Punct si de la capat

HC Municipal Constanta - analiza

Finalul de campionat 2002-2003 gaseste echipa de handbal masculin HC Municipal Constanta pe locul 4 in clasament, la egalitate de puncte, 29, cu Minaur Baia Mare. Tinand cont ca echipa noastra va participa pentru a treia oara consecutiv in cupele europene, de data aceasta in Challenge Cup, clasarea pe acest loc poate fi catalogata drept o performanta. Nu este totusi ceea ce si-a dorit conducerea clubului la inceputul campionatului, si anume ocuparea unui loc pe podium si ajungerea in finala "Cupei Romaniei", lucruri realizate anul trecut, cand nu erau conditiile financiare de acum. "Vina principala", ca sa-i zic asa, le apartine jucatorilor. Nimeni nu se indoieste de acest lucru, insa, intrand mai mult in subiect, greseli au fost si de partea conducerii, atat administrative, cat si tehnice. Comparand lotul de anul acesta cu cel de anul trecut, se vede ca lipsesc un George Buricea si un Enis Murtaza, scapati printre degete la Steaua. Apoi, la Florin Cazan s-a renuntat foarte usor in iarna. Chiar daca nu excela in faza de atac, Cazan era, poate, cel mai bun aparator al Constantei. De asemenea, sa nu uitam ca Florin Nicolae, "tunarul" echipei de anul trecut, a ratat in vara o pregatire completa, iar "rezerva utila" Denis Ali a fost mult timp accidentat. "Golurile" au fost umplute cu un Racovitan, pe care experienta din Italia, in loc sa-l urce un pas pe scara valorii, l-a dat doi inapoi, cu un Saulescu, Tutu, Geotoiu si Nemenco, niste copii ambitiosi si de viitor, dar care probabil ca, inainte de a da piept cu mult mai experimentatii Paraianu, Bibirig sau Sandu Iacob, isi pregatesc foaia si pixul pentru a le cere autografe. De asemenea, sa nu uitam de demiterea antrenorului Ion Craciun, cand mai erau doua etape din campionat si, teoretic, mai erau sanse la castigarea medaliei de argint. Greseli au fost, asadar, si la "nivel inalt", nu numai la nivelul echipei. Incercand sa invete din ele, conducerea trebuie sa aiba puterea sa-si recunoasca si ea vina si sa o ia de la capat. Incepand cu asigurarea linistii necesare, continuand cu pastrarea aceluiasi nucleu de jucatori, dar si cu transferarea a 1-2 jucatori cu experienta, mai ales ca doua piese importante, Nicolae si Stavrositu, se afla la final de contract, iar antrenorul Eden Hairi este tentat sa incheie cariera de jucator. Daca se vor reusi aceste lucruri, abia atunci Municipalul poate emite pretentii la mai mult. Abia atunci echipa nu mai poate invoca oboseala, accidentarile si lipsa experientei. Tot atunci probabil ca se vor rari si gafele de incepatori si ratarile monumentale, iar arbitrajele potrivnice nu-i vor mai face pe jucatori sa-si piarda increderea in fortele proprii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal CSM Constanța, medalie de argint în Cupa României. „Și-a respectat blazonul și a dat totul pe teren“ (GALERIE FOTO)

19 May 2024 500

Handbal CSM Constanța s-a calificat în finala Cupei României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 626

Handbal Meci de nivel european între CSM Constanța și campioana Dinamo. Final greu de anticipat până în ultima secundă! (GALERIE FOTO)

15 May 2024 1014

Handbal. CSM Constanța - Dinamo Miercuri, 15 mai 2024, derby-ul Ligii Zimbrilor se joacă în Sala Sporturilor „Simona Amânar“!

14 May 2024 990

Cumpăna, județul Constanța, gazda Olimpiada Națională a Sportului Școlar - faza Națională la Handbal gimnaziu băieți și-a desemnat câștigătorii! (FOTO)

12 May 2024 677

CSM Constanța Fetele de la sambo merg la Campionatele Europene, iar triatloniștii se duc la Cupa Europeană de Juniori. Programul complet al săptămânii

10 May 2024 392

Competiție de handbal organizată de ISJ Constanța la Cumpăna Opt echipe vor lua startul la Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Etapa Națională

08 May 2024 641

Handbal CSM Constanța o va întâlni pe CS Minaur Baia Mare în semifinalele din Final 4 Cupa României

08 May 2024 492

Este oficial! Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanța a intrat în insolvență! Câți bani a primit în ultimii ani de la Primăria Constanța (DOCUMENT)

07 May 2024 644

Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa, în pragul insolvenței!

28 Apr 2024 741

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 965

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 942

Șapte handbaliști de la CSM Constanța, în lotul României pentru dubla de calificare cu Cehia

17 Apr 2024 709

Handbal CSM Constanța a învins Steaua și s-a calificat în turneul Final 4 al Cupei României (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 888

Marți, 16 aprilie 2024 CSM Constanța - Steaua, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, în Cupa României. „Hai la meci!“

16 Apr 2024 706