Calendar săptămânal bogat pentru CSM Constanța Baschetbaliștii joacă pentru calificarea în finala Cupei României

 
O săptămână plină, cu meciuri-eveniment și rezultate de excepție pentru sportivii CSM Constanța!
 

Suporterii au trăit la puls maxim thrillerul CSM vs. Füchse Berlin, din European League și au jubilat în Sala Sporturilor la victoria istorică a baschetbalistelor noastre împotriva campioanelor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Voleibaliștii au învins Steaua chiar în capitală și se pregătesc pentru un nou meci tare la Craiova, iar baschetbaliștii au trecut de sibieni și joacă în semifinalele Cupei României, în turneul Final 8, împotriva amfitrionilor de la U-BT Cluj-Napoca! Patrick Dinu ne reprezintă la Campionatul Mondial de la Doha, iar Elena Zaharia luptă pentru medalii cu echipa României la Campionatul Mondial de la Busan. Rămânem conectați și în weekend la evoluțiile sportivilor noștri! Hai, Constanța! Hai, România!, este mesajul CSM Constanța.

 
== Volei seniori ==
Voleibaliștii constănțeni vor să continue seria succeselor după ce au învins pe Dinamo și Steaua! Miercuri, la București, deși au fost conduși (0-1 și 1-2) elevii antrenorilor Cristian Imhoff și Răzvan Parpală au câștigat cu 3-2, după un meci interzis cardiacilor. În etapa a 19-a din Divizia A1, urmează jocul din deplasare cu SCMU Craiova, sâmbătă, 17 Februarie, de la ora 18.
 
== Volei senioare ==
În etapa a 18-a din Divizia A1, miercuri, în Capitală, CSM Constanța a cedat cu 0-3 pe terenul liderului clasamentului, Rapid București. Pentru formația antrenată de Florin Voinea și Radu Began urmează o altă partidă dificilă, în care va întâlni pe campioana en-titre, Volei Alba Blaj. Meciul este programat în Sala Sporturilor din Constanța, sâmbătă, 17 Februarie, de la ora 18,30.
 
== Volei cadete ==
Tinerele voleibaliste de la CSM Constanța doresc să-și continue seria victoriilor din campionat, unde au trei victorii din tot atâtea partide! Echipa de cadete antrenată de Bianca Cojocaru și Vanesa Deșliu se află pe locul al doilea cu 8 puncte și va evolua în deplasare cu Dacia Mioveni, ocupanta poziției a patra cu 4 puncte. Partida se va juca sâmbătă, 17 Februarie, de la ora 12.
 
== Handbal seniori ==
CSM Constanța a debutat în Main Round EHF European League cu un meci de gală, marți seară, la Sala Sporturilor, în compania deținătoarei trofeului, Füchse Berlin, favorita competiției. Handbaliștii antrenați de George Buricea s-au bătut de la egal la egal cu vedetele echipei germane, în fața unor tribune arhipline. A fost 29-32, la final, dar șansele de a continua în European League rămân intacte, duelurile cu Dinamo din următoarele două săptămâni fiind decisive.
 
== Handbal tineret ==

După ce au învins Steaua la București, handbaliștii noștri dau piept și cu Dinamo în Campionatul Național de Tineret. Echipa antrenată de Enis Murtaza, liderul Seriei B, luptă pentru cea de-a 6-a victorie din acest sezon. Sâmbătă, 17 februarie, de la ora 16.00, la Sala Sporturilor din Constanța.
 
== Handbal juniori 1 ==

Juniorii 1 CSM Constanța merg în capitală, pentru ultimul meci din returul Seriei B a Campionatului Național de Handbal Masculin J1, contra celor de la CSM București. Băieții noștri au asigurată prezența în grupele principale “Valoare“, dar vor să încheie prima fază a competiției cu o victorie. Duminică, 18 Februarie, de la ora 13.00, în Sala Apollo.
 
== Handbal juniori 3 ==
Juniorii 3 CSM Constanța joacă în penultima etapă din Seria C a Campionatului Național de Handbal Masculin J3, contra celor de la HC Omer Constanța B. Băieții lui Denis Ali sunt la egalitate de puncte cu adversarii lor și pot urca în clasament cu o victorie. Duminică, 18 Februarie, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor.
 
== Baschet seniori ==
CSM Constanța s-a calificat în semifinalele Cupei României la Baschet Masculin, după ce a trecut de BC CSU Sibiu cu 67-63, în primul sfert al turneului Final 8 de la Cluj-Napoca! Echipa antrenată de Dan Fleșeriu și Valentin Boian înfruntă campioana României, U-BT Cluj-Napoca, pentru un loc în finala competiției, în timp ce Rapid București și CSM CSU Oradea sunt adversare în cealaltă semifinală. Baschetbaliștii noștri sunt hotărâți să-și joace șansele până capăt! Sâmbătă, 17 Februarie, de la ora 20.30, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Meciul va fi LIVE pe Digi Sport 4, pe Prima Sport 3 (înregistrat de la 22.30) și live pe youtube-ul FRB TV.
 
== Baschet senioare ==
Baschetbalistele noastre au produs rezultatul săptămânii, după ce au câștigat derby-ul Ligii Naționale Getica ‘95, joi seară, la Sala Sporturilor. CSM Constanța a învins campioana din ultimele 7 sezoane, Sepsi Sfântu Gheorghe, echipă care nu mai pierduse de 38 de meciuri în Liga Națională de Baschet Feminin! Fetele antrenate de Alexandru Olteanu, Alina Șerban și Volha Tămîrgeanu s-au impus cu 94-84 și s-au instalat pe primul loc în clasament, cu o serie perfectă de 12 victorii în 12 meciuri! CSM Constanța a rămas singura echipă neînvinsă din acest sezon!
 
== Baschet juniori ==
CSM Constanța U15 participă la cel de-al doilea turneu al Grupei B2, din faza a III-a a Campionatului Național de Baschet Masculin. Sâmbătă, băieții noștri susțin două meciuri în Sala Dunărea din Galați: cu CSM Academia de Baschet Phoenix Galați (ora 12.30) și Fly OC Constanța (ora 18.30).
 
CSM Constanța U17 începe faza a II-a a Campionatului Național de Baschet Masculin și este gazda primului turneu al Grupei a 4-a. Echipa antrenată de Norbert Kovasch joacă trei meciuri: cu ACS Stars 2012 Iași, în Complexul Sportiv Tomis (Vineri, 16 februarie, ora 20.00), cu Academia de Baschet Phoenix Galați (Sâmbătă, 17 Februarie, ora 11.30) și Axiopolis Cernavodă (Duminică, 18 februarie, ora 12.15), ambele în Sala Sporturilor.
 
CSM Constanța U17 continuă meciurile din faza I a Campionatului Național de Baschet Feminin. Fetele antrenate de Alina Șerban, aflate pe locul 2 în Grupa B, cu 4 victorii în 6 meciuri, susțin trei partide în turneul de la Sibiu: cu ABC Leii București (Vineri, 16 Februarie, ora 20.00), cu liderul neînvins al grupei, CS Olimpia București (Sâmbătă, 17 Februarie, ora 12.00) și cu CSȘ Sibiu (Duminică, 18 februarie, ora 9.00).
 
== Baschet Liga 1 ==
Baschetbaliștii antrenați de Bogdan Ivanovici și Valentin Boian joacă, în etapa a 17-a din Liga 1, în deplasare, cu CS Universitatea Cluj-Napoca. CSM 2 Constanța are o misiune extrem de dificilă pe terenul liderului Grupei B. Duminică, 18 Februarie, de la ora 16.00, în Sala LPS Cluj.
 
== Tenis de masă ==
Vicecampioana mondială de junioare Elena Zaharia (CSM Constanța) face parte din lotul de senioare al României, care luptă pentru medalii la Campionatul Mondial pe echipe din Coreea de Sud! Sportiva clubului nostru se pregătește alături de consacratele Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman și Adina Diaconu, sub comanda antrenorilor Viorel Filimon (CSM Constanța) și Mihaela Șteff. Psihologul Mioara Șincan (CSM Constanța) completează staff-ul echipei la competiția organizată de orașul Busan, în perioada 16-24 februarie. România joacă, în Grupa a 7-a, cu Suedia (meci câștigat de tricolore cu 3-0), Canada (Sâmbătă, 17 Februarie, ora 3.00), Singapore (Duminică, 18 Februarie, ora 6.00) și Serbia (Luni, 19 Februarie, ora 10.00). Câștigătoarea grupei se califică direct în primele 16, în timp ce ocupantele locurilor 2 și 3 intră pe un tablou de 32 și continuă lupta pentru 16-mile de finală. Tricolorele au încheiat pe locul 5 precedentele prezențe în competiție, în 2014 și 2018. Cu o echipă mai experimentată, România, vicecampioană europeană în 2023, aspiră acum la o medalie! Miza este dublă, pentru că prezența în sferturile de finală asigură calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.
 
== Judo ==
Sportivii secției de judo a clubului nostru participă, în 16-18 Februarie, la Campionatul Național U18. Juniorii 2 vor lupta pe tatami pentru medalii, în acest weekend. Competiția are loc la Satu Mare.
 
== Șah ==
Șahiștii noștri participă la Campionatul Județean al Constanței, la sfârșitul acestei săptămâni. Competiția este rezervată juniorilor U14 (jucători omologați FIDE, cu ELO sub 1800) și seniorilor – concurs Open (omologați FIDE, cu ELO sub 2400) și se desfășoară în sistem elvețian. CSM Constanța este reprezentată de 17 sportivi, coordonați de antrenorul Iulian Mihailov.
 
== Natație ==
În cadrul Campionatului Mondial de natație de la Doha, miercuri, sportivul Patrick Dinu de la CSM Constanța a concurat în proba de 100 m liber. Înotătorul nostru a evoluat în seria a noua și a terminat cele două lungimi de bazin în 49.53 de secunde – record personal (locul 33). Timpul său nu i-a permis să se califice în semifinale. ultimul concurent, care a prins semifinalele având 48,93 secunde. Pentru Patrick Dinu, în vârstă de 18 ani, anul 2024 este primul în competițiile de seniori, el având în palmares titlul de campion european și cel mondial de juniori, cu ștafeta 4×100 metri liber a României. Antrenorul său la CSM Constanța este Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc.
 
== Atletism ==
Sala de atletism “Ioan Soter” din București va găzdui pe 17 și 18 februarie, întrecerile Campionatelor Naționale indoor pentru seniori și U23. De la CSM Constanța vor concura 19 atleți, care își doresc să aibă evoluții cât mai bune și să câștige cât mai multe medalii.
 
== Box ==
În Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploiești se desfășoară în perioada 11 – 18 februarie, meciurile din cadrul turneului internațional “Dracula Open” la care participă sportivi din 26 de țări. De la CSM Constanța evoluează șase pugiliști (la juniori și tineret). În gala de luni seară au boxat doi pugiliști de la CSM Constanța, la juniori, în semifinalele categoriei 66 de kg, Sali Evren a pierdut la puncte meciul cu Eyvasli Valeh din Azerbaidjan, dar boxerul nostru, campion național de cadeți, aflat la prima competiție de juniori a avut o evoluție meritorie și va urca pe podium, câștigând medalia de bronz. Tot luni seară, la tineret, categoria 75 kg, Sebastian Ilioi (CSM Constanța) a fost învins la puncte de Eduard Mușeț, un sportiv cu mai mare experiență, dar evoluția pugilistului nostru a fost curajoasă și promițătoare, el fiind un boxer de perspectivă. În zilele următoare, vor boxa ceilalți sportivi de la CSM Constanța, la feminin, tripla campioană europeană, Amalia Niță la categoria 75 kg (tineret) și Ionela Șoacăț la categoria 54 kg (junioare), iar la masculin, Sebastian Bălan la cat. 75 kg (juniori) și Andrei Maftei la cat. 71 kg (tineret). Antrenorii sportivilor la CSM Constanța sunt Mihai Constantin și Ionuț Bodilcu.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)
 
Citește și:

 
Echipa momentului! CSM Constanța, singura neînvinsă în Liga Națională
„Un mare Bravo pentru sufletul pe care l-ați pus pe teren!“ (GALERIE FOTO)

 
CSM Constanța este în elita sportului românesc! Camelia Voinea, desemnată antrenoarea anului (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța Ștefan Orza, medaliat la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 136

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 222

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 371

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 538

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 565

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 440

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 438

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 321

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 415

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 718

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 566

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 457

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 445

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 677

Înotătorii de la CSM Constanța, la înălțime și în ultima zi a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 473