„Fiecare jucător și-a dat viața pe teren“ HC Dobrogea Sud, victorie de aur cu Dinamo. Daniel Vasile, omul meciului (galerie foto)


 
  • HC Dobrogea Sud Constanța a învins campioana Dinamo și a câștigat Supercupa României.
  • Cel mai bun jucător al meciului a fost desemnat portarul constănțean Daniel Vasile.
  • Succesul cu Dinamo a fost și o revanșă a trupei de pe litoral, după ce, în finala mare a Cupei României, în sezonul trecut, „câinii roșii“ s-au impus cu 27-20.
 
În primul meci oficial din noua stagiune, HC Dobrogea Sud Constanța a reușit un meci excelent, cucerind Supercupa României, după ce a învins echipa stelară a lui Dinamo, campioana en-titre a României și deținătoarea Cupei României, cea care a dominat clar competițiile interne în ultimii ani, iar acum îl are ca antrenor pe celebrul Xavi Pascual.
 
În partida jucată la Alexandria, HCDS s-a impus cu 19-18 (10-10), iar cel mai bun jucător al meciului a fost desemnat portarul constănțean Daniel Vasile. „A făcut cu adevărat minuni în poartă, reușind peste 20 de intervenții salvatoare, dintre care 3 la 7 metri, și un gol din poartă în poartă! Vasile a făcut o repriză secundă fabuloasă, spre încântarea lui Rudi Stănescu, iar dinamoviștii i-au luat frica portarului nostru. Dani a primit doar 8 goluri în repriza secundă, când a reușit o serie de parade impresionantă, în fața lui Negru, Bannour, Alex Pascual și Ghionea“, se arată pe site-ul oficial al echipei constănțene. „Omul meciului: Dani Vasile! Doar 18 goluri în 60 de minute. Cu un asemenea portar, alături de o apărare puternică, nu ai cum să ratezi victoria. Bravo, Dani! Felicitări, băieți! La fel să ne bucurăm și-n Europa!“, este subliniată performanța lui Vasile și a colegilor săi și pe pagina de Facebook a clubului de pe litoral.

 
„Am căpătat încredere și i-am motivat pe băieți“

 
„Nu știu ce s-a întâmplat la începutul meciului, când ne-au condus clar. Probabil ei au fost favoriți, dar mi-am adus aminte ce ne-a spus antrenorul, că trebuie să ne facem simțită prezența. Să știe că există cel puțin o echipă în România cu care se pot bate. Mă gândeam că trebuie să fim la bătaie cu ei și atunci m-am mobilizat. Am căpătat încredere și i-am motivat pe băieți, iar ei m-au motivat pe mine. Ne-a ieșit. Respect și pentru jucătorii lui Dinamo. Suntem pregătiți să ne batem cu ei în continuare, este o luptă frumoasă. Până acum, ne-am concentrat pe Dinamo, dar, pentru partidele din Liga Europeană se schimbă tot, întrucât Csurgoi este o echipă foarte diferită de Dinamo și trebuie să pregătim altfel meciurile. Vor fi și drumuri, dar plecăpm cu un plus de încredere, știm ce putem. Am văzut cum arătăm în teren ca echipă, suntem uniți, jocul merge bine. Clar, e începutul, primul meci oficial, se pot face modificări, putem lucra la câteva chestii, dar arătăm bine“, a declarat și Daniel Vasile, pentru HCD TV.

 
„Am meritat să câștigăm“

 

Antrenorul Xavi Pascual, cel care a câștigat trei trofee ale Ligii Campionilor cu Barcelona, se află din acest sezon pe banca tehnică a lui Dinamo și a recunoscut superioritatea HCDS din Supercupă. „E clar, în acest moment Constanța este o echipă mai bună decât a noastră! Sunt o echipă bună, lucrează ca o echipă. Cred că am jucat foarte bine în apărare, dar trebuie să muncim mai mult. Evident, în atac avem multe probleme. Avem nevoie de timp, trebuie să jucăm mai multe meciuri. Ei au obținut victoria absolut meritat“, potrivit site-ului oficial al HC Dobrogea Sud. „Noi am pregătit meciul pentru un ritm mult mai tare. Am pregătit foarte bine meciul în apărare și a fost o surpriză că Dinamo, care marchează peste 35 de goluri fără probleme, nu a marcat decât de 18 ori. Acum am suferit și ei, și noi în atac. Am meritat să câștigăm, am vrut mai mult victoria“, a spus și antrenorul HCDS, Djordje Cirkovic, conform aceleiași surse.  

 

Un trofeu câștigat cu inima

 
Succesul cu Dinamo a fost și o revanșă a trupei de pe litoral, după ce, în finala mare a Cupei României, în sezonul trecut, „câinii roșii“ s-au impus cu 27-20 (13-10). „În urmă cu 3 luni, a trebuit să ne mulțumim cu medaliile de argint, însă acum a venit vremea revanșei. Băieții noștri de aur, delfinii de la HCD! Merităm momentele astea și suntem convinși că nu vor fi singurele din acest sezon! E un trofeu câștigat cu inima și dedicat din toata inima Familiei HCD. Ne așteaptă un an cel puțin la fel de intens cum a fost supercupa. Vă mulțumim că ne sunteți alături. Felicitări tuturor! Hai, Constanța! Le mulțumim tuturor celor care au crezut în noi în acest început de sezon! Toată munca din perioada de pregătire și spiritul unic al acestui grup ne-au adus al treilea trofeu din istoria HCD!“, este mesajul de pe pagina de Facebook a HCDS.

 
„Primul meu meci ca antrenor și primul trofeu“

 
Succesul contra lui Dinamo din Supercupa României are o însemnătate deosebită și pentru antrenorul secund al HCDS, George Buricea, care, din acest sezon, se concentrează exclusiv pe meseria de antrenor, renunțând definitiv la cariera de handbalist, după ce, o perioadă, a fost antrenor - jucător.  
 
„Nici nu puteam visa la un start mai bun de sezon, însă, atunci când faci parte dintr-un grup care pune spiritul de echipă pe primul loc și are ca obiectiv autodepășirea la startul fiecărei provocări, victorii precum cea de acum n-au cum să lipsească. Dani Vasile a făcut un meci fabulos, însă fiecare jucător și-a dat viața pe teren, așa că absolut toți merită felicitați. Bravo staff-ului, care a pregătit perfect supercupa, felicitări și celor din spatele «reflectoarelor»; ei poate că nu se văd, însă munca lor contează enorm și ne-a adus unde suntem. Și, nu în ultimul rând: mulțumim, familia HCD! Primul meu meci ca antrenor și primul trofeu. Le multumesc tuturor pentru această bucurie și simt că vom continua pe aceeași linie. Hai, Constanța!“, a menționat George Buricea pe Facebook.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: HC Dobrogea Sud
 
Citește și:
 
HC Dobrogea Sud Constanţa a învins campioana Dinamo şi a cucerit Supercupa României

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4166

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1664

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2446

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1506

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1562

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1838

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1490

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2300

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1520

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2519

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2108

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1920

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1835

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1770

Moment aniversar la HC Dobrogea Sud Liviu Caba a împlinit 22 de ani. Jucătorul cu numărul 21 este născut pe 21 iunie

22 Jun 2022 1972