Liderul Dinamo, învins de HC Dobrogea Sud Djordje Cirkovic - „O victorie care contează pentru orgoliu, pentru moralul nostru”

  • HC Dobrogea Sud a învins Dinamo, iar liderul a fost nevoit astfel să amâne sărbătorirea titlului până la ultimul turneu al Ligii Zimbrilor.
  • Ionuţ Nistor, de la HCDS, a fost principalul marcator al partidei de la Cluj-Napoca.
  • Justeţea victoriei constănţene a fost recunoscută şi de Constantin Ştefan, cel care pregăteşte Dinamo, alături de Sebastian Bota.
 
Victoria HC Dobrogea Sud contra liderului Ligii Naţionale, Dinamo Bucureşti, înregistrată la turneul desfăşurat la Cluj-Napoca, a adus o mare bucurie în tabăra constănţeană.
 
Neînvinsă până la această partidă, cu 23 de victorii şi un egal în 24 de meciuri, Dinamo avea nevoie de un egal cu HCDS pentru a deveni matematic campioană, cu patru etape înainte de finalul întrecerii. Echipa de pe litoral a făcut însă un meci foarte bun şi a câştigat cu 24-22 (14-11), dinamoviştii fiind nevoiţi astfel să amâne sărbătorirea titlului până la ultimul turneu al Ligii Zimbrilor, care se va disputa în Bucureşti.   
 

„Nu poți să o bați pe Dinamo altfel”

 
„Un meci frumos, pe care echipa noastră l-a jucat cu multă ambiție. Am reușit să ne instalăm la conducere și am controlat jocul până la final. Un meci pe care l-am gestionat foarte bine și care ne aduce o victorie mare, care ne crește șansele la locul 2. Îi felicit pe băieți!”, a declarat, conform site-ului oficial al HCDS, Ionuţ Stănescu, preşedintele clubului constănţean. „Toată echipa a jucat foarte bine, nu poți să o bați pe Dinamo altfel. Ei sunt campioni, nu se mai poate întâmpla nimic, dar este o victorie care contează pentru orgoliu, pentru moralul nostru”, a spus, conform aceleiaşi surse, şi Djordje Cirkovic, antrenor, alături de George Buricea, al echipei constănţene.
 

Saeid i-a ghicit ultima aruncare de la 7 metri

 
Principalul marcator al HCDS în meciul cu Dinamo a fost extrema dreapta Ionuţ Nistor, care a înscris zece goluri (trei de la 7 m). „Îmi doream să termin cu procentaj 100%, dar Saeid mi-a ghicit ultima aruncare de la 7 metri. Suntem extrem de fericiți. Continuăm lupta pentru locul 2 și abia așteptăm meciul direct cu Turda”, a menţionat Nistor. De cealaltă parte, pentru Dinamo cele mai multe goluri, şase (patru de la 7 m), le-a marcat tot o extremă, Valentin Ghionea. „Constanța a fost echipa mai bună. Au jucat foarte bine tactic. Sperăm ca la ultimul turneu, de la București, să obținem victoria care să ne aducă titlul de campioni”, a precizat Ghionea.
 

„Constanța a meritat victoria cu prisosință”

 
Justeţea victoriei constănţene a fost recunoscută şi de Constantin Ştefan, cel care pregăteşte Dinamo, alături de Sebastian Bota. „Cei de la Dobrogea Sud ne-au tăiat foarte bine traseele de joc și au jucat foarte bine pe faza de atac. Vreau să felicit echipa Constanței, a meritat victoria cu prisosință. Noi astăzi nu am reușit să ne facem jocul. Dar, mai sunt trei etape la București și sperăm să ne încununăm cu trofeul de campioni”, a menţionat Constantin Ştefan.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: HC Dobrogea Sud

 
Citeşte şi:
 
„A fost ziua noastră!”
HC Dobrogea Sud Constanţa i-a provocat liderului Dinamo Bucureşti prima înfrângere stagională

 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Când joacă HC Dobrogea Sud Constanţa ultimele trei meciuri din acest sezon

23 Apr 2021 1891

HC Dobrogea Sud Constanţa Ionuţ Iancu - „Avem trei meciuri de foc, sperăm să ne întoarcem cu nouă puncte”

17 Apr 2021 2386

HC Dobrogea Sud Constanţa Ciprian Şandru, aşteptat în echipă. Începe un nou turneu, care include şi derby-ul cu Dinamo!

15 Apr 2021 2118

HC Dobrogea Sud a învins şi CSA Steaua. Echipa de pe litoral se menţine în lupta pentru medalii

11 Apr 2021 2065

HC Dobrogea Sud Constanţa, înfrângere în meciul cu Minaur Baia Mare

08 Apr 2021 1781

HC Dobrogea Sud Constanţa George Buricea, alte două goluri decisive. Pentru „delfini”, urmează turneul de la Cluj-Napoca

05 Apr 2021 2174

HC Dobrogea Sud, un nou meci în Liga Naţională Djordje Cirkovic - „Am avut două amicale cu ei și știm cum trebuie să jucăm”

31 Mar 2021 2027

HC Dobrogea Sud Constanţa, patru victorii din patru în 2021. „Delfinii” au urcat pe locul doi în clasament

25 Mar 2021 1595

HC Dobrogea Sud Constanţa Ionuţ Iancu a ratat meciurile Naționalei cu Kosovo din cauza rezultatului pozitiv la testul Covid

18 Mar 2021 2508

HC Dobrogea Sud Teodor George Ștefan (16 ani), în premieră la lotul de seniori. Debut de vis în Liga Naţională!

27 Feb 2021 3098

„Avem timp pentru multe” Fără meciuri în perioada următoare, HC Dobrogea Sud Constanţa se concentrează pe antrenamente

12 Feb 2021 2146

Ionuţ Stănescu - „Suntem în grafic” HC Dobrogea Sud Constanţa va disputa următorul meci de campionat pe 26 februarie

09 Feb 2021 2300

Djordje Cirkovic - „Tinerii au devenit jucători de bază“ HC Dobrogea Sud Constanţa, primul meci oficial din 2021

03 Feb 2021 2359

„Rămâne pentru toată viaţa!” Cadou de suflet din partea HC Dobrogea Sud pentru antrenorul Djordje Cirkovic

22 Jan 2021 1100

George Buricea ajută HC Dobrogea Sud şi ca antrenor, şi ca jucător „Handbalul este pasiunea vieții mele. Fac totul din suflet“

07 Jan 2021 2862