Sport

Rugbyştii de la Tomitanii, trei victorii la rând Cristian Cojocaru - „Ne bucurăm că munca ne e apreciată și la nivel naţional“ (galerie foto)

Tânăra echipă de rugby Tomitanii Constanţa, nou promovată în Divizia Naţională de seniori, lasă o impresie frumoasă în campionat, câştigând trei dintre cele patru meciuri susţinute
 
În primul meci disputat în DNS, Tomitanii au pierdut la limită pe terenul vicecampioanei CS Năvodari, iar apoi au câştigat toate cele trei partide disputate, două dintre ele fiind în deplasare. Sâmbătă, formaţia constănţeană joacă în propriul fief cu penultima clasată, CS U AV Arad, după care urmează două confruntări restante.
 
Tomitanii au debutat în competiţie în runda a treia, pe terenul lui CS Năvodari, primele două dispute fiind amânate. Echipa din Constanţa a cedat pe final, la diferenţă de un punct (22-23), după ce, conduşi la pauză cu 20-8, oaspeţii au revenit în partea secundă, trecând chiar în avantaj cu 22-20! După partida de la Năvodari, Tomitanii au înregistrat victorii pe linie: 23-15 acasă cu RCM Galaţi, 14-8 în deplasare cu Gloria Buzău (la acea dată liderul clasamentului, echipă care câştigase toate cele patru partide susţinute până atunci) şi 26-15 pe terenul Ştiinţei Petroşani.

Radiografii pertinente 

Antrenorul Tomitanilor, Cristian Cojocaru, s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei, dar şi de faptul că munca rugbyştilor e apreciată inclusiv la nivel naţional, atât în cronicile ziarelor din oraşele în care joacă ei, cât şi în cuvintele oamenilor de rugby. „Au simţit şi băieţii aprecierea celorlalţi. Ne bucurăm! E foarte important că munca lor e apreciată la nivel naţional. Ne mândrim şi ne hrănim cu treaba aceasta. Pe unde mergem, presa face câte o radiografie foarte frumoasă, chiar pertinentă, la adresa evoluţiei echipei. Vorbesc frumos şi oameni de rugby. Le-am spus jucătorilor: «Vreţi să fiţi apreciaţi în ţară? Continuaţi să munciţi din greu, întrucât, uite, lumea vorbeşte frumos de voi!»“, a punctat Cristian Cojocaru.

Au pornit încrezători la drum 

Tehnicianul spune că evoluţia şi scorul strâns de la Năvodari le-au dat încredere Tomitanilor, care au plecat la drum în campionat cu un moral ridicat. „Din prima etapă, cu CS Năvodari, ne-am dat seama că lucrurile pot merge bine, prin prisma faptului că am pierdut la limită. Am plecat astfel încrezători la drum în DNS, văzând că se poate încă din prima etapă. Ne-am spus: «De ce să nu abordăm tot campionatul sperând în fiecare etapă la victorie?». Am discutat cu jucătorii şi am încercat ca lucrurile să fie cât mai profesionist făcute. Trebuie păstrat un echilibru în cadrul echipei. Media de vârstă a formaţiei e de 21,8 ani. Unii jucători au 18, 19, 20 de ani. Cu tinerii e greu să menţii un ritm ridicat etapă de etapă. De Superligă îi avem doar pe Sasu şi pe Johnny Sola. Ceilalţi de la formaţii de prim eşalon sunt copii de 20-21 de ani, care erau în loturile echipelor de Superligă, nu jucau“, mai spune antrenorul Tomitanilor.

Faze spectaculoase pe tot parcursul jocului 

În meciul cu Ştiinţa Petroşani, „15“-le de start al formaţiei de pe litoral a fost: Dragoş Burlacu, Ştefan Ştefăroi, Ştefan Cucoş, Johnny Sola (cpt.), Ionuţ Coman, Răzvan Lolea, Alexandru Afloare, George Popa, Adrian Ţală, Bogdan Sasu, Emanuel Cristian Zaharia Picincu, Andrei Drelciuc, Alexandru Alexe, Cristi Boboc şi Jean Don. Rezerve: Victor Galanton, Flavian Cuprian, Gino Daniş, Mihai Tăbuş, Teodor Andrei, Andrei Homiuc, Adrian Părăleşte şi Alexandru Pădureanu.
 
„Sunt mulţumit de cum răspund băieţii şi sper din tot sufletul să menţinem în ultimele trei etape un ritm constant, cu o apărare foarte bună. Să ne facem treaba ca şi până acum şi să ne îmbunătăţim jocul. Vrem să creăm faze spectaculoase pe tot parcursul jocului, îndeosebi cu linia de treisferturi, situaţie în care cred că vom fi şi noi din ce în ce mai mulţumiţi“, arată Cristian Cojocaru.

Sâmbătă, partide la Constanţa şi Năvodari 

În acest moment, clasamentul are următoarea configuraţie: 1. CS Năvodarii - 20 puncte (6 meciuri), 2. RC Bârlad - 20p (5m), 3. Gloria Buzău - 20p (6m), 4. Ştiinţa Petroşani - 15p (6m), 5. Tomitanii - 15p (4m), 6. RCM Galaţi - 11p (6m), 7. CS U AV Arad - 5p (6m), 8. Bucovina Suceava - 3p (5m). În etapa a şaptea, sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 10.00, Tomitanii întâlnesc la Constanţa, pe stadionul „Mihai Naca”, CS U AV Arad. În aceeaşi zi, dar de la ora 14.00, CS Năvodari joacă pe stadionul „Flacăra“ din Năvodari cu RC Bârlad. „Am mai spus-o, încercăm să luăm fiecare meci în parte. Nu contează cu cine jucăm, noi suntem prinşi într-un campionat. Că întâlnim prima, ultima sau penultima clasată pentru noi are aceeaşi importanţă. Contra CS U AV Arad, vom începe meciul cu cea mai bună formaţie. Promitem un spectacol rugbystic şi invităm la stadion iubitorii acestui sport“, a spus Cristian Cojocaru, care nu-l va avea la dispoziţie, sâmbătă, pe Petre Neacşu, accidentat, în rest lotul este valid.

Meciul cu RC Bârlad, la două zile după aniversarea sa  

Etapa din acest weekend e ultima din 2017 în DNS, dar Tomitanii nu vor intra în vacanţă, întrucât vor mai disputa după aceea două partide în campionat, restanţele cu Bucovina Suceava (din etapa întâi) - în deplasare, pe 18 noiembrie, şi cu RC Bârlad (din runda secundă) - acasă, pe 25 noiembrie. „Am început cu Năvodari, terminăm cu Bârlad, un alt meci dificil. RC Bârlad e singura echipă neînvinsă până acum. I-am urmărit meciurile şi e o formaţie tare de tot. Sperăm să ne impunem însă. Pe 23 noiembrie, este ziua mea de naştere. Am vorbit între noi ca, dacă terminăm bine anul, să facem şi o petrecere, aşa cum ştim noi“, a dezvăluit Cristian Cojocaru.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Succes pe terenul Științei Petroșani Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, a treia victorie la rând în Divizia Națională!

„Pentru Neacșu Petre, pentru Constanța, pentru viitor!“ Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins în deplasare liderul Diviziei Naționale!

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins RCM Galați Cristian Cojocaru - „Voi ține minte toată viața această victorie“

Imagini de la eveniment Tomitanii Constanța, prima victorie în Divizia Națională de rugby. Succes cu RCM Galați (galerie foto+video)

CS Năvodari s-a impus la limită în meciul cu Tomitanii Constanța


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scor strâns Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au obținut un punct în meciul din deplasare cu Universitatea Cluj

06 Oct 2018 2271

Editorial Dinamo, învinsă la Constanţa! Sună bine, nu? Semnalul rugbyştilor de la Tomitanii

04 Oct 2018 1107

„Cu sufletul la gură până în ultima secundă“ Victoria Tomitanilor cu Dinamo a venit după un meci nerecomandat cardiacilor (galerie foto + video)

01 Oct 2018 1503

Imagini de la eveniment Tomitanii Constanța au învins Dinamo la rugby. Prima victorie în SuperLigă. Meci de infarct! (galerie foto+video)

29 Sep 2018 1784

Spectatorii au intrare gratuită Tomitanii - Dinamo, ce încleștare la Constanța! Gazdele vor prima victorie din SuperLigă (galerie foto)

29 Sep 2018 1839

Rugby Victorie pentru CS Năvodari, eșec pentru Tomitanii Constanța, în meciurile de astăzi

22 Sep 2018 899

CS Năvodari joacă acasă Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, un nou meci dificil în Superligă. Întâlnesc CSM Bucureşti

22 Sep 2018 556

Rugbyştii de la Tomitanii, înfrângere la Constanţa cu Steaua. Urmează meciul cu CSM Bucureşti

17 Sep 2018 888

Întâlnirea căpitanilor echipelor din Superliga de rugby. Cum a prefaţat startul întrecerii Johnny Sola, de la Tomitanii Constanţa (galerie foto)

30 Aug 2018 1222

Echipa Tomitanii Constanţa are trei rugbyşti în lotul României care va participa la World Rugby U-20 Trophy

25 Aug 2018 676

Imagini de la eveniment Rugbyştii de la Tomitanii, eşec la scor la Constanța cu vicecampioana României (galerie foto+video)

11 Aug 2018 2065

Joacă sâmbătă la Constanţa, în Cupa Regelui La primul meci oficial ca echipă de Superligă, Tomitanii înfruntă vicecampioana României

11 Aug 2018 1100

Imagini de la eveniment Echipa de rugby Tomitanii Constanța, nou promovată în Superligă, şi-a prezentat lotul pentru sezonul 2018/2019 (galerie foto)

08 Aug 2018 3647

Meciul cu CSM Baia Mare, din Cupa Regelui, se joacă la Constanța Noutate în staff-ul tehnic al echipei de rugby Tomitanii Constanţa

03 Aug 2018 2300

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa se reunesc astăzi. Pe 11 august, vor juca în Cupa Regelui

16 Jul 2018 1829

Şase rugbyşti de la Tomitanii Constanţa, pregătire la Naţională pentru World Rugby Trophy

10 Jul 2018 1504

Trei tineri rugbyşti de la Tomitanii Constanţa, convocaţi în lotul României A!

28 May 2018 3134

Cristian Cojocaru - „Un vis împlinit” Tomitanii Constanţa, poveste de succes. De la mini-rugby până în Superligă!

23 May 2018 2997

O mare performanță Tomitanii Constanța, campioană în Divizia Națională de seniori!

19 May 2018 5128

Finalele de la rugby, în cuplaj Tomitanii Constanţa joacă sâmbătă pentru aur în DNS. CS Năvodari luptă pentru medaliile de bronz

19 May 2018 846

Editorial Cu titlul naţional pe masă. O ipostază obişnuită pentru Tomitanii Constanţa

19 May 2018 1500

Tomitanii Constanţa, în finala DNS. Cum a fost pregătită semifinala cu CS Năvodari „Singurul meci care contează“

15 May 2018 1319

UPDATE. Imagini de la eveniment Rugby. Tomitanii - CS Năvodari, semifinală din Divizia Națională de seniori la rugby, pe stadionul "Mihai Naca" din Constanța (galerie foto+video)

12 May 2018 2161

Derby-ul litoralului Rugbyştii de la Tomitanii şi CS Năvodari se duelează sâmbătă la Constanţa pentru prezenţa în finala DNS

12 May 2018 1070

Un banner în sprijinul unei cauze medicale va fi afişat şi la meciul FC Viitorul, şi la cele două partide de sâmbătă, de la Constanţa

11 May 2018 1658

Semifinală în DNS Fostul mare rugbyst Gheorghe Varga va da startul meciului Tomitanii Constanţa - CS Năvodari

09 May 2018 1314

Rugbyștii de la Tomitanii și CS Năvodari se întâlnesc în semifinalele Diviziei Naționale la Constanța

05 May 2018 804

Se pregătesc de semifinale Rugbyștii de la Tomitanii Constanța și CS Năvodari încheie astăzi meciurile din sezonul regulat al DNS

05 May 2018 641

Imagini de la eveniment Tomitanii Constanța, meci greu cu Ştiința Petroşani. Oaspeții au condus la pauză (galerie foto+video)

28 Apr 2018 1940

Adrian Pllotschi dă startul meciului de la Constanţa Tomitanii şi CS Năvodari joacă acasă sâmbătă, în Divizia Naţională de rugby

28 Apr 2018 668

Bani de la bugetul local pentru Tomitanii Constanţa, Farul Constanţa şi pentru turneul de baschet „Constanţa Qualifier 3X3“ (documente)

23 Apr 2018 1001

La turneul de la Galaţi al campionatului de rugby în 10 Under-18, echipa Tomitanii Constanţa a avut numai victorii la zero

22 Apr 2018 992

Imagini de la eveniment Rugbyştii de la Tomitanii Constanța, eşec pe teren propriu în derby-ul cu Gloria Buzău (galerie foto-video)

21 Apr 2018 1435

Derby la Constanţa! Se înfruntă primele două clasate la rugby Cătălin Sasu dă startul partidei Tomitanii - Gloria Buzău

21 Apr 2018 1231

Liderii clasamentului Tomitanii, victorii pe linie şi la turneul de la Constanţa al întrecerii naţionale de rugby în 10 Under-18

15 Apr 2018 1344

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins în deplasare RCM Galați

14 Apr 2018 1396

Sâmbătă, partide în DNS Turneu de rugby în 10 la categoria Under-18, duminică, la Constanţa. Echipa Tomitanii e pe primul loc

14 Apr 2018 870

Nicu Ignea, decisiv Liderul DNS, Tomitanii Constanţa, al doilea eşec stagional. Ambele înfrângeri i-au fost administrate de CS Năvodari! (galerie foto+video)

02 Apr 2018 2513

Imagini de la eveniment Derby-ul județului. Rugbyştii de la CS Năvodari au câştigat meciul din deplasare cu Tomitanii Constanţa (galerie foto+video)

31 Mar 2018 2419

Se întâlnesc locul unu cu locul trei Se anunţă un spectacol deosebit, sâmbătă, la meciul Tomitanii Constanţa - CS Năvodari

31 Mar 2018 1223

Derby judeţean la rugby Colonelul Sorin Trancă va da lovitura de start la meciul Tomitanii Constanţa - CS Năvodari

29 Mar 2018 2568

Trei rugbyşti de la Tomitanii Constanţa, Florian Ciocoiu, Andrei Cabason şi Laurenţiu Pocovnicu, participă la Campionatul European

23 Mar 2018 1199

UPDATE. Imagini de la eveniment Rugbyştii de la Tomitanii, victorie la Constanţa cu Bucovina Suceava (galerie foto)

11 Mar 2018 1347

Liderii clasamentului Tomitanii Constanţa joacă duminică la Constanţa în DNS. Se anunţă spectacol!

10 Mar 2018 1624

Pleacă în Scoţia Rugbyşti de la Tomitanii Constanţa şi CS Cleopatra, convocaţi la loturile naţionale ale României

02 Mar 2018 1655

Vremea însorită i-a adus pe constănțeni la Târgul de Mărțișoare

01 Mar 2018 903

UPDATE. Imagini de la eveniment Meci amical la Constanţa, între rugbyştii de la Tomitanii şi cei de la CSM Bucureşti (galerie foto-video)

24 Feb 2018 1474

Echipă de Superligă, din nou pe stadionul „Mihai Naca“ Meci amical la Constanţa, între Tomitanii Constanţa şi CSM Bucureşti

23 Feb 2018 1451

UPDATE. Un alt transfer Rugbyştii de la Tomitanii, stagiu de pregătire, la Constanţa, alături de CSM Bucureşti, echipă de Superligă

20 Feb 2018 1513

Imagini de la eveniment Rezultatele și finanțarea rugby-ului de pe litoral, dezbătute în ședința AJR Constanța (galerie foto)

17 Feb 2018 1678