Editorial Fetele de la tenis de masă au scris „Constanța“ pe mingea de joc


 
  • Școala constănțeană de tenis de masă este în continuare un izvor nesecat de talente, care sunt plămădite de antrenori pricepuți și dedicați în uzina de campioni de la LPS „Nicolae Rotaru“, de unde pleacă să cucerească lumea.
 
Pe marginea performanței remarcabile a echipei feminine de tenis de masă a CSM Constanța se cuvine zăbovit, campioanele de pe litoral calificându-se deunăzi în semifinalele competiției continentale intercluburi  ETTU Europe Cup Women.
 
Aceasta după ce, anterior, fetele de pe litoral urcaseră pe podium și la Campionatul European Under-21, de la Skopje (Macedonia de Nord). Rezultate după rezultate, care nu fac decât să confirme că școala constănțeană de tenis de masă este în continuare un izvor nesecat de talente, plămădite de antrenori pricepuți și dedicați în uzina de campioni de la LPS „Nicolae Rotaru“, de unde pleacă să cucerească lumea.
 
Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu și Camelia Mitrofan au jucat în stil de mare campioane la Euro, iar apoi, imediat, neobosite, au luptat, alături de Alina Mușat, în sferturile de finală ale ETTU Europe Cup Women, reprezentând CSM Constanța, orașul de la malul mării, dar și tenisul de masă românesc, în această puternică întrecere continentală rezervată echipelor de club, cu o tradiție de 60 de ani.
 
Adversarul - unul redutabil, ALCL TT Grand-Quevilly, din Franța, o echipă venită dintr-un eșalon superior, Liga Campionilor. Având în componență și jucătoare de origine asiatică, naturalizate, formația din Hexagon deținea statutul favoritei. CSM Constanța a răsturnat însă calculul hârtiei și a mers mai departe, în semifinale! Și nu oricum, ci triumfal, după o dublă victorie! După 3-2 la Constanța, constănțencele s-au impus și în Franța, și mai clar, cu 3-1! Ce realizare! La chiar prima participare în competiție, tânăra formație de la malul mării trece tur după tur, ca un tren Intercity, iar în semifinale se va confrunta cu o altă echipă de top, câștigătoarea confruntării spaniole dintre Museo de Almendra și Cartagena.   
 
Fetele de la tenis de masă au scris „Constanța“ pe mingea de joc. O muncă de echipă (de la sportive, antrenori, membrii celorlalte staff-uri, cluburile, dar și suporterii), care dă în continuare roade. „Îmblânzite“ de talentul și munca sportivele de la masa de competiție, mingea și paletele fac minuni în mâinile campioanelor de pe litoral, căpătând străluciri magice, iar, după mai mult de două decenii, Constanța se bate din nou la vârf în întrecerile inter-cluburi de top la tenis de masă! După finala disputată în 1991 și după clasarea pe locul 3 în 1992, tenisul de masă constănțean a atins optimile Cupei Campionilor în 2003, iar acum e deja în semifinalele ETTU Europe Cup Women. Visul frumos nu s-a încheiat, CSM Constanța continuă să lupte în prim planul tenisului de masă european, într-un sezon remarcabil!    
 
Citește și:
 
Tenis de masă. „Senzațional!“
CSM Constanța, în semifinalele ETTU Europe Cup Women. A învins ALCL TT Grand-Quevilly și în Franța! (GALERIE FOTO)

 
CSM Constanța, victorie mare cu ALCL TT Grand-Quevilly
Andrei Talpeș - „Constanța a respirat, din nou, tenis de masă la un nivel spectacol!“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța Ștefan Orza, medaliat la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 314

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 376

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 386

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 549

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 569

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 447

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 441

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 322

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 422

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 724

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 567

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 459

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 447

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 678

Înotătorii de la CSM Constanța, la înălțime și în ultima zi a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 476