Sport

Rugbyştii de la Tomitanii, trei victorii la rând Cristian Cojocaru - „Ne bucurăm că munca ne e apreciată și la nivel naţional“ (galerie foto)

Tânăra echipă de rugby Tomitanii Constanţa, nou promovată în Divizia Naţională de seniori, lasă o impresie frumoasă în campionat, câştigând trei dintre cele patru meciuri susţinute
 
În primul meci disputat în DNS, Tomitanii au pierdut la limită pe terenul vicecampioanei CS Năvodari, iar apoi au câştigat toate cele trei partide disputate, două dintre ele fiind în deplasare. Sâmbătă, formaţia constănţeană joacă în propriul fief cu penultima clasată, CS U AV Arad, după care urmează două confruntări restante.
 
Tomitanii au debutat în competiţie în runda a treia, pe terenul lui CS Năvodari, primele două dispute fiind amânate. Echipa din Constanţa a cedat pe final, la diferenţă de un punct (22-23), după ce, conduşi la pauză cu 20-8, oaspeţii au revenit în partea secundă, trecând chiar în avantaj cu 22-20! După partida de la Năvodari, Tomitanii au înregistrat victorii pe linie: 23-15 acasă cu RCM Galaţi, 14-8 în deplasare cu Gloria Buzău (la acea dată liderul clasamentului, echipă care câştigase toate cele patru partide susţinute până atunci) şi 26-15 pe terenul Ştiinţei Petroşani.

Radiografii pertinente 

Antrenorul Tomitanilor, Cristian Cojocaru, s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei, dar şi de faptul că munca rugbyştilor e apreciată inclusiv la nivel naţional, atât în cronicile ziarelor din oraşele în care joacă ei, cât şi în cuvintele oamenilor de rugby. „Au simţit şi băieţii aprecierea celorlalţi. Ne bucurăm! E foarte important că munca lor e apreciată la nivel naţional. Ne mândrim şi ne hrănim cu treaba aceasta. Pe unde mergem, presa face câte o radiografie foarte frumoasă, chiar pertinentă, la adresa evoluţiei echipei. Vorbesc frumos şi oameni de rugby. Le-am spus jucătorilor: «Vreţi să fiţi apreciaţi în ţară? Continuaţi să munciţi din greu, întrucât, uite, lumea vorbeşte frumos de voi!»“, a punctat Cristian Cojocaru.

Au pornit încrezători la drum 

Tehnicianul spune că evoluţia şi scorul strâns de la Năvodari le-au dat încredere Tomitanilor, care au plecat la drum în campionat cu un moral ridicat. „Din prima etapă, cu CS Năvodari, ne-am dat seama că lucrurile pot merge bine, prin prisma faptului că am pierdut la limită. Am plecat astfel încrezători la drum în DNS, văzând că se poate încă din prima etapă. Ne-am spus: «De ce să nu abordăm tot campionatul sperând în fiecare etapă la victorie?». Am discutat cu jucătorii şi am încercat ca lucrurile să fie cât mai profesionist făcute. Trebuie păstrat un echilibru în cadrul echipei. Media de vârstă a formaţiei e de 21,8 ani. Unii jucători au 18, 19, 20 de ani. Cu tinerii e greu să menţii un ritm ridicat etapă de etapă. De Superligă îi avem doar pe Sasu şi pe Johnny Sola. Ceilalţi de la formaţii de prim eşalon sunt copii de 20-21 de ani, care erau în loturile echipelor de Superligă, nu jucau“, mai spune antrenorul Tomitanilor.

Faze spectaculoase pe tot parcursul jocului 

În meciul cu Ştiinţa Petroşani, „15“-le de start al formaţiei de pe litoral a fost: Dragoş Burlacu, Ştefan Ştefăroi, Ştefan Cucoş, Johnny Sola (cpt.), Ionuţ Coman, Răzvan Lolea, Alexandru Afloare, George Popa, Adrian Ţală, Bogdan Sasu, Emanuel Cristian Zaharia Picincu, Andrei Drelciuc, Alexandru Alexe, Cristi Boboc şi Jean Don. Rezerve: Victor Galanton, Flavian Cuprian, Gino Daniş, Mihai Tăbuş, Teodor Andrei, Andrei Homiuc, Adrian Părăleşte şi Alexandru Pădureanu.
 
„Sunt mulţumit de cum răspund băieţii şi sper din tot sufletul să menţinem în ultimele trei etape un ritm constant, cu o apărare foarte bună. Să ne facem treaba ca şi până acum şi să ne îmbunătăţim jocul. Vrem să creăm faze spectaculoase pe tot parcursul jocului, îndeosebi cu linia de treisferturi, situaţie în care cred că vom fi şi noi din ce în ce mai mulţumiţi“, arată Cristian Cojocaru.

Sâmbătă, partide la Constanţa şi Năvodari 

În acest moment, clasamentul are următoarea configuraţie: 1. CS Năvodarii - 20 puncte (6 meciuri), 2. RC Bârlad - 20p (5m), 3. Gloria Buzău - 20p (6m), 4. Ştiinţa Petroşani - 15p (6m), 5. Tomitanii - 15p (4m), 6. RCM Galaţi - 11p (6m), 7. CS U AV Arad - 5p (6m), 8. Bucovina Suceava - 3p (5m). În etapa a şaptea, sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 10.00, Tomitanii întâlnesc la Constanţa, pe stadionul „Mihai Naca”, CS U AV Arad. În aceeaşi zi, dar de la ora 14.00, CS Năvodari joacă pe stadionul „Flacăra“ din Năvodari cu RC Bârlad. „Am mai spus-o, încercăm să luăm fiecare meci în parte. Nu contează cu cine jucăm, noi suntem prinşi într-un campionat. Că întâlnim prima, ultima sau penultima clasată pentru noi are aceeaşi importanţă. Contra CS U AV Arad, vom începe meciul cu cea mai bună formaţie. Promitem un spectacol rugbystic şi invităm la stadion iubitorii acestui sport“, a spus Cristian Cojocaru, care nu-l va avea la dispoziţie, sâmbătă, pe Petre Neacşu, accidentat, în rest lotul este valid.

Meciul cu RC Bârlad, la două zile după aniversarea sa  

Etapa din acest weekend e ultima din 2017 în DNS, dar Tomitanii nu vor intra în vacanţă, întrucât vor mai disputa după aceea două partide în campionat, restanţele cu Bucovina Suceava (din etapa întâi) - în deplasare, pe 18 noiembrie, şi cu RC Bârlad (din runda secundă) - acasă, pe 25 noiembrie. „Am început cu Năvodari, terminăm cu Bârlad, un alt meci dificil. RC Bârlad e singura echipă neînvinsă până acum. I-am urmărit meciurile şi e o formaţie tare de tot. Sperăm să ne impunem însă. Pe 23 noiembrie, este ziua mea de naştere. Am vorbit între noi ca, dacă terminăm bine anul, să facem şi o petrecere, aşa cum ştim noi“, a dezvăluit Cristian Cojocaru.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Succes pe terenul Științei Petroșani Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, a treia victorie la rând în Divizia Națională!

„Pentru Neacșu Petre, pentru Constanța, pentru viitor!“ Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins în deplasare liderul Diviziei Naționale!

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins RCM Galați Cristian Cojocaru - „Voi ține minte toată viața această victorie“

Imagini de la eveniment Tomitanii Constanța, prima victorie în Divizia Națională de rugby. Succes cu RCM Galați (galerie foto+video)

CS Năvodari s-a impus la limită în meciul cu Tomitanii Constanța


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bani de la bugetul local pentru Tomitanii Constanţa, Farul Constanţa şi pentru turneul de baschet „Constanţa Qualifier 3X3“ (documente)

23 Apr 2018 577

La turneul de la Galaţi al campionatului de rugby în 10 Under-18, echipa Tomitanii Constanţa a avut numai victorii la zero

22 Apr 2018 630

Imagini de la eveniment Rugbyştii de la Tomitanii Constanța, eşec pe teren propriu în derby-ul cu Gloria Buzău (galerie foto-video)

21 Apr 2018 1005

Derby la Constanţa! Se înfruntă primele două clasate la rugby Cătălin Sasu dă startul partidei Tomitanii - Gloria Buzău

21 Apr 2018 1000

Liderii clasamentului Tomitanii, victorii pe linie şi la turneul de la Constanţa al întrecerii naţionale de rugby în 10 Under-18

15 Apr 2018 1134

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins în deplasare RCM Galați

14 Apr 2018 1148

Sâmbătă, partide în DNS Turneu de rugby în 10 la categoria Under-18, duminică, la Constanţa. Echipa Tomitanii e pe primul loc

14 Apr 2018 603

Nicu Ignea, decisiv Liderul DNS, Tomitanii Constanţa, al doilea eşec stagional. Ambele înfrângeri i-au fost administrate de CS Năvodari! (galerie foto+video)

02 Apr 2018 2254

Imagini de la eveniment Derby-ul județului. Rugbyştii de la CS Năvodari au câştigat meciul din deplasare cu Tomitanii Constanţa (galerie foto+video)

31 Mar 2018 2177

Se întâlnesc locul unu cu locul trei Se anunţă un spectacol deosebit, sâmbătă, la meciul Tomitanii Constanţa - CS Năvodari

31 Mar 2018 1022

Derby judeţean la rugby Colonelul Sorin Trancă va da lovitura de start la meciul Tomitanii Constanţa - CS Năvodari

29 Mar 2018 2302

Trei rugbyşti de la Tomitanii Constanţa, Florian Ciocoiu, Andrei Cabason şi Laurenţiu Pocovnicu, participă la Campionatul European

23 Mar 2018 933

UPDATE. Imagini de la eveniment Rugbyştii de la Tomitanii, victorie la Constanţa cu Bucovina Suceava (galerie foto)

11 Mar 2018 1192

Liderii clasamentului Tomitanii Constanţa joacă duminică la Constanţa în DNS. Se anunţă spectacol!

10 Mar 2018 1472

Pleacă în Scoţia Rugbyşti de la Tomitanii Constanţa şi CS Cleopatra, convocaţi la loturile naţionale ale României

02 Mar 2018 1497

Vremea însorită i-a adus pe constănțeni la Târgul de Mărțișoare

01 Mar 2018 655

UPDATE. Imagini de la eveniment Meci amical la Constanţa, între rugbyştii de la Tomitanii şi cei de la CSM Bucureşti (galerie foto-video)

24 Feb 2018 1322

Echipă de Superligă, din nou pe stadionul „Mihai Naca“ Meci amical la Constanţa, între Tomitanii Constanţa şi CSM Bucureşti

23 Feb 2018 1223

UPDATE. Un alt transfer Rugbyştii de la Tomitanii, stagiu de pregătire, la Constanţa, alături de CSM Bucureşti, echipă de Superligă

20 Feb 2018 1328

Imagini de la eveniment Rezultatele și finanțarea rugby-ului de pe litoral, dezbătute în ședința AJR Constanța (galerie foto)

17 Feb 2018 1429

Trei rugbyşti de la Tomitanii Constanţa vor juca în Olanda

17 Feb 2018 2306

Sondaj de opinie 58 la sută dintre participanţi cred că rugbyştii de la Tomitanii Constanţa vor câştiga Divizia Naţională de seniori

12 Feb 2018 633

Sondaj de opinie Cine credeţi că va ieşi campioană în Divizia Naţională de rugby?

05 Feb 2018 1235

Trei achiziţii pentru Tomitanii Constanţa. Doi rugbyşti au venit de la echipa de primă ligă CSM Bucureşti

03 Feb 2018 1827

Liderul Diviziei Naţionale Patru rugbyşti de la Tomitanii Constanţa, convocaţi la echipa naţională

26 Jan 2018 1314

Titlu similar și pentru o formație Jucători și antrenori de rugby de la echipe din județul Constanța, desemnați cei mai buni din România

23 Dec 2017 1008

Reprezentanţi ai cluburilor din judeţul Constanţa, nominalizaţi pentru ancheta de final de an a Federaţiei Române de Rugby

12 Dec 2017 895

Amical pe litoral Echipa Tomitanii Constanța a condus la pauză Naționala Under-20 a României (galerie foto)

07 Dec 2017 1787

Imagini de la eveniment Tomitanii Constanţa, egal cu Naţionala Under-20 a României (galerie foto)

06 Dec 2017 2060

Rugbyştii de la Tomitanii, amical, miercuri, la Constanţa, cu Nationala Under-20 a României

05 Dec 2017 1097

Florin Sasu şi soţia sa, Dana, au fost naşi Tomitanii, o familie şi în afara terenului. Au participat la un botez la Ovidiu (galerie foto)

27 Nov 2017 3793

Tomitanii Constanţa, revelaţia Diviziei Naţionale de rugby Cristian Cojocaru - „Sunt foarte mândru de ce am realizat împreună“ (galerie foto + video)

27 Nov 2017 1458

Rugby în 10 Echipa Tomitanii Constanţa Under-18 a câştigat toate meciurile şi la al treilea turneu

26 Nov 2017 1493

Imagini de la eveniment Rugbyştii de la Tomitanii Constanța s-au distanțat în fruntea Diviziei Naționale. Victorie şi cu RC Bârlad (galerie foto+video)

25 Nov 2017 2042

Lideri în Divizia Naţională Rugbyştii de la Tomitanii joacă la Constanţa cu RC Bârlad. Apelul lui Cristian Cojocaru!

25 Nov 2017 1656

Tomitanii, invitaţi la spectacol „Ovidius in Love“, pus în scenă la Teatrul de Stat Constanţa de regizorul Alexander Hausvater

23 Nov 2017 967

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins în deplasare Bucovina Suceava și au urcat pe locul întâi în Divizia Națională!

18 Nov 2017 2296

Joacă restanţa cu Bucovina Suceava Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa au şansa de a urca pe primul loc în Divizia Naţională

18 Nov 2017 1114

Prima înfrângere a RC Bârlad a venit la Năvodari Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, scor astronomic cu echipa din Arad (galerie foto+video)

13 Nov 2017 1496

Victorii pe linie şi la Galaţi Echipa de rugby Tomitanii Constanţa Under-18 se menţine pe primul loc în campionat

12 Nov 2017 2276

Imagini de la eveniment Rugbyştii de la Tomitanii Constanța, victorie zdrobitoare cu CS U AV Arad, scor 92-0! (galerie foto + video)

11 Nov 2017 2474

Tomitanii vor a patra victorie la rând CS Năvodari - RC Bârlad, meci tare de rugby pe stadionul „Flacăra“

11 Nov 2017 1159

Succes pe terenul Științei Petroșani Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, a treia victorie la rând în Divizia Națională!

04 Nov 2017 2733

Rugby în Divizia Naţională CS Năvodari, meci cu RCM Galaţi. Tomitanii Constanţa se duelează cu Ştiinţa Petroşani

04 Nov 2017 935

„Pentru Neacșu Petre, pentru Constanța, pentru viitor!“ Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins în deplasare liderul Diviziei Naționale!

28 Oct 2017 2016

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța întâlnesc liderul clasamentului. CS Năvodari, meci cu a treia clasată

28 Oct 2017 739

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins RCM Galați Cristian Cojocaru - „Voi ține minte toată viața această victorie“

21 Oct 2017 1591

Imagini de la eveniment Tomitanii Constanța, prima victorie în Divizia Națională de rugby. Succes cu RCM Galați (galerie foto+video)

21 Oct 2017 2693

Tomitanii Constanţa, primul meci acasă CS Năvodari şi Gloria Buzău, primele două clasate, se întâlnesc la Năvodari

21 Oct 2017 1037

Tomitanii Constanţa, numai victorii la primul turneu al campionatului de rugby în zece

17 Oct 2017 1967