Scrimă Constanța ACS Prima Spadă, două medaliate la categoria Under-13, la Naționale. Pe litoral, și alte distincții (GALERIE FOTO)


 
  • Amalia Nițu și Maria Văleanu s-au întâlnit în semifinale, iar mai departe a mers prima sportivă.
 
Campionatul Național de scrimă pentru copii, găzduit de Sala de scrimă „Ana Pascu“ din București, i-a adus ACS Prima Spadă Constanța două medalii la categoria Under-13 a probei feminine de spadă.
 
Amalia Nițu a cucerit argintul, iar Maria Văleanu s-a clasat pe locul trei. În finală, Amalia Nițu a cedat cu 7-10 în duelul cu Johanna Kurtinecz (LPS Satu Mare). Drumul Mariei spre ultimul act a fost barat chiar de Amalia, care s-a impus tot cu 10-7 în semifinale, astfel că Maria Văleanu a rămas cu medalia de bronz. În apropierea podiumului, pe locul cinci, s-a clasat o altă sportivă de la Prima Spadă, Amelia Bărcaru, învinsă în sferturi de Maria, scor 10-7. În continuare, dintre reprezentantele Constanței, s-au clasat: Nicol Meleacă (CS Farul), Oana Ivanov (CSS1), Alexia Maria Mocanu (CS Farul), Victoria Meleacă (Athos Fencing), Irina Stăniguț (Athos Fencing), Natalia Vintilă (Prima Spadă), Maia Burtescu (CS Farul), Maria Cazacencu (Athos Fencing), Maria Antohe (Prima Spadă), Adela Ciobanu (Prima Spadă), Anastasia Voicu (Prima Spadă), Denisa Ciobanu (CSS1), Rihanna Ogoreanu (CSM Constanța), Clara Cojocaru (Athos Fencing), Erica Cristea (CSM Constanța) și Ingrid Hîrbu (CSM Constanța).
 
ACS Prima Spadă a cucerit medalie, bronz, și în întrecerea Under-9 a băieților la spadă, prin Ianis Cărțună. După acesta au urmat în clasament, de pe litoral, Robert Doicescu (CS Farul), David Ristea (CS Farul) și Costin Slave (Prima Spadă).
 
Pe podium a urcat și un reprezentant al CS Farul, la spadă Under-13, Vladimir Iordan, care a obținut și el bronzul. Ceilalți sportivi de pe litoral care au concurat la această categorie au fost (în ordinea clasării) Robert Păuleț (Prima Spadă) - locul 9, Alexandru Tîrziu (Prima Spadă), Matei Bordolenco (CS Farul), Cristian Ulmeanu (CS Farul), Gabriel Ispas (CSS1), Damian Soare (CS Farul), Sebastian Bota (Prima Spadă), Eduard Șerbănescu (Prima Spadă), Rareș Sandu (Athos Fencing).
 
Aproape de medalii a fost și echipa feminină Under-13 de spadă de la Prima Spadă, care, în formula Amelia Bărcaru, Amalia Nițu, Maria Văleanu și Natalia Vintilă, s-a clasat pe locul patru. În clasamentul de la această categorie au intrat și CS Farul (Maia Burtescu, Nicol Meleacă, Alexia Maria Mocanu) - locul 7, Athos Fencing (Maria Cazacencu, Clara Cojocaru, Victoria Meleacă, Irina Stăniguț) - locul 9, CSS1 (Denisa Ciobanu, Thea Ghencea, Cristiana Ionașcu, Oana Ivanov), Prima Spadă II (Maria Antohe, Adela Ciobanu, Anastasia Voicu) și CSM Constanța (Erica Cristea, Ingrid Hîrbu, Rihanna Ogoreanu).
 
În concursul masculin pe echipe al spadasinilor la Under-13, CS Farul (Matei Bordolenco, Vladimir Iordan, Damian Soare, Cristian Ulmeanu) a fost a șasea, iar formația de la Prima Spadă (Sebastian Bota, Robert Păuleț, Eduard Șerbănescu, Alex Tîrziu) a ocupat poziția a opta.
 
La spadă feminin Under-11, cea mai bine clasată de pe litoral a fost Cristiana Ionașcu (CSS1) – locul 11, după care, în clasamentul general, s-au mai situat Thea Ghencea (CSS1), Maria Camase (Athos Fencing), Ilinca Ciurea (Athos Fencing), Amalia Grigore (CSS1), Sara Burlacu (Athos Fencing), Elisa Sălcianu (Athos Fencing), Ana Bulbuc (CSM Constanța).
 

Patrick Stan, de la CS Farul, s-a clasat cel mai sus dintre constănțeni, la categoria spadă Under-11, pe locul 13. Au urmat Andrei Pîrvu (CSS1), Eduard Stoichiță (CSS1), David Gigea (Athos Fencing), Petru Vasile (Athos Fencing) și Kirillo Kuzmin (Athos Fencing).
 
Întrecerea feminine de spadă la secțiunea de vârstă Under-9 i-a adus Amaliei Tîrziu, de la Prima Spadă, locul 16. Imediat sub această poziție a încheiat concursul Letiția Gioada (CSM Constanța), după care a urmat în ierahie, la distanță mică, Melisa Atalay, și era de la CSM Constanța.   


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.       
,
Sursa foto: Federația Română de Scrimă
 
Citește și:
 
Scrimerul Mihai Ghencea, două medalii de aur la Naționale. Cu echipa CSS1 Constanța, dar și la individual (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scrimă Constanța Spade strălucitoare. Pe podium la Campionatul Național 2024, cu două meciuri pentru titlu! (GALERIE FOTO)

25 Jan 2024 1073

Scrimerul Mihai Ghencea, două medalii de aur la Naționale. Cu echipa CSS1 Constanța, dar și la individual (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 1655

Scrimă Constanța, trei medalii la Campionatul Național de copii, la spadă

03 Jul 2021 4645

D'Artagnan ar fi fost invidios CSS1 Constanţa a dat lovitura la Naţionalele de scrimă. Şapte medalii, dintre care patru de aur! (galerie foto)

21 Jun 2018 4081

În finala mare, au învins Steaua Spadasinele de la CS Farul Constanţa au devenit campioane naţionale

27 Jun 2017 3717

„Urmează-ţi visul! Crede în tine!“ Scrimera Daria Olteanu, de la CSS1 Constanţa, pe locul doi în Circuitul European (galerie foto)

24 May 2017 6029

Concurs la Constanţa Greta Vereş, de la CSA Steaua, a câştigat Cupa României la spadă (galerie foto)

29 Sep 2016 1964

Rio 2016 – Scrimă Echipa feminină de spadă a României, medaliată cu aur

12 Aug 2016 2598

La spadă individual Ana-Maria Brânză a adus prima medalie de aur României

23 Jun 2015 2389

Cupa României la spadă, găzduită la Constanţa

02 Oct 2014 1521