Sport

Luptător la Oyama Karate Edward Ruse, din Constanţa, bronz la Cupa Europeană de Kyokushin Karate (galerie foto)Luptătorul constănţean Edward Ruse, de la CS Oyama Karate, a urcat pe podium, cucerind medalia de bronz, la Kyokushin Karate European Cup, întrecere care s-a desfăşurat la Katowice.
 
În oraşul polonez s-au disputat Campionatul European Open de Karate (întrecere rezervată seniorilor) şi Kyokushin Karate European Cup (la care au concurat copii şi juniori). În vârstă de zece ani, Edward a fost medaliat la kata (la copii 10-11 ani), în secţiunea sa concurând el şi alţi 11 tineri sportivi. Edward Ruse este pregătit la Oyama Karate de Marius Burlacu şi de Lidia Dobrin, aceasta însoţindu-l la întrecerea continentală din Polonia.
 
Edward a fost singurul sportiv de la Oyama Karate, dar şi din Constanţa, care a participat la acest concurs, fiind mezinul lotului tricolor. Un sportiv, o medalie, aşadar, pentru Oyama Karate, iar Edward putea urca şi mai sus pe podium, dacă nu avea o mica ezitare în timpul demonstraţiei.

Aflat la doar al treilea concurs de kata

Luptătorul constănţean a concurat la Katowice şi la kumite, unde, după o victorie contra unui polonez, s-a oprit în turul secund, fiind declarat învins în partida cu un alt reprezentant al ţării-gazdă, însă la capătul unui meci foarte strâns. Dacă se impunea în această partidă, Edward avea şanse să ia medalie şi în competiţia de luptă sportivă. Edward Ruse face karate de trei ani (fiind de la început şi până acum sportiv numai la Oyama) şi este foarte pasionat de acest sport. Performanţa din Polonia a tânărului sportiv este cu atât mai importantă cu cât la kata evoluează de numai jumătate de an, Kyokushin Karate European Cup fiind doar a treia competiţie a sa la această secţiune, în rest evoluând numai la kumite. Edward este elev în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea“ din Constanţa.

Arbitrul Alexandru Ruse a jucat fotbal la Farul

Medaliatul din Polonia are un frate mai mare, Alexandru (14 ani), care este arbitru de fotbal, dar face şi el karate la Oyama (de aproximativ doi ani şi jumătate). Până la 13 ani, Alex a jucat fotbal, ca atacant, la Farul Constanţa, unde cel mai mult a lucrat cu antrenorul Dumitru Antonescu, fiind pregătit însă şi de Lucian Marinof, şi de Cosmin Damian. Elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „Traian“ din Constanţa, Alexandru Ruse e arbitru de un an şi deţine categoria a II-a. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oyama Karate Constanţa a obţinut 16 medalii la Cupa Kontact Karate (galerie foto)

11 Dec 2018 896

„Te vom iubi veşnic!" Doliu în sportul constănţean. A murit un cunoscut antrenor

04 Dec 2018 2889

Reprezentanţi ai Oyama Karate Constanţa Petre Coliş, fiul poliţistului erou Aurelian Coliş, şi Ruxandra Cristea, medalii la Cupa Europeană (galerie foto)

20 Nov 2018 1307

Petre Coliş, de la Oyama Karate Constanţa Fiul poliţistului erou Aurelian Coliş face Karate Kyokushin şi a ieşit campion balcanic (galerie foto)

21 Mar 2018 8290

Au spus „Da!“ într-o zi aparte Luptătorul Costin Mincu şi Alexandra Florentina Mina, instructor de fitness, s-au căsătorit la Bucureşti (galerie foto)

04 Nov 2017 5544

Se căsătoresc într-o zi specială Luptătorul Costin Mincu a cerut-o de soţie pe Alexandra Florentina Mina în faţa Cazinoului din Constanţa (galerie foto)

21 Sep 2017 8416

„Mă numesc Maya Maria şi vă salut pe toţi!“ Antrenorul Marius Burlacu, de la Oyama Karate, tată pentru a doua oară (galerie foto)

22 Jul 2017 5760

Shihan Hitoshi Kiyama, invitat special la Eforie Sud Petre Coliş, de la Oyama Karate Constanţa, pe locul întâi la Cupa Mondială (galerie foto)

07 Jul 2017 2564

Main-event-ul galei Urban Legend, de la Mamaia Andi Călin crede că îl va învinge înainte de limită pe Florin Lupu (galerie foto)

27 May 2017 5896

La gala Urban Legend, de la Mamaia, se anunţă un spectacol deosebit

26 May 2017 2126

Andi Călin (Oyama Karate Constanţa) luptă în main-event Programul galei Urban Legend, de la Mamaia, definitivat

23 May 2017 2180

„Va fi un spectacol deosebit“ Cunoscutul luptător MMA Marian Rusu va veni la gala Urban Legend de la Mamaia

11 May 2017 6945

Andi Călin şi Florin Lupu se întâlnesc în main-event Nouă constănţeni vor evolua în gala Urban Legend de la Mamaia (galerie foto)

22 Apr 2017 7119

Luptător la Tai Shin Do Gym Academy Costin Mincu, din Constanţa, va evolua la Campionatul European de kickboxing (galerie foto + video)

12 Apr 2017 4506

Luptătorii constănţeni evoluează diseară în gala Superkombat

12 Mar 2017 1999