Pilotul din Năvodari, pe Kawasaki Ninja Adrian Liviu Petrovici, din nou campion la clasa S600 în întrecerea MotoRC. Titlul, decis în ultima cursă! (GALERIE FOTO)

 Sursa foto: Facebook (MotoRC)
 
  • În duelul decisiv, emoțiile și presiunea au fost mari atât pentru Adrian Liviu Petrovici, cât și pentru Florin Bîrlădeanu. Cine ieșea în fața celuilalt în cursă câștiga campionatul!
 
Adrian Liviu Petrovici, pilotul din Năvodari, multiplu medaliat în competiţiile de motociclism viteză, s-a întors în forță în campionatul MotoRC și a devenit din nou campion la clasa S600.
 
După pauza din 2022, pilotul de la ACS Petrovici Racing Team a decis să revină în competiție și să participe un sezon întreg în campionatul MotoRC. După victoria din 2018 de la clasa Stock600 (actuala S600), Adrian a triumfat din nou în întrecerea categoriei 600 cmc, la numai patru puncte diferență față de Florin Bîrlădeanu, de la Chronos Racing Team, grupare care a cucerit titlul la echipe, urmată de ACS Petrovici Racing Team.
 
A simțit lipsa podiumului
 
MotoRC este un campionat open, unde pot participa sportivi din toată lumea. La prima etapă, Adrian a participat tot cu motocicleta veche, pentru a nu pierde puncte importante în campionat, având deja promisiunea unui sponsor că vor achiziționa o motocicletă mai competitivă. După prima etapă, la care, în ambele curse, sâmbătă, în cursa Q, și duminică, în cursa mare, a obținut locul 3, pilotul din Năvodari deja se simțea bine și satisfăcut de podium, acesta lipsindu-i aproape un an.
 
În ultimele două ture, a avut o evoluție solitară
 
La cea de-a doua etapă, Adrian Liviu Petrovici s-a prezentat cu noua motocicletă (Kawasaki Ninja ZX-6R). „Vineri, a fost ziua în care am încercat pe cât posibil să reglez motocicleta pe stilul meu de pilotaj și să pun la punct ultimele detalii dinaintea cursei. Sâmbătă, în Cursa Q, am obținut locul 2, iar duminică, în cursa mare, locul 1, cu un best lap de cursă de 1.43.800. În ultimele două ture, am avut o cursă solitară, după ce Florin Bîrlădeanu (locul 2) și Georgian Radu (locul 3) s-au acroșat și au căzut“, a povestit Adrian.
 
Cursa Q a făcut deliciul publicului
 

În etapa a treia, ritmul de cursă crescuse foarte mult, iar cursa Q de sâmbătă a făcut deliciul publicului, după o serie de depășiri, iar spectacolul oferit de Adrian și Florin Bîrlădeanu a fost la cel mai înalt nivel. Într-un final, pilotul de pe litoral a ocupat locul 1 în această cursă. Duminică, în cursa mare, Adrian s-a mulțumit cu locul 2, după ce fostul său elev Florin Bîrlădeanu a avut un ritm mai bun și a câștigat cursa.
În etapa a patra, Adrian Liviu Petrovici a ocupat poziția secundă în ambele curse. A fost un weekend conservator în ceea ce privește punctele din campionat.
 

Victorie cu un nou record de circuit
 
Etapa a cincea, și ultima a stagiunii, a început cu mari emoții, pentru că favoriții la campionat erau despărțiti de doar patru puncte (Florin Bîrlădeanu - 120 de puncte, Adrian Liviu Petrovici - 116 puncte). „Vineri, în sesiunea a treia de antrenament, am căzut, după ce am evitat un contact cu Florin Bîrlădeanu. Am reparat motocicleta, iar sâmbătă dimineața a venit cu o surpriză în prima intrare în pistă. Am bătut recordul circuitului pe sens antiorar la clasa S600, cu un timp de 1.43.200. Sâmbăta, în cursa Q, am simțit că am ritm, am plecat bine la start, am condus toată cursa și am trecut primul linia de finish, astfel câștigând prima cursă a weekend-ului, cu un nou record de circuit, 1.42.990, și apropiindu-mă la doar un punct de Florin Bîrladeanu“, a menționat Adrian.
 
De pe poziția a șaptea, pe locul întâi!
 
Duminică, în cursa finală, emoțiile și presiunea erau mari atât pentru sportivul constănțean, cât și pentru Florin Bîrlădeanu. Cine ieșea în fața celuilalt în cursă câștiga campionatul!
 
„S-a dat startul în cursă, iar eu, pentru prima dată, ratez startul. În primul viraj, ajung pe poziția a șaptea, în timp ce adversarul meu direct vedea cum se desprinde de pluton și își creează avantaj. Până la sfârșitul primului tur, am reușit să ajung pe poziția a doua. A urmat o cursă de recuperare (Florin avea aproximativ 2,5 secunde în fața mea), iar, până la jumătatea cursei (turul 7), am reușit să-l lipesc pe Florin și să-l depășesc. Am reușit să îmi creez un avantaj de aproximativ o secundă și să păstrez această distanță până la sfârșitul cursei. Locul 1 în cursa de duminică, iar punctele obținute m-au propulsat pe primul loc în campionat. În această cursă, ritmul a fost atât de ridicat, încât recordul de circuit a fost corectat de peste cinci ori!“, a descris Adrian Liviu Petrovici palpitanta cursă care a stabilit campionul la clasa S600.
 
Spectacol de zile mari
 
Sursa foto: Facebook (MotoRC)„Adrian Petrovici și Florin Bîrlădeanu au făcut un spectacol de zile mari în cursa clasei S600, doborând record după record! Bîrlădeanu a plecat bine și s-a distanțat la conducere, dar Petrovici a mers exemplar, a recuperat, a depășit și a gestionat avansul până la final. În cursul duelului dintre cei doi, recordul pe sensul anti-orar a ajuns la 1:42,377, stabilit de Florin. Petrovici a dat replica cu un 1:42,400! Astfel, Adrian Petrovici câștigă titlul la S600. Ultima treaptă a podiumului i-a revenit lui Marius Iliescu, după ce Georgian Radu, care a terminat al treilea pe pistă, a primit o penalizare de 10 secunde pentru start furat“, se arată pe pagina de Facebook „MotoRC“.
 
Medalii peste medalii
 
Sursa foto: Facebook (MotoRC)Pilotul constănțean se numără printre cei mai valoroși competitori din campionatul Moto RC, evoluţiile şi rezultatele sale fiind răsplătite cu multe medalii. Anul 2021 i-a adus acestuia încă un loc pe podium, Adrian terminând campionatul pe locul 3. La sfârșitul sezonului 2020, năvodăreanul s-a situat pe poziţia a 3-a în clasamentul general. O clasare de subliniat, şi prin prisma situaţiei generale în care s-a desfăşurat campionatul (în context pandemic), şi care se adaugă în palmaresul lui Adrian realizărilor din anii trecuţi: 2019 - locul doi în clasamentul general la Moto RC, la clasa Stock600; 2018 - vicecampion naţional la clasa Supersport; medalie de aur în Campionatul Moto RC, clasa Stock 600; locul cinci în Campionatul Balcanic BMU; 2017 - vicecampion al României în campionatul Moto RC, clasa S. 600. 
     
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (MotoRC) și Adrian Liviu Petrovici
 
Citește și:
 
Colecţionar de medalii
Pilotul Adrian Liviu Petrovici a încheiat pe podium şi sezonul 2020 al Moto RC

 
Interviu online cu Adrian Liviu Petrovici, vicecampion al României în campionatul Moto RC
„Orice cursă terminată pe motocicletă este una câştigată“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Plecată din Kiev din cauza războiului Rima Sakua, vicecampioană a Ucrainei la motociclism, va concura în România, pentru ACS Petrovici Racing Team Constanța (GALERIE FOTO)

26 Mar 2022 4530

Colecţionar de medalii Pilotul Adrian Liviu Petrovici a încheiat pe podium şi sezonul 2020 al Moto RC

06 Jan 2021 5009

Adrian Liviu Petrovici, vicecampion MotoRC 2019 Din nou pe podium la motociclism viteză. Ultima cursă a fost cea mai grea! (galerie foto)

11 Oct 2019 3198

Campionul Adrian Petrovici A căzut cu motocicleta, la peste 200 km / h, iar peste două zile a ocupat locul întâi în cursă! (galerie foto)

19 Jul 2019 5538

Frumoasele care au îmblânzit bestiile! Graţii pe motocicletă, la Girls on Track 2. Un eveniment organizat de Petrovici Racing Team (galerie foto)

20 Jun 2019 5976

ACS Petrovici Racing Team Constanţa a solicitat acordarea de personalitate juridică

22 Dec 2018 3103

As pe motocicletă. Pilotul campion din Năvodari Adrian Liviu Petrovici a urcat pe podium şi în sezonul 2018

05 Dec 2018 3241

Eveniment cu adrenalină! Un motorist din Constanţa a organizat un eveniment dedicat fetelor... pe două roţi (galerie foto)

26 Sep 2018 5105

Interviu online cu Adrian Liviu Petrovici, vicecampion al României în campionatul Moto RC „Orice cursă terminată pe motocicletă este una câştigată“

21 Oct 2017 7225

Adrian Liviu Petrovici, de la Constanţa Moto Racing Team, vicecampion al României în campionatul Moto RC

11 Oct 2017 3010

UPDATE Adrian Liviu Petrovici, pe locul doi în Campionatul Național de motociclism viteză

20 May 2017 4466