Editorial Fetele de la tenis de masă au scris „Constanța“ pe mingea de joc


 
  • Școala constănțeană de tenis de masă este în continuare un izvor nesecat de talente, care sunt plămădite de antrenori pricepuți și dedicați în uzina de campioni de la LPS „Nicolae Rotaru“, de unde pleacă să cucerească lumea.
 
Pe marginea performanței remarcabile a echipei feminine de tenis de masă a CSM Constanța se cuvine zăbovit, campioanele de pe litoral calificându-se deunăzi în semifinalele competiției continentale intercluburi  ETTU Europe Cup Women.
 
Aceasta după ce, anterior, fetele de pe litoral urcaseră pe podium și la Campionatul European Under-21, de la Skopje (Macedonia de Nord). Rezultate după rezultate, care nu fac decât să confirme că școala constănțeană de tenis de masă este în continuare un izvor nesecat de talente, plămădite de antrenori pricepuți și dedicați în uzina de campioni de la LPS „Nicolae Rotaru“, de unde pleacă să cucerească lumea.
 
Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu și Camelia Mitrofan au jucat în stil de mare campioane la Euro, iar apoi, imediat, neobosite, au luptat, alături de Alina Mușat, în sferturile de finală ale ETTU Europe Cup Women, reprezentând CSM Constanța, orașul de la malul mării, dar și tenisul de masă românesc, în această puternică întrecere continentală rezervată echipelor de club, cu o tradiție de 60 de ani.
 
Adversarul - unul redutabil, ALCL TT Grand-Quevilly, din Franța, o echipă venită dintr-un eșalon superior, Liga Campionilor. Având în componență și jucătoare de origine asiatică, naturalizate, formația din Hexagon deținea statutul favoritei. CSM Constanța a răsturnat însă calculul hârtiei și a mers mai departe, în semifinale! Și nu oricum, ci triumfal, după o dublă victorie! După 3-2 la Constanța, constănțencele s-au impus și în Franța, și mai clar, cu 3-1! Ce realizare! La chiar prima participare în competiție, tânăra formație de la malul mării trece tur după tur, ca un tren Intercity, iar în semifinale se va confrunta cu o altă echipă de top, câștigătoarea confruntării spaniole dintre Museo de Almendra și Cartagena.   
 
Fetele de la tenis de masă au scris „Constanța“ pe mingea de joc. O muncă de echipă (de la sportive, antrenori, membrii celorlalte staff-uri, cluburile, dar și suporterii), care dă în continuare roade. „Îmblânzite“ de talentul și munca sportivele de la masa de competiție, mingea și paletele fac minuni în mâinile campioanelor de pe litoral, căpătând străluciri magice, iar, după mai mult de două decenii, Constanța se bate din nou la vârf în întrecerile inter-cluburi de top la tenis de masă! După finala disputată în 1991 și după clasarea pe locul 3 în 1992, tenisul de masă constănțean a atins optimile Cupei Campionilor în 2003, iar acum e deja în semifinalele ETTU Europe Cup Women. Visul frumos nu s-a încheiat, CSM Constanța continuă să lupte în prim planul tenisului de masă european, într-un sezon remarcabil!    
 
Citește și:
 
Tenis de masă. „Senzațional!“
CSM Constanța, în semifinalele ETTU Europe Cup Women. A învins ALCL TT Grand-Quevilly și în Franța! (GALERIE FOTO)

 
CSM Constanța, victorie mare cu ALCL TT Grand-Quevilly
Andrei Talpeș - „Constanța a respirat, din nou, tenis de masă la un nivel spectacol!“

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugby CSM Constanța, înfrângere la limită în Divizia Națională de Seniori (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 266

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 376

Volei CSM Constanța, victorie în primul duel cu SCM U Craiova pentru locul 7. „Revenire senzațională!“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 346

CSM Constanța box Alexandru Buleu, învins în optimi la Europene de favoritul categoriei. „Viitorul îți aparține!“

20 Apr 2024 614

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 676

Calendar săptămânal plin pentru CSM Constanța Handbaliștii, meci decisiv pentru câștigarea medaliilor de argint în Liga Zimbrilor!

20 Apr 2024 502

Judecătoriile din Constanța și Tulcea ies din criza de judecători! Anunțul membrului CSM Alin Ene

19 Apr 2024 340

Înotătorii de la CSM Constanța adună medalii la Campionatul Național (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 452

CSM Constanța Boxerul Alexandru Buleu a debutat cu dreptul la Campionatul European (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 443

Baschet Încă o victorie cu FCC UAV Arad, iar CSM Constanța ia o opțiune serioasă în lupta pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 490

CSM Constanța box Cu patru titluri continentale în palmares, „Amalia Niță are Europa la picioare!“

17 Apr 2024 601

Șapte handbaliști de la CSM Constanța, în lotul României pentru dubla de calificare cu Cehia

17 Apr 2024 564

Baschet CSM Constanța și FCC UAV Arad susțin al doilea meci al finalei Ligii Naționale

17 Apr 2024 507

Baschet CSM Constanța va juca pentru locurile 5-8, după trei înfrângeri cu CSM CSU Oradea (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 669

Handbal CSM Constanța a învins Steaua și s-a calificat în turneul Final 4 al Cupei României (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 751