Mamaia. Cursă bărci de viteză 2023 În urma etapei de pe lacul Siutghiol, Team GB a urcat pe primul loc în clasamentul general (GALERIE FOTO)

 
În urma cursei de la Mamaia a bărcilor de viteză, UIM XCAT World Championship Romanian Grand Prix Constanta 2023, echipa Team GB (Scott Williams & Martin Campbell), surpriza din ultima cursă a etapei Grand Prix-ului României, a urcat pe locul întâi în clasamentul general.
 
A treia etapă din circuitul mondial, UIM XCAT World Championship Romanian GP Constanța 2023 a fost un eveniment organizat de Primăria Constanța și CSM Constanța, împreună cu XCAT World Championship și Federația Internațională de Yachting.
 

Cu nu mai puțin de patru ambarcațiuni ajunse la finish în timp regulamentar, echipa Team GB a fost mare câștigătoarea a etapei de la Constanța la finalul celor două zile, reușind să se impună după o cursă în care nu a forțat motorarele și a așteptat greșelile celorlalte echipe.

Pe locul 2 s-au clasat suedezii de la Swecat și pe locul al treilea a încheiat echipa din Kuwait, Q8 Oils, în premieră pe podium la Constanța, echipă care nu ajunsese pe podium nici în calificări.

Favoriții Fazza au fost nevoiți să încheie ultima cursă înainte de finish, abandonând din cauza problemelor tehnice, la fel ca 222 Offshore și Al & Al Racing Team.
 
Au fost două zile totalizând patru curse oficiale, fiecare zi fiind deschisă de calificări înaintea curselor.

Publicul a fost prezent în număr mare, în special zona padocurilor și a pontonului de la start / finish, în dreptul hotelului Scandinavia.

Vremea a fost una care a ținut cu toată lumea, fără vânt, iar luciul apei a fost unul calm, fapt pentru care vitezele ambarcațiunilor au fost foarte mari, se menționează pe pagina de Facebook „CSM Constanța Yachting“.

 
În calendar, urmează o etapă la Varna, în Bulgaria, peste o săptămână, iar mai apoi sezonul se va încheia în perioada iernii, cu o cursă organizată în Emiratele Arabe Unite.

 
Constanța a oferit și schimbarea liderului în clasamentul general, acolo unde Team GB (159 puncte) s-au instalat pe primul loc, la distanță de un singur punct față de Team Fazza (158), iar pe locul trei s-au clasat HPI Racing Team (156).
 

Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Yachting)
 
Citește și:


UPDATE
Spectaculoasa întrecere de bărci de viteză de la Mamaia și-a derulat astăzi a doua cursă (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mamaia Team Fazza, învingătoare în prima zi a cursei de bărci de viteză de pe lacul Siutghiol (GALERIE FOTO)

17 Jun 2023 1701