Lotul național feminin de tenis de masă, în pregătire la Constanța. La Gimnaziadă, șase medalii tricolore și Trofeul Fair-Play (GALERIE FOTO)


 
  • Obiectivul numărul 1 al României în perspectivă apropiată este Campionatul European individual de seniori, de la Munchen.
 
Antrenorul principal al lotului național feminin de tenis de masă al României, Viorel Filimon, și secundul, Elena Sebe (cunoscuții tehnicieni din Constanța), au convocat pe litoral, în cantonament de pregătire, lotul național feminin.
 
Din efectivul aflat la Constanța, cu antrenamente în sala de la LPS „Nicolae Rotaru“, fac parte Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Irina Ciobanu, Tania Plăian și Camelia Mitrofan (constănțeancă). Absente motivate sunt Eliza Samara și Bernadette Szocs. Prima, constănțeanca de la CSA Steaua București, se află în perioadă de repaus, după o intervenție chirurgicală recentă. În ce o privește pe Bernadette Szocs, aceasta se va alătura echipei de la Constanța după ultimul meci la echipa de club.
 
„Întotdeauna lângă sportivi, psihologul Mioara Șincan. Mulțumiri partenerilor de joc ai fetelor: Alin Spelbuș, Alexandru Manole, Bogdan Cristian, dar și antrenorilor de lot masculin prezenți, Andrei Filimon și Vasile Florea. Obiectivul nostru numărul 1 în perspectivă apropiată este Campionatul European individual, de seniori, de la Munchen, din luna august. Campionatele Europene Munchen 2022, vor fi cel mai mare eveniment sportiv din Germania, după JO de vară de la Munchen, din 1972. In perioada 11-21 august, 9 sporturi își vor disputa concomitent titlurile continentale: tenis de masă, atletism, gimnastică, volei pe plajă, canoe sprint, ciclism, canotaj, cațărare și triatlon. Până atunci, însă, ne așteaptă alte turnee internaționale de pregătire și mult antrenament“, a postat pe Facebook Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă.
 
La Gimnaziada de vară din Franța, competiție organizată de Federația Sportului Școlar și Universitar, echipa României s-a aflat la înălțime, cucerind cinci dintre cele șase medalii de aur puse în joc, plus încă una de bronz! Din formația feminină au făcut parte și constănțencele de la LPS „Nicolae Rotaru“ Elena Zaharia și Andreea Teglaș, în timp ce din staff-ul tehnic care i-a însoțit pe tricolori în Normandia a făcut parte și antrenoarea din Constanța Anamaria Sebe. Fetele de pe litoral cu cucerit două medalii (au cu echipa și Elena Zaharia, la dublu fete). Totodată, Elena Zaharia s-a clasat pe locul cinci la simplu. 
 
Bilanțul României
 
Locul I
 
1. Echipe băieți
2. Echipe fete

3. Iulian Chiriță - simplu
4. Darius Movileanu- Eduard Ionescu - dublu băieți
5. Elena Zaharia - Ioana Sîngeorzan - dublu fete

 
Locul III
 
1. Andrei Istrate - simplu
 
Loc V
 
1. Darius Movileanu - simplu
2. Eduard Ionescu - simplu
3. Elena Zaharia - simplu
4. Iulian Chirița- Andrei Istrate - dublu.
 
Nu în ultimul rând, România a primit și Trofeul Fair-Play, pentru sportivitatea de care au dat dovadă dublul feminin Elena Zaharia / Ioana Sîngeorzan și antrenoarea Ana Maria Sebe Mirică, care au acceptat ca un cuplu advers să poată fi schimbat înainte de meci, din motive obiective.
 
„Felicitari sportivilor (toți elevi foarte buni și membri ai loturilor naționale de juniori), antrenorilor, cluburilor, familiilor care vă susțin necondiționat! Toți sunteți demni de laudă pentru efortul vostru, dedicarea voastră merită apreciere și este o recunoaștere a valorii tenisului de masă românesc, acest sport atât de drag nouă, tuturor“, a punctate Cristinel Romanescu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Cristinel Romanescu)
 
Citește și:
 
Tenis de masă
Constănțence în echipa României medaliată cu aur la Gimnaziada din Franța

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tenis de masă CSM Constanța, reprezentat în echipa României la Campionatul Mondial din Coreea de Sud

07 Feb 2024 854

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța Tenis de masă Vladimir Filimon Romanescu, pe podium la Cupa României Under-11

05 Feb 2024 647

Tenis de masă. „Senzațional!“ CSM Constanța, în semifinalele ETTU Europe Cup Women. A învins ALCL TT Grand-Quevilly și în Franța! (GALERIE FOTO)

03 Feb 2024 922

Tenis de masă „Maraton nebun!“. CSM Constanța a produs surpriza și a învins ALCL TT Grand-Quevilly în ETTU Europe Cup Women (GALERIE FOTO)

31 Jan 2024 844

Tenis de masă CSM Constanța, meci pe teren propriu cu ALCL TT Grand-Quevilly, în sferturile ETTU Europe Cup Women

28 Jan 2024 729

CSM Constanța Elena Zaharia, vicecampioană mondială - „Privesc înapoi cu nostalgie, dar și cu fericire și mândrie“ (GALERIE FOTO)

07 Dec 2023 1005

CSM Constanța tenis de masă Elena Zaharia, vicecampioană mondială la simplu. „Istorie, o performanță imensă!“

03 Dec 2023 1094

CSM Constanța tenis de masă Elena Zaharia, în finală la Campionatul Mondial, în proba individuală!

03 Dec 2023 915

CSM Constanța tenis de masă Elena Zaharia, medaliată mondială și la simplu

02 Dec 2023 977

După bronzul mondial cu echipa, Elena Zaharia a fost aproape de medalie și la dublu feminin

02 Dec 2023 892

CSM Constanța „Pentru România!“, a strigat Elena Zaharia, după ce a învins-o pe japoneza Rin Mende la Campionatul Mondial

02 Dec 2023 1037

Tenis de masă CSM Constanța s-a calificat în sferturile ETTU EuroCup Women

16 Nov 2023 787

Tenis de masă CSM Constanța s-a calificat în faza a treia a ETTU Europe Cup

23 Oct 2023 811

Tenis de masă CSM Constanța Elena Zaharia a câștigat Top 10 Europa. „Performanță de top, din nou la înălțime!“ (GALERIE FOTO)

02 Oct 2023 1167

CSM Constanța tenis de masă Elena Zaharia, pe primul loc, după șase meciuri, la Top 10 Europa

30 Sep 2023 1256