HCM si CS Tomis, reprogramate in Liga Nationala

1172010537.jpg

Cele doua formatii constantene evolueaza si in cupele europene, astfel incat sunt nevoite sa amane meciurile din campionatul intern # HCM Constanta va juca astazi, pe teren propriu, cu Poli Izometal Timisoara, iar CS Tomis, maine, in deplasare, cu HCM Baia Mare

Evolutiile in cupele europene ale echipelor de handbal constantene nu ar trebui sa le afecteze si pe cele din campionat, unde lupta este cel putin la fel de importanta. Caci in pozitionarea din Liga Nationala sta si cheia participarilor viitoare in competitiile continentale. Atat HCM Constanta, cat si CS Tomis, sunt in continuare implicate in cupele europene, elevii lui Lucian Rasnita evoluand in Cupa Cupelor, iar fetele in Challenge Cup. In acelasi timp, ambele formatii au rezultate foarte bune in Liga Nationala de handbal, HCM luptand pentru un nou titlu de campioana, iar Tomis pentru un loc si in sezonul viitor al cupelor europene. In Cupa Cupelor, jucatorii constanteni s-au calificat in sferturile de finala ale competitiei, iar duminica, 25 februarie, vor disputa primul tur, la Sala Sporturilor, impotriva croatilor de la RK Zagreb. Pentru aceasta partida, care va incepe la orele 11.00, au fost delegati arbitrii norvegieni Abramsen/Kristiansen, iar delegat EHF va fi georgianul Tevzadze. Cu o zi inainte, ar fi fost programat si meciul de campionat contra celor de la Poli Izometal Timisoara, insa din cauza intalnirii din Cupa Cupelor, acesta a fost reprogramat si se va juca astazi, la Sala Sporturilor din Constanta, de la orele 17.00. Ultima confruntare dintre cele doua grupari a avut loc pe 5 octombrie 2006 si nu reprezinta o amintire tocmai placuta pentru constanteni, care au reusit doar o remiza la Timisoara. Pe atunci, cel mai bun marcator al HCM-ului a fost Laurentiu Toma (cu sapte goluri), urmat de George Buricea (patru) si Paul Giotoiu (trei). In acel moment, Lucian Rasnita punea jocul mai slab al echipei sale pe seama faptului ca handbalistii se gandeau mai mult la partida din Liga Campionilor, cu danezii de la Gudme. Astazi, constantenii joaca din nou cu Timisoara (locul sase in Liga Nationala) inaintea unui meci important din Cupa Cupelor, dar sunt hotarati sa nu repete istoria si sa obtina o victorie. Partida va fi arbitrata de brigada bucuresteana Dinu/Din si va conta pentru etapa a XVIII-a a campionatului. Intr-o situatie asemanatoare se afla si fetele de la CS Tomis, care ar fi trebuit sa joace cu HCM Baia Mare pe 18 februarie. Cum in acea zi, constantencele au evoluat in Challenge Cup si s-au calificat in sferturi, intalnirea cu baimarencele a fost amanata pentru maine. Astfel, in sala L. Pana din Baia Mare, cele doua vecine de clasament (Tomis - locul cinci, Baia Mare - locul sapte) vor lupta pentru un loc de cupa europeana, incepand cu orele 17.00. Partida va fi arbitrata de cuplul bucurestean, Manea/Iliescu. Cealalta echipa de handbal masculin a Dobrogei, CSM Medgidia, va juca in schimb la data programata, sambata 24 februarie, cu Poli Iasi, in deplasare.

Scris de: {autor}Cristian TENTU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Vinerea Mare, polițiștii din Constanța împart zâmbete și cadouri pentru copii (VIDEO)

03 May 2024 547

Generozitate în Vinerea Mare Surprize pentru copiii spitalizați în Constanța de la echipa Arimex Comexim 2000 SRL (FOTO)

03 May 2024 486

CSM Constanța Sabrina Voinea luptă pentru medalia de aur în două finale, la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Rimini

03 May 2024 968

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 599

Volei CSM Constanța a învins SCM U Craiova și s-a clasat pe locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 May 2024 786

MAE Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza

01 May 2024 436

Tenis de masă Echipa feminină a LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la Under-13 (GALERIE FOTO)

01 May 2024 537

Volei. Miercuri, 1 mai 2024 CSM Constanța, ultimul meci al sezonului, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrare liberă!

01 May 2024 500

Mariana Gâju și echipa Primăriei Cumpăna aduc bucurie și speranță în sufletele celor defavorizați de sărbători (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 775

Baschet CSM Constanța trimite seria cu CSU Sibiu în meciul decisiv (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Apr 2024 742

Licitație importantă la Poliția din Constanța! Sunt vizate autospecialele IPJ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 868

Gimnastică aerobică Echipa CS Farul Constanța, câștigătoarea Cupei Cetății Deva (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 797

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 997

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au încheiat en-fanfare sezonul regular. Urmează turneul final

29 Apr 2024 743

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 681