CSM Constanța este în elita sportului românesc! Camelia Voinea, desemnată antrenoarea anului (GALERIE FOTO)

Sursa galeriei foto: CSM ConstanțaAgenţia Naţională pentru Sport, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Asociația Presei Sportive din România, Fundația Casa Campionilor și numeroși alți parteneri publici și privați au organizat “Gala Sportului 2023”, miercuri seară la Ateneul Român din Capitală.

Potrivit CSM Constanța, antrenoarea anului a fost desemnată Camelia Voinea (gimnastică artistică) - antrenoarea Sabrinei Maneca Voinea, sportivă calificată la JO Paris 2024 (ambele de la CSM Constanța).

„Camelia Voinea este de peste 30 de ani antrenoare de gimnastică și își dorește rezultate cât mai bune la viitoarele competiții, 2024 fiind un an special cu Campionate Europene, dar mai ales, Jocuri Olimpice. 

Premiul “Speranţa sportului” (feminin) a fost acordat Elenei Zaharia (tenis de masă) de la CSM Constanța - medalie de argint la Campionatele Mondiale pentru tineret, trei medalii de aur (cu echipa, la simplu Under 19 şi la dublu mixt) şi o medalie de bronz la Campionatele Europene pentru juniori.

La această categorie a mai fost nominalizată Amalia Niţă (box) de la CSM Constanța, campioană europeană la tineret în 2023, sportivă neînvinsă în carieră“ - au mai precizat reprezentanții CSM Constanța.


Elena Zaharia este și componentă a naționalei de tenis de masă (senioare) a României, care a câștigat medalia de aur la Jocurile Europene și a primit în cadrul Galei, titlul de echipa anului la feminin.

Antrenorul naționalei este Viorel Filimon, iar psiholog Mioara Șincan, ambii de la CSM Constanța.

„Înființat în 28 decembrie 2021, ca instituție publică în subordinea Consiliului Local al municipiului Constanța, Clubul Sportiv Municipal Constanţa a ajuns foarte repede, unul dintre cele mai respectate cluburi din peisajul sportului românesc.

În ciuda vremurilor extrem de dificile pe care le traversează sportul românesc în general şi sportul constănţean în special, se dovedește că decizia de înființare a unui club sportiv municipal a fost una dintre cele mai bune inițiative pe care Consiliul Local Constanța a adoptat-o în domeniul sportiv, într-un moment în care sportul constănțean se afla în declin.

Meritul principal este al autorităților locale, Primăria Constanța și Consiliul Local, care au înțeles că trebuie să investească în sport pentru a avea tineri cât mai sănătoși, dornici să facă mișcare și să obțină performanțe pentru sportul din orașul nostru. 

În condițiile în care sportul constănțean se afla la acea perioadă într-un declin evident, inițiativa de înființare a CSM Constanța, merită apreciată pentru că a salvat de la desființare multe discipline sportive, individuale și de echipă.



Hai România! Hai Constanța!“ - au mai adăugat reprezentanții CSM Constanța. 

Citește și: 

Echipa momentului! CSM Constanța, singura neînvinsă în Liga Națională„Un mare Bravo pentru sufletul pe care l-ați pus pe teren!“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 468

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 477

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 411

UPDATE. CSM Constanța Ștefan Orza, aur și bronz la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 471

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 500

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 409

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 579

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 585

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 455

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 450

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 332

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 441

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 739

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 576

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 469