„Nu te vom uita niciodată!“ Zece ani de la moartea lui Zoran Kurtes, fostul antrenor al HCM Constanța

Pe 7 mai 2010, Zoran Kurtes, fostul mare antrenor sârb al HCM Constanța, care i-a adus echipei de pe litoral două titluri de campioană a României și a dus-o în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în 2010, a trecut fulgerător în neființă, la numai 44 de ani.

Kurtes a antrenat HCM, cu rezultate deosebite, în perioada septembrie 2008 - mai 2010, murind în camera în care locuia într-un hotel din Mamaia.

În finalul lunii mai 2010, tehnicianului sârb i-a fost acordat, post-mortem, titlul de cetățean de onoare al județului Constanța. 

„10 ani fără Zoran Kurtes.

Antrenor. Mentor. OM! Ne e atât de dor de Zoran Kurtes, nu ne vine să credem că au trecut 10 ani de când el ne-a părăsit subit...

A părut că a stat atât de puțin cu noi, însă am trăit împreună atât de intens și avem atâtea momente de povestit, încât am putea să umplem o carte. Dacă ne-ai putea auzi acum, Zoran, nu ți-am mulțumi încă o dată pentru performanțe, ci am vrea să-ți mulțumim pentru că ai făcut cuvintele «Echipă» și «Familie» să fie sinonime, iar de la acest principiu a plecat toată povestea noastră.

«Muncim mult, iar băieții sunt extraordinari. Cel mai important e că suntem ca o familie» - așa răspundea Zoran când era întrebat care e secretul pentru performanțele Constanței. Îi promitem că așa vom continua la HCD, pentru a onora memoria lui și a aduce rezultate mari.

Nu te vom uita niciodată!“, este mesajul HC Dobrogea Sud, echipa care a preluat ștafeta în handbalul masculin constănțean, după desființarea HCM.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost antrenor la Tomis Constanța, numit principal la SCM Râmnicu Vâlcea

22 Jun 2021 2456

Constanța. Zece ani chinuitori fără antrenorul Zoran Kurtes George Buricea - „O să păstrez acea amintire toată viața mea“

08 May 2020 4148

I-a oferit inelul în spectacol de artificii Antrenorul Enis Murtaza şi Nesrin Faic s-au logodit pe Podul Galata (galerie foto)

24 Jan 2015 12017