Sport

Joacă sâmbătă la Constanţa, în Cupa Regelui La primul meci oficial ca echipă de Superligă, Tomitanii înfruntă vicecampioana României

Nou promovată în SuperLigă, eşalonul de elită al rugby-ului românesc, în urma câştigării Diviziei Naţionale de seniori, formaţia Tomitanii Constanţa susţine sâmbătă, 11 august, primul meci oficial din stagiunea 2018/2019, întâlnind pe teren propriu vicecampioana României, CSM Ştiinţa Baia Mare, în sferturile de finală ale Cupei Regelui.
 
Partida este găzduită de stadionul „Mihai Naca“, de la ora 11.00, iar Cristian Cojocaru, cel care-i antrenează pe tomitani, alături de Cătălin Nicolae, este încrezător că formaţia de pe litoral va avea un debut de bun augur în bătălia cu forţele SuperLigii. „Am încredere în jucătorii noştri. Mă bazez pe ei şi sunt optimist în privinţa obţinerii victoriei. Nu intrăm pe teren ca să facem act de prezenţă. Sunt sigur că va fi o partidă spectaculoasă. Aşteptăm în număr mare la stadion iubitorii rugby-ului şi ai sportului constănţean, la prima partidă oficială ca echipă de SuperLigă a Tomitanilor“, a declarat Cristian Cojocaru.
 
În Cupa Regelui, participă cele opt echipe din Superligă (SCM Timişoara, CSM Ştiinţa Baia Mare, CSA Steaua Bucureşti, CSM Bucureşti, Dinamo Bucureşti, CS U Cluj-Napoca, Tomitanii Constanţa şi SCM Gloria Buzău). Cine câştigă meciul de la Constanţa va înfrunta în semifinale, pe 18 august, învingătoarea din partida CSA Steaua - U Cluj. Celelalte confruntări din sferturi sunt: SCM Timişoara - SCM Gloria Buzău şi CSM Bucureşti - Dinamo Bucureşti.
 
„Toţi băieţii aşteaptă meciul cu Baia Mare. Vrem să demonstrăm că nu suntem o echipă de nebăgat în seamă. Vom juca, ne vom lupta pentru noi şi pentru oraş şi sperăm să iasă un joc frumos, plăcut pentru suporteri. Sperăm să avem un început de sezon de bun augur. Suntem conştienţi că echipa adversă e foarte puternică şi nu ne va fi chiar aşa de uşor, dar suntem încrezători“, a punctat Răzvan Bota, managerul echipei Tomitanii.
 
„Va trebui să dăm tot ce avem mai bun în noi contra formaţiei din Baia Mare. Vom vedea unde ne aflăm, care ne e nivelul actual“, a precizat Johnny Sola, căpitanul echipei de pe litoral. „Baia Mare e o echipă puternică, se află în topul rugby-ului românesc de ani buni. Vom juca strategic ceea ce am pregătit şi vrem să arătăm că ştim rugby“, a spus şi vice-căpitanul Mario Arvinte.
 
La CSM Ştiinţa Baia Mare se află șase jucători care au jucat pe litoral, îmbrăcând fie tricoul Tomitanilor (Mihai Lămboiu, Adrian Ţală, Alexandru Alexe), fie pe cel al Farului (Adrian Apostol, Bidzina Shamkaradze, Mtya Dumani).
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Credeţi că echipa de rugby Tomitanii Constanţa va reuşi clasarea pe locul cinci în SuperLigă?

22 Apr 2019 717

Cristian Cojocaru - „Am dovedit că se poate“ Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, succes mare în deplasare cu Dinamo București

20 Apr 2019 1253

SSC Farul întâlneşte Aerostar Bacău la Constanţa. Partidă importantă în lupta pentru evitarea retrogradării!

20 Apr 2019 738

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, acţiune de igienizare şi pe stadionul „Mihai Naca“ (galerie foto)

17 Apr 2019 1131

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, atitudine bună în meciul cu liderul SuperLigii Cristian Cojocaru - „Putem crea un grup frumos“

15 Apr 2019 1088

Imagini de la eveniment Rugbyștii de la Tomitanii, înfrângere cu CSM București, dar echipa constănțeană a jucat curajos (galerie foto+video)

13 Apr 2019 1206

Rugby Tomitanii primesc vizita liderului CSM Bucureşti. La Năvodari, se întâlnesc primele două clasate

13 Apr 2019 626

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, eșec în meciul cu CSA Steaua București (galerie foto)

06 Apr 2019 1083

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa întâlnesc în Superligă Steaua Bucureşti, a doua clasată

06 Apr 2019 942

„Experienţa lor şi-a spus cuvântul” Tomitanii nu le-au putut face faţă vicecampionilor de la CSM Ştiinţa Baia Mare

01 Apr 2019 1019

Imagini de la eveniment Rugbyștii de la Tomitanii, eșec sever la Constanța cu CSM Știința Baia Mare (galerie foto+video)

30 Mar 2019 1172

Rugby Tomitanii Constanţa şi CS Năvodari, primele meciuri oficiale din noul an. Ambele echipe joacă acasă

30 Mar 2019 652

Sâmbătă, meci la Constanţa cu Ştiinţa Baia Mare Tomitanii încep returul. Au transferat 13 jucători. Nouă sunt străini (galerie foto)

29 Mar 2019 1623

Rugbyşti de la Tomitanii Constanţa şi CS Năvodari, în lotul României Under-20 care va evolua la Campionatul European (galerie foto)

26 Mar 2019 610

Noi transferuri de jucători Tomitanii Constanţa îşi măsoară forţele înaintea campionatului în două amicale cu Steaua

14 Mar 2019 2172