Rugbyștii campioni de la Școala Sportivă 2 Constanța au completat din nou foaia de joc. Anii au trecut, prietenia a rămas! (GALERIE FOTO + VIDEO)


 
  • În complexul din „Badea Cârțan“, campionii au îmbrăcat tricouri create special în amintirea titlului național și au participat la un meci de relaxare.
  • Pentru a se respecta un scenariu cât mai veridic al unei partide de rugby, a fost completată și o foaie simbolică de joc, pe care au fost trecuți componenții acelei echipe de aur, antrenorii și toți cei implicați în acea mare izbândă.
  • Ulterior, cei prezenți au participat la repriza a treia, festivitate de la care nu au lipsit tortul personalizat și cântece din rugby.
 
Foștii rugbyști de la Școala Sportivă nr. 2 Constanța (actualul Liceu cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“), care, la începutul anilor 90, cucereau titlul de campioni nationali la juniori 1, s-au întâlnit din nou, marcând festiv acea mare performanță, peste care au trecut 30 de ani.
 
În complexul din „Badea Cârțan“, campionii au îmbrăcat tricouri create special în amintirea titlului național și au participat la un meci de relaxare, bucurându-se de prezența tuturor celor alături de care au obținut medaliile de aur. Ulterior, cei prezenți au participat la repriza a treia, festivitate de la care nu au lipsit tortul personalizat și cântece din rugby.
 
Băieții de la ȘS2 Constanța au ieșit campioni sub bagheta antrenorilor Dan Ivanciu (care nu se mai află printre noi) și Peter Ianusevici. Acesta din urmă a fost prezent la reunirea de acum, alături de un alt antrenor din acei ani, Emil Dumitrescu, dar și de soția lui Dumitru Bucur (fost antrenor, decedat) și de cea a lui Mircea Ștefan (fost rugbyst, component al echipei campioane, dispărut prematur din această lume).
 
Pentru a se respecta un scenariu cât mai veridic al unui meci de rugby, a fost completată și o foaie simbolică de joc, pe care au fost trecuți componenții acelei echipe de aur, antrenorii și toți cei implicați în acea mare izbândă. Jucători: Ion Barbu, Valentin Dache, Vasile Mătăsaru, Daniel Chiriac, Dan Coroiu, Cătălin Buruiană, Ionuț Ruxanda, Erdinci Septar, Nicu Colac, Emanuel Găliceanu, Gabriel Constantin, Laurențiu Diaconu, Cristian Voinea, Adrian Lovin, Iulian Prunăreanu, Mircea Ștefan, Cristian Rusu, Cicerone Dincă, Cătălin Galon, Sorin Dumitru, Martin Boris, Ionel Rotaru, Iulian Constandin, Vali Alexe, Andi Brătoi, Cosmin Babenco, Cristian Husea, Adrian Dincu, Nicu Rotaru, Dragoș Lucaci, Gigi Nicola, Iulian Trandafir și Cristian Cojocaru. Cei care au putut fi prezenți (majoritatea dintre aceștia) au făcut-o cu mare plăcere și cu emoție.
 
Pe foaia de joc au mai fost trecuți Peter Ianusevici, Dan Ivanciu, Dumitru Bucur, Emil Dumitrescu, Traian Pătrăhău (un susținător al echipei), Doina Cerchizan (medic), Nicolae Rotaru și Mircea Popa (directorul, respectiv directorul adjunct al ȘS2 de atunci - decedați acum) și actualul director al LPS „Nicolae Rotaru“, Andrei Szemerjai. 
 
„Sunt foarte emoționat. Sunteți o generație de aur, toți numai campioni. Se întâlnește foarte rar în viață să ai o asemenea echipă. Inima mi-a rămas la această performanță ca la unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am reușit vreodată. Când vă revăd acum, îmi pare rău că ne devem atât de rar“, le-a spus Peter Ianusevici foștilor săi elevi. 
 
„Cu unii dintre băieți nu mă văzusem de 20 și ceva de ani, astfel că toți am avut emoții. Ne-am întâlnit și am jucat o miuță în fosta noastră bază, aflată acum, din păcate, într-o stare deplorabilă“, a spus și Cristian Cojocaru, în președintele clubului Tomitanii Constanța.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Cristian Cojocaru, Nicu Rotaru
 
Citește și:
 
30 de ani de când rugbyștii de la Școala Sportivă 2 Constanța au ieșit campionii României!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial S-au scurs trei decenii de la o mare victorie a Constanței, dar emoțiile sunt la fel de puternice

11 Aug 2022 2126

Fostul mare rugbyst şi antrenor. Adrian Tinca ar fi împlinit 55 de ani „Ne-ai lăsat în suflete un gol care nu se va umple niciodată!“

10 Jan 2022 4399

30 de ani de când rugbyștii de la Școala Sportivă 2 Constanța au ieșit campionii României!

03 Jun 2021 6106

Constanţa. Patru ani fără Adrian Tinca. Fostul rugbyst şi antrenor! „Am rămas cu dorul şi cu amintirile!”

04 Mar 2021 5765

Octavian Ciocoiu, cel mai bun portar Academia Farul Constanţa a câştigat Cupa Oraşului Mangalia (galerie foto)

23 May 2017 5427

Dan Chelaru i-a predat ştafeta fiului său, Vlad Chelaru „Ciuşcă“ de la Victoria Cumpăna. E rapid, tehnic şi plachează ca nimeni altul (galerie foto)

18 Feb 2017 9236

Rugbyştii campioni de la Şcoala Sportivă 2 Constanţa S-au împlinit 25 de ani de când au luat titlul. Poveşti savuroase (galerie foto)

03 Jun 2016 7883

Poliţistul Ştefan Mircea, campion naţional la rugby, a murit la 41 de ani „De ce, Doamne, de ce aşa de tânăr?“ (galerie foto)

17 Nov 2015 9273

Sâmbătă, se dispută ediţia a treia a Memorialului „Dan Ivanciu“

27 Sep 2014 3132