Tenis de masă Constanța „Cântă fata!“. Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu și Camelia Mitrofan, mândre pentru medaliile europene

 

Succes românesc și constănțean la Campionatul European de tenis de masă Under-21, de la Skopje (Macedonia de Nord), reprezentantele litoralului numărându-se printre remarcatele întrecerii.

În finala continentală de la dublu feminin au evoluat toate cele trei constănțence participante la Euro, titlul revenindu-i perechii formate din Elena Zaharia (CSM Constanța) și Bianca Mei-Roșu (LPS „Nicolae Rotaru“ - CSM Constanța), care au dispus de Camelia Mitrofan (CSM Constanța) și partenera ei slovenă, Sara Tokic, cu scorul de 3-1 (11-5 8-11, 11-0, 11-3).

Calificată în trei finale la Euro, Elena Zaharia a obținut o medalie de aur (la dublu feminin) și două de argint (la dublu mixt și la simplu).

După finala de la dublu, campioanele europene Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu și vicecampioana Camelia Mitrofan au vorbit, la microfonul Federației Române de Tenis de Masă, despre marele meci.

Elena Zaharia:

Eu și Bianca suntem fericite, dar și Cami trebuie să fie la fel, să țină capul sus, a jucat foarte bine tot concursul. Deși a fost 3-1 pentru noi, a fost un meci foarte frumos de văzut de sus, din tribune. Sunt foarte mândră de Bianca, am reușit să aducem titlul acasă. A fost o finală românească, acesta a fost scopul. Cameliei îi place să fie mai agresivă și am încercat să dăm cu mai mult efect. Suntem foarte mândre că noi, româncele, am reușit să ocupăm două dintre cele trei trepte ale podiumului.


Bianca Mei-Roșu:

Noi trei ne cunoaștem foarte bine, am cunoscut-o și pe partenera de la dublu a lui Cami, slovena, astfel că știam ce joacă ele. Am vorbit înainte de meci, chiar și în timpul antrenamentului, ce ar trebui să jucăm. Când am văzut că s-a făcut 1-1, am vrut să schimbăm ceva.   


Camelia Mitrofan:

Nu știu ce ne-a lipsit în finală să luăm noi aurul, pentru că motivație am avut. La 1-1, au schimbat ele tactica și nu am reușit să mă acomodez cu acel stil. Sunt supărată pentru aceasta, dar ce pot să mai fac acum? În rest, sunt mândră de rezultatele mele, chiar dacă și la simplu putea fi mult mai bine.


Înainte de interviu, fericită pentru realizările de la Euro, Elena Zaharia fredona refrenul melodiei Andei Adam „Cântă fata“.  

Sursa foto: Facebook (Federația Română de Tenis de Masă)


Citește și:


Tenis de masă Constanța
Elena Zaharia și Bianca Mei - Roșu, campioane europene. Camelia Mitrofan, vicecampioană continentală (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța, parcurs continental de senzație! Viorel Filimon - „Participarea în ETTU Europe Cup Women, o experiență importantă“ (GALERIE FOTO)

18 Mar 2024 1036

Tenis de masă CSM Constanța joacă în Sala Sporturilor pentru calificarea în finala ETTU Europe Cup Women. „Alături de o sală plină!“

13 Mar 2024 609

Tenis de masă CSM Constanța luptă pentru calificarea în finala Europe Cup Women. Înfrângere la mare luptă în tur (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 753

Calendar săptămânal bogat pentru CSM Constanța Baschetbaliștii joacă pentru calificarea în finala Cupei României

16 Feb 2024 1038

Constanța Camelia Voinea, desemnată „Antrenoarea anului“ la Gala Sportului Românesc 2023

15 Feb 2024 865

Tenis de masă CSM Constanța, reprezentat în echipa României la Campionatul Mondial din Coreea de Sud

07 Feb 2024 982

Editorial Fetele de la tenis de masă au scris „Constanța“ pe mingea de joc

04 Feb 2024 1124

Tenis de masă. „Senzațional!“ CSM Constanța, în semifinalele ETTU Europe Cup Women. A învins ALCL TT Grand-Quevilly și în Franța! (GALERIE FOTO)

03 Feb 2024 1085

Tenis de masă „Maraton nebun!“. CSM Constanța a produs surpriza și a învins ALCL TT Grand-Quevilly în ETTU Europe Cup Women (GALERIE FOTO)

31 Jan 2024 960

Tenis de masă Constanța Elena Zaharia și Bianca Mei - Roșu, campioane europene. Camelia Mitrofan, vicecampioană continentală (GALERIE FOTO)

28 Jan 2024 884

Tenis de masă Elena Zaharia, de la CSM Constanța, s-a calificat în a treia finală la Campionatul European

28 Jan 2024 700

Tenis de masă Elena Zaharia, de la CSM Constanța, vicecampioană europeană Under-21 (GALERIE FOTO)

27 Jan 2024 1088

UPDATE 2. Tenis de masă Medalii pentru Constanța la Campionatul European Under-21. Finale la dublu mixt și la dublu feminin! (GALERIE FOTO)

27 Jan 2024 924

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii susțin primul meci oficial din 2024. Partide multe pe litoral

26 Jan 2024 892

Tenis de masă Victorii pentru sportivele din Constanța la Campionatul European Under-21

26 Jan 2024 788