de finalul Ligii a 2-a, echipa de pe litoral a marcat peste 100 de goluri și a primit doar zece.
 
Echipa feminină de fotbal Farul Constanța și-a îndeplinit obiectivul fixat pentru stagiunea 2022/2023 a Ligii a 2-a, promovarea în Liga 1. Jucătoarele de pe litoral au acces matematic în eșalonul de elită cu două etape înaintea încheierii campionatului. 
 
„A fost un an cu multă muncă, în care am luat contact cu fotbalul feminin. Am crescut împreună cu fetele. Un sezon greu, dar totodată foarte frumos, în care de la început am avut ca obiectiv promovarea. De altfel, clubul Farul nu-și propune decât obiective foarte mari. Fetele s-au alăturat familiei Farul și au înțeles că doar cu muncă și seriozitate pot face performanță. A fost ceva nou încă din luna iulie, de când am preluat de la Selena SN Constanța, ceva total diferit. La început, a trebuit să evaluăm lotul. Ne-am dat seama că trebuie să ne angrenăm la o muncă foarte mare. Le-am explicat fetelor ce vrem și au înțeles. Am avut noroc totodată de jucătoare dornice de performanță. Nu erau obișnuite cu antrenamete zi de zi, cu conceptul nostru, pe care am încercat să-l implementăm de la început. Dar sfârșitul e mereu cel mai frumos, când avem rezultate. Țin să le mulțumesc fetelor cu experiență, care au avut răbdare cu cele mai tinere. Le-au ajutat foarte mult și am ajuns în situația, după un an, în care se vede munca, atât a celor experimentate, care au ridicat nivelul, cât și a staff-ului. Toată Academia a fost alături de fotbalul feminin. Țin să le mulțumesc fetelor cu experiență, care care au ridicat nivelul și au avut răbdare cu cele mai tinere. Le-au ajutat foarte mult. Am ajuns în punctul în care se vede munca, atât a clotului, cât și a staff-ului. Toată Academia a fost alături de fotbalul feminin“, a declarat la Farul TV Ionuț Florea, antrenorul principal al formației.
 
„Este meritul lor“
 
Acesta a subliniat și unitatea staff-ului Farului. „Dacă nu eram puternici, pregătiți și uniți, nu cred că reușeam să ducem fetele să crească din toate punctele de vedere, mental, fizic, tactic. Conducerea a cooptat-o ca preparator fizic pe Cristina Bujin, o fostă atletă de performanță, care a luat contact cu fotbalul. Am încercat ușor-ușor să creștem înpreună, ea era învățată cu atletismul. Valentin Dumitrică este antrenorul de portari, experimentata jucătoare Andreea Laiu - antrenor secund, iar kinetoterapeut domnișoara Victoria. A fost o muncă frumoasă, pusă în slujba îndeplinirii obiectivului și pentru aceste fete minunate. Este meritul lor, noi doar am încercat să le îndreptăm spre marea performanță. Când ajungi la promovare, uiți de tot ce a fost greu. Liga 1 ne așteaptă și le așteaptă pe ele. Este diferență destul de mare între cele două divizii, dar ne dorim performanță și în eșalonul de elită. Munca pentru noi, staff-ul, de abia acum începe. Dar mai avem două etape în care vreau să terminăm neînvinși“, a mai spus Ionuț Florea, potrivit sursei citate.
 
„Asta e mentalitatea clubului“
Golgeterul Farului este mijlocașul Nicoleta Deca, cea care a marcat nu mai puțin de 50 de goluri dintre cele peste 100 înscrise până acum de echipa constănțeană.
    
„A fost un sezon greu, dar la final ne-am îndeplinit obiectivul, ceea ce ne aduce satisfacție deplină. Mai sunt două etape, dar ne dorim victoria și în aceste meciuri. Să nu uităm că suntem în Academia Hagi, jucăm sub culorile Farului și asta ne responsabilizează să dăm mereu 100%. Abordăm și celelalte două jocuri la victorie, vrem să terminăm sezonul neînvinse. Avem peste 100 de goluri marcate și doar zece primite. Faptul că am înscris de 50 de ori arată că sunt o jucătoare eficientă, ceea ce îmi și doresc și îmi și propun. La începutul sezonului, când setăm obiectivele împreună cu echipa, îmi place să-mi fixez și obiective personale. Acesta mă face să dau mai mult, să mă autodepășesc și să-mi doresc să fiu mereu din ce în ce mai bună. În acest sezon, am reușit să marchez mai multe goluri. Colaborarea cu jucătoarele tinere a fost o provocare și pentru noi, dar am reușit pas cu pas să ne cunoaștem și să reușim să îndeplinim obiectivul. Când am venit la Farul, da, credeam că vom realiza repede obiectivul, pentru că îi cunosc pe oamenii de aici, care au făcut performanță. Asta e mentalitatea clubului, să fie întotdeauna sus, cel mai bun. Am avut încredere, altfel nu aș fi venit, de la Liga 1. Este un eșalon mult mai competitiv, e nevoie de mult mai multă muncă, dar întotdeauna e loc de mai bine, pentru a progresa“, a menționat Nicoleta Deca.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Sursa foto: Farul Constanța
 

Citește și:
 
Echipa feminină de fotbal Farul Constanța a promovat în Liga 1
 
Farul Constanța
Nicoleta Deca a înscris de 23 de ori în cinci meciuri! „Sunt bucuroasă că marchez și că-mi ajut echipa“ (GALERIE FOTO)


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Echipa Under-18 de la Farul Constanța s-a calificat în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Apr 2024 87

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 849

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 28-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO – VIDEO

28 Apr 2024 378

Gheorghe Hagi, după FCSB - Farul Constanța 2-1 „Puteam face mult mai mult“ (VIDEO)

27 Apr 2024 1351

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța, înfrângere cu FCSB, care a cucerit titlul de campioană! (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 1266

Superliga 2023/2024 Oțelul Galați - FC Hermannstadt, duel tare la vârful clasamentului din play-out

27 Apr 2024 784

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 732

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 731

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 1199

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 368

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1086

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 706

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 466

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3237

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1890