Sport

Răzvan Prodan, fiul regretatului Daniel Prodan, la SSC Farul Constanţa

Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, nou promovată în Liga a 2-a, continuă să aducă jucători, ultimul intrat în lotul pregătit de Ion Barbu fiind tânărul fundaş Răzvan Prodan, fiul regretatului Daniel Prodan (fostul mare fotbalist, component al Generaţiei de Aur, decedat acum doi ani)!
 
Născut în 1999, Răzvan joacă fundaş central, ca şi tatăl său. „Astăzi (n.r. ieri), am vorbit cu cei de la FC Viitorul şi îl vom lua pe Răzvan Prodan. Ni-l cedează împrumut un an“, a declarat în prima parte a zilei Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul. După-amiază, jucătorul a semnat cu SSC Farul şi s-a integrat programului de pregătire al echipei. Răzvan Prodan a început fotbalul la DGV Bucureşti, iar, înainte de Academia Hagi, a mai activat la echipe precum Sporting Bucureşti, Regal Sport Club „Ferdinand I“ Bucureşti şi CSA Steaua.

Noi jucători străini

De asemenea, SSC Farul a purtat tratative şi pentru transferul a trei jucători străini: congolezul Phitzgerald Mbaka, un fundaş albanez (care a jucat în ultimii ani în prima ligă din ţara sa, cu meciuri la Naţionala Under-21 a Albaniei) şi un închizător francez (care a evoluat în a doua divizie franceză). Mbaka (25 de ani, 1,76 m) este născut în Congo, dar are şi cetăţenie franceză. Joacă număr 10, în spatele vârfului sau mijlocaş stânga. A evoluat PSG U-19, PSG B, Racing Santander B sau Getafe B, dar şi la echipa naţională a statului Congo.

Comisie de omologare la stadionul din Techirghiol

Aflată în ierarhie pe loc de retrogradare, 17 (din 20 de echipe), cu trei puncte, SSC Farul dispută meciul din etapa a cincea a Ligii a 2-a duminică, 2 septembrie, de la ora 11.00 (în direct la Digi Sport 1), cu ultima clasată, CS Baloteşti. După ce, până în prezent, a jucat pe alte arene decât „Farul“ meciurile de campionat considerate pe teren propriu, la Ovidiu, respectiv la Călăraşi, pentru partida de duminică, pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal apare ca loc de disputare a confruntării stadionul „Sparta“ din Techirghiol. Rămâne de văzut dacă întâlnirea cu CS Baloteşti se va disputa cu spectatori sau fără! Astăzi, vine o comisie pentru a constata dacă sunt întrunite condiţiile pentru desfăşurarea partidei fără spectatori. Pentru a se permite accesul fanilor, mai trebuie la stadion turnicheţi şi sistem de monitorizare video. Potrivit lui Marcel Lică, SSC Farul a încheiat contracte cu două societăţi în domeniu, solicitând oficial un termen de 30 de zile pentru a monta turnicheţii şi sistemul video, timp în care echipei să-I fie permis să joace cu spectatori. Dacă nu se va primi acest termen, disputa SSC Farul - CS Baloteşti se va juca fără fani.

Identificare pe teren a obiectivelor din Complex Stadion „Gheorghe Hagi“

Oricum, din câte se pare, de acum înainte, SSC Farul va rămâne la Techirghiol pentru meciurile pe teren propriu, sperând să primească cât mai repede acord pentru prezenţa spectatorilor. Obiectivul cu bătaie lungă este însă revenirea pe stadionul „Farul“ din Constanţa, care, nu peste mult timp, va trece de la Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, în administrarea Primăriei Constanţa. După câteva întâlniri informale între reprezentanţii celor două instituţii, ieri a fost prima zi în care s-a trecut la identificarea pe teren a obiectivelor din Complex Stadion „Gheorghe Hagi“ (aşa cum apare baza în actele MTS). Cu acest prilej, la complexul sportiv au fost prezente şi două persoane care activează în Direcţia Patrimoniu a ministerului.
 
Sursa foto: Facebook (Răzvan Prodan)
 
Citeşte şi:
 
Echipa la care joacă fiul lui Daniel Prodan a învins în deplasare FC Viitorul şi a dedicat succesul memoriei lui „Didi”
                         
      
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Ce proiecte se află pe ordinea de zi (galerie foto)

25 Apr 2019 767

Constanţa. Fotografie-document Stadionul pe care a jucat Locomotiva PCA când a promovat, în 1954, în Divizia A. Ce se află acum pe locul fostei arene (galerie foto)

25 Apr 2019 1169

Medalii pentru cluburile din Constanţa la ediţia a doua a Memorialului „Ioan Popa“ la spadă

23 Apr 2019 583

„Ziua când am învins zeii“ S-au împlinit 56 de ani de la celebra victorie a FC Farul contra echipei braziliene Flamengo

22 Apr 2019 780

Sprijin divin pentru Georgian Păun, de la SSC Farul Poartă Catedrala pe tricou şi, în sâmbăta Floriilor, a înscris miraculos golul victoriei! (galerie foto)

22 Apr 2019 1548

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 26-a a Ligii a 4-a

21 Apr 2019 837

Imagini de la eveniment SSC Farul Constanța, victorie dramatică în meciul cu Aerostar Bacău. Georgian Păun, din nou salvator! (galerie foto+video)

20 Apr 2019 1843

Fotbalul judeţului Constanţa Ce meciuri se joacă în weekend la Liga a 4-a, a 5-a şi a 6-a

20 Apr 2019 694

SSC Farul întâlneşte Aerostar Bacău la Constanţa. Partidă importantă în lupta pentru evitarea retrogradării!

20 Apr 2019 754

Lider nou în Liga a 5-a, după ce Viitorul Pecineaga a fost învinsă de AS Pelinu, într-un meci cu 12 goluri!

19 Apr 2019 571

„Îmi doresc enorm să câştig“ Pentru antrenorul SSC Farul, Petre Grigoraş, meciul cu Aerostar Bacău e unul special

19 Apr 2019 1123

„E obligatoriu să învingem“ Ce spun Petre Grigoraş şi Raul Avram despre meciul SSC Farul - Aerostar Bacău

18 Apr 2019 588

Atmosferă senzaţională! Suporteri ai Farului Constanţa, în mijlocul „vulcanului“ de pe stadionul lui PAOK Salonic (galerie foto)

17 Apr 2019 1661

Luptător adevărat. Şi-n sport, şi-n viaţă! Florin Tiţa, de la CS Farul Constanţa Din centrul de plasament, pe podiumul Campionatului European

16 Apr 2019 1970

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 24-a a Ligii a 4-a

14 Apr 2019 1309