La meciul cu Farul, căpitanul Rapidului, Cristian Săpunaru, s-a revăzut cu mai mulți foști colegi de-ai săi de la Callatis Mangalia (GALERIE FOTO)

  • Cristian Săpunaru a jucat la Callatis Mangalia în sezonul 2003/2004, ca atacant.


Meciul de fotbal Farul Constanța - Rapid București 2-1, din etapa a 30-a a sezonului regular al Superligii, le-a prilejuit revederea mai multor foști colegi de la Callatis Mangalia, din anii 2000, unul dintre ei fiind căpitanul actual al giuleștenilor, cunoscutul Cristian Săpunaru.

Acum în vârstă de 38 de ani, fundașul Rapidului a jucat la Callatis în sezonul 2003/2004 (pe când avea 19 ani), sub formă de împrumut de la FC Național. Tânărul Săpunaru evolua pe atunci atacant, iar la Callatis a fost folosit în zece partide, fără a reuși să marcheze vreun gol. Printre colegii de atunci ai lui Săpunaru de la Mangalia se numărau și gemenii Cogali (Enis și Erdinci), Neculai Tănasă și Adrian Voicu. Săpunaru s-a revăzut cu toți acum, cu ocazia meciului Farul - Rapid!

Erdinci Cogali a postat pe Facebook mai multe imagini alături de Săpunaru, cu mesajul „Revedere cu un fost coleg“. Toți s-au bucurat de revederea de la finele partidei, iar la întâlnire au fost prezenți și Denis (fiul lui Enis Cogali), Ayan (unul dintre cei doi băieți ai lui Erdnici), dar și băiatul de nouă ani al lui Adrian Voicu, puștiul ținând morțiș să facă o poză cu Săpunaru. „Am mai vorbit cu Cristian la telefon, după ce a plecat de la Callatis, dar nu ne mai văzusem de mult față în față. Era un băiat super și așa s-a păstrat și acum, nu s-a schimbat. I-a plăcut mult la Mangalia, cât a fost la noi. Ulterior, mi-a oferit și un tricou de-al său, de la Rapid“, a declarat Adrian Voicu, fost fundaș central, care a jucat și la Farul Constanța, în Liga 1.

În afară de FC Național, Callatis și Rapid, Cristian Săpunaru a mai jucat la Zaragoza, FC Porto (cu care a cucerit mai multe trofee, inclusiv Europa League), Elche, Pandurii Tg. Jiu, Astra Giurgiu, Keyserispor și Denizlispor. La echipa națională are 36 de selecții (între 2008 și 2019), participând cu România la Campionatul European din 2016.

În prezent vicepreședinte al Academie de Fotbal „Gheorghe Hagi“, Neculai Tănasă era la începutul anilor 2000 căpitanul și liderul lui Callatis. „Cristian Săpunaru a venit la noi atunci alături de un alt jucător de la FC Național, Ene, mijlocaș central. Sunt multe amintiri plăcute din acea perioadă. Cristian, un caracter deosebit, un băiat cu bun simț. Juca atacant atunci și țin minte nu s-a lipsit la gol cât a evoluat, desi depunea un efort deosebit în fața porții“, a menționat Neculai Tănasă, care e și el fost jucător al Farului în prima ligă.

Adrian Voicu a avut alături la meciul Farul - Rapid întreaga sa familie, fiul, fiica de 14 ani și soția. Toți sunt mari microbiști, suporteri ai Farului, și nu ratează partidele „marinarilor“. Au fost în această formulă inclusiv la partida de poveste FCSB - Farul 2-3, de la finele lunii ianuarie. Pasiunea pentru fotbal a lui Adrian este dusă mai departe de fiul său, care face fotbal la Sporting Mangalia, unde îl are antrenor pe Mari Dumitra. Și verișorii Denis și Ayan Cogali sunt fotbaliști, la Academia Hagi.


PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Erdinci Cogali) și Adrian Voicu


Citește și:

Ștafeta gemenilor Cogali, preluată de copii, fotbaliști la Academia Hagi. Denis - „Vreau să depășesc performanțele tatălui și unchiului meu“ (GALERIE FOTO)

Foto în oglindă. După 30 de ani!
De la juniori la old-boys. Patru fotbalişti din Mangalia, legaţi de o trainică prietenie (galerie foto)


Vicepreședinte la Academia Hagi
Neculai Tănasă, două goluri în Liga 1, ambele marcate lui Ștefan Preda, actualul antrenor de portari al Farului (GALERIE FOTO)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotbaliștii de la Rapid București s-au reunit. Farul Constanța încheie vacanța pe 4 ianuarie

02 Jan 2023 1764