Fotbalul feminin este tratat cu indiferenta, in ciuda rezultatelor deosebite inregistrate in ultimii

Noua jucatoare din Constanta, chemate la nationala

Selectionata de fotbal feminin a Romaniei participa in perioada 1-11 februarie la un puternic turneu international desfasurat in Dubai, cel mai faimos oras al Emiratelor Arabe Unite. Senioarele tricolore vor intalni aici cinci echipe deosebit de puternice, Brazilia, Rusia, Bulgaria, China si formatia gazda Emirate. Turneul din Dubai reprezinta un test deosebit de util pentru reprezentativa Romaniei, care in curand va demara campania de calificare la Campionatele Europene. Trebuie mentionat faptul ca la aceasta intrecere disputata in Emirate, gruparea tricolora are in componenta nu mai putin de noua fotbaliste din Constanta, care si-au inceput cariera la malul marii. Trei dintre ele, Lavinia Lefterica (portar), Georgiana Pop (fundas dreapta) si Mihaela Cioran (fundas stanga) sunt legitimate in prezent la SNC Constanta. De la aceeasi echipa mai sunt convocate de obicei alte doua jucatoare, Alina Apostol si Alexandra Smarandescu, dar acestea au ratat deplasarea la Dubai din pricina unor probleme medicale. In afara celor trei fotbaliste de la SNC, la turneul international mai participa alte sase constantence, crescute la SNC dar care in prezent, evolueaza la alte formatii din tara si chiar din strainatate. Astfel, Nicoleta Siliu joaca in prezent in campionatul Frantei, la echipa de liga a treia Istres, in timp ce colegele sale de nationala, Luiza Leu, Elena Pavel, Florentina Spanu, Teodora Dragoescu si Nicoleta Lincu evolueaza in campionatul national autohton. In ciuda rezultatelor deosebite inregistrate in ultimii ani de fotbalistele noastre, aceasta disciplina continua sa fie tratata cu indiferenta de forurile sportive romanesti. Mai mult, SNC este recunoscut ca principal centru de formare a acestor fotbaliste, dar cu toate acestea nu se bucura de sprijinul de care ar merita.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mariana Gâju și echipa Primăriei Cumpăna aduc bucurie și speranță în sufletele celor defavorizați de sărbători (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 130

Baschet CSM Constanța trimite seria cu CSU Sibiu în meciul decisiv (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 474

Licitație importantă la Poliția din Constanța! Sunt vizate autospecialele IPJ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 597

Gimnastică aerobică Echipa CS Farul Constanța, câștigătoarea Cupei Cetății Deva (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 540

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 832

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au încheiat en-fanfare sezonul regular. Urmează turneul final

29 Apr 2024 552

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 526

LIVE Text+VIDEO Vergil Chițac își depune candidatura la Primăria Constanța-„Viitorul Constanței stă în proiectele începute” (FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 683

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 571

Echipa Under-18 de la Farul Constanța s-a calificat în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Apr 2024 775

Candidații PNL, Florin Mitroi și Vergil Chițac își depun luni, 29 aprilie, candidaturile pentru alegerile locale

28 Apr 2024 652

Bărbat decedat pe plaja din Mamaia. Salvamarii fac apel la responsabilitate! (VIDEO)

28 Apr 2024 659

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1569

Păstrăv la tavă cu garnitură de cartofi și friptură de pui în sos ostropel Meniu special de Florii pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

28 Apr 2024 593

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 813