Tenis de masă CSM Constanța, reprezentat în echipa României la Campionatul Mondial din Coreea de Sud

  • La Busan 2024, România participă și în concursul feminin, și în cel masculin. 
 
Campionatul Mondial pe echipe la tenis de masă, competiție care se va disputa în Coreea de Sud, între 16 și 25 februarie 2024, iar din lotul tricolor fac parte și reprezentanți ai CSM Constanța.
 
Întrecerea este găzduită de Busan, iar România participă și în concursul feminin, și în cel masculin. Echipa feminină va evolua în grupa 7, alături de Singapore, Suedia, Canada și Serbia, iar programul este: România - Canada, sâmbătă, 17 februarie, ora 3.00; România - Singapore, duminică, 18 februarie, ora 6.00; România - Serbia, luni, 19 februarie, ora 10.00; România - Suedia, vineri, 16 februarie, 10.00. Din lot fac parte și reprezentamții CSM Constanța Elena Zaharia (jucătoare), Viorel Filimon (antrenor) și Mioara Șincan (psiholog). De asemenea, la Mondiale va evolua și constănțeanca Eliza Samara, în prezent la CSA Steaua București, dar formată în școala de campioni de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța. Grupul tricolor pentru competiția feminină este format din: Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu, Elena Zaharia (jucătoare), antrenorii Viorel Filimon și Mihaela Șteff, psihologul Mioara Șincan și kinetoterapeutul Petruț Ghiță.
 
Lotul național masculin, care îl are selecționer pe constănțeanul Andrei Filimon, va pleca spre Busan pe 11 februarie. România face din grupa 8, în care se va confrunta cu Portugalia, Egipt, Iran și Thailanda. Programul este următorul: România - Portugalia, vineri, 16 februarie, ora 13:00; România - Egipt, sâmbătă, 17 februarie, ora 6:00; România - Thailanda, duminică, 18 februarie, ora 13:00; România - Iran, marți, 20 februarie, ora 06:00.
 
În prima fază a competiției la care participă 40 de loturi naționale, la masculine și feminin, echipele clasate pe locul întâi în grupă se califică direct în primele 16. Locurile 2 și 3 vor accede în primele 32 și vor continua lupta pentru calificare. Campionatul Mondial este criteriu de calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024, competiție la care primele opt formații vor avea asigurată calificarea. Echipa națională feminină a României s-a clasat pe locul cinci la ultimele două ediții ale Campionatului Mondial, în 2018 (Halmstad - Suedia) și 2014 (Tokyo - Japonia).    
 
Medalii la Campionatul European
 
Reprezentantele CSM Constanța au obținut rezultate importante în acest început de an în competiții internaționale. La Campionatul European Under-21, de la Skopje (Macedonia de Nord), reprezentantele litoralului s-au numărat printre remarcatele întrecerii.
 
În finala continentală de la dublu feminin au evoluat toate cele trei constănțence participante la Euro, titlul revenindu-i perechii formate din Elena Zaharia (CSM Constanța) și Bianca Mei-Roșu (LPS „Nicolae Rotaru“ - CSM Constanța), care au dispus de Camelia Mitrofan (CSM Constanța) și partenera ei slovenă, Sara Tokic, cu scorul de 3-1. Calificată în trei finale la Euro, Elena Zaharia a obținut o medalie de aur (la dublu feminin) și două de argint (la dublu mixt și la simplu).
 
„Să mergi înainte și să nu cedezi!“

 
„Câștigăm, pierdem, dar cel mai important este să mergi înainte și să nu cedezi. Mulțumesc, Bianca, împreună am reușit să aducem titlul acasă. Mi-a plăcut mult să joc la dublu cu tine. Mulțumesc, Darius, pentru medalia de argint, am cedat greu. Câștigăm împreună, pierdem împreună. Vom reveni mai puternici. Pentru mine, prima lună a anului a fost foarte frumoasă, dar și epuizantă. Ziua următoare după ce am venit de la Campionatul European, am jucat turul sferturilor de finală din ETTU Cup. Alături de echipă, am reușit să câștigăm. CSM Constanța, o echipă uimitoare! Sunt recunoscătoare. Multe mulțumiri tuturor celor care ne ajută. A fost o atmosferă dosebită. Vă mulțumesc tuturor celor care îmi sunteți alături, indiferent ce se întâmplă“, a fost mesajul Elenei Zaharia.
 

În întrecerea continentală intercluburi ETTU Europe Cup Women, CSM Constanța a realizat perfomanța calificării în semifinale, după o dublă victorie cu echipa franceză ALCL TT Grand-Quevilly, venită din Liga Campionilor. Formația de pe litoral, pentru care au evoluat Alina Mușat, Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu, s-a impus cu 3-2 pe teren propriu și cu 3-1 în deplasare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Tenis de Masă)
 
Citește și:
 
Editorial
Fetele de la tenis de masă au scris „Constanța“ pe mingea de joc

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța Ștefan Orza, medaliat la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 256

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 315

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 382

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 544

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 566

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 441

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 440

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 322

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 418

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 721

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 567

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 458

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 447

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 678

Înotătorii de la CSM Constanța, la înălțime și în ultima zi a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 474