Moștenire de familie Fiii fostului sportiv constănțean Ionuț Lungu, frați gemeni, fac și ei rugby. Micii Dragoni, fascinați de sportul cu balonul oval (GALERIE FOTO)

 
 
  • Componenți ai grupei Under-8 a clubului de pe litoral, frații Lungu fac rugby din februarie anul acesta și au participat deja la trei turnee juvenile.
 
Așchia nu a sărit departe de trunchi nici în cazul fostului rugbyst constănțean Ionuț Marian Lungu, cel care le-a transmis dragostea față de sportul cu balonul oval copiilor săi, gemenii Mihai și George.
 
Cei doi vor împlini șase ani luna viitoare, dar sunt aproape de fenomen de mai mulți ani. Au mers de la o vârstă fragedă la stadion alături de tatăl lor și le-a plăcut foarte mult rugby-ul. Iar în prezent joacă și în cadru organizat, la clubul Dragonii Constanța, avându-l ca antrenor pe Marius Codea. Gemenii Lungu evoluează la cea mai mică grupă de la Dragonii, dar mai mare decât vârsta lor, Under-8. Fac rugby din februarie anul acesta și au participat deja la trei turnee juvenile. „Le place foarte mult acest sport, sunt entuziasmați“, spune tatăl lui George și Mihai, fericit că băieții săi îi poartă mai departe numele în sport.
 
Prezenți la evenimentul de Cartea Recordurilor
 
Alături de colegii de la Dragonii, dar și de alți sporivi de la cluburi din Constanța, gemenii Lungu au participat în weekend, în București, la inaugurarea celui mai mare tricou din lume, realizat din 250.000 de peturi reciclabile. Recordul a fost marcat la un eveniment organizat pe Stadionul Arcul de Triumf, în prezența echipei naționale de rugby, dar și a sute de copii. Datorită acestei performanțe, a tricoului uriaș, România a intrat în Cartea Recordurilor! Tricoul măsoară 109 metri lungime și 74 metri lățime și este similar cu tricoul național de rugby al României.
  
Au dat startul meciului Tomitanii - SCM Timișoara
 
În 2021, pe când aveau numai patru ani, Mihai și George Lungu au dat lovitura simbolică de start la meciul din Superligă Tomitanii Constanța - SCM Timișoara, la invitaţia preşedintelui clubului constănţean, Cristina Cojocaru. „I-am iniţiat deja pe Mihai şi George în rugby. Jucăm şi acasă, dar suntem prezenţi şi la stadion, la meciuri. Ambii fac însă şi karate”, a dezvăluit atunci tatăl gemenilor. Puştii au intrat pe teren de mână cu arbitrul meciului, iar înainte de partidă s-au fotografiat cu brigada de arbitri. 
 
Campion național de juniori
 

Ionuţ Lungu (47 de ani) a început rugby-ul la 14 ani, la clubul Farul Constanţa, primul său antrenor fiind Nicuşor Dinu. Ca junior al Farului (unde juca aripă sau fundaş), Ionuţ a devenit campion naţional, la începutul anilor '90. Pe lângă Nicuşor Dinu, Ionuţ Lungu a mai fost pregătit la clubul constănţean, pe perioada junioratului, de antrenorii Cornel Vasile, Emilian Grigore şi Adrian Pllotschi, iar printre foştii săi colegi se numără Dorin Talabă, Dan Chelaru, Dan Botezatu, Edi Niţă, Tudor Criş, Marian Bucur, Ionel Bucur sau Paul Mandeş. După ce Ionuţ Lungu şi-a satisfăcut stagiul militar, a existat varianta unui transfer la echipa de rugby din Cluj, care nu s-a materializat însă. După ce sportivul a renunţat la activitatea competiţională, inima sa nu a încetat să bată pentru rugby, astfel că Ionuț a continuat să joace în meciuri de veterani, la echipa de old-boys „Rechinii“ Constanţa.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Constanţa
La 46 de ani, Cristian Cojocaru, preşedintele RC Tomitanii, a revenit pe teren într-un meci oficial

 
Luptele de la Măgura Uroiului
Rugbystul Ionuţ Lungu, din Constanţa, comandant de legiune romană (galerie foto+video)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța cumpără un complex simulatoare de tragere cu armament. Detalii despre câștigătorul achiziției (DOCUMENT)

21 Dec 2023 948

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 28 iunie 2023

29 Jun 2023 1495

Constanţa La 46 de ani, Cristian Cojocaru, preşedintele RC Tomitanii, a revenit pe teren într-un meci oficial

01 Jun 2021 6214

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 august 2020

19 Aug 2020 3222

Scene din filmul „Back2Back“, filmate şi la Ovidiu. Delegaţia, întâmpinată de primarul George Scupra şi de sportivi

22 Aug 2019 3287

Expert în arte marţiale A jucat alături de Jet Lee, Jason Statham şi Tom Cruise, iar acum filmează la Mamaia pentru „Back2Back“ (galerie foto + video)

21 Aug 2019 4194

Imagini de la eveniment Filmări, la Mamaia, pentru producţia „Back2Back“. Ionuţ Iftimoaie este „Ivan“ (galerie foto)

20 Aug 2019 2630

„Cred că gala OSS Fighters 4 va intra în istorie“ Show total! Eroi care vor juca în filmul „Back2Back“, pe plaja de la Mamaia (galerie foto + video)

09 Aug 2019 6756

Naşi vor fi Marius şi Manuela Codea Rugbystul Ionuţ Marian Lungu a devenit tată de gemeni (galerie foto + video)

26 May 2017 11700

Luptele de la Măgura Uroiului Rugbystul Ionuţ Lungu, din Constanţa, comandant de legiune romană (galerie foto+video)

14 Sep 2015 7148