Scrimă Constănțeanul Horia Nistor, vicecampion al României. La individual, medalii și pentru Florin Mirică și Andreea Niculai (GALERIE FOTO)


 

 
  • Horia Nistor, de la CS Farul Constanța, s-a duelat în finală, pentru medalia de aur, cu Szabolcs Szabo (CS Satu Mare).
 
Întrecerea individuală a Campionatului Național la spadă rezervat juniorilor, de la București, le-a adus trei medalii scrimerilor constănțeni, una de argint și două de bronz.
 
Argintul a fost obținut de Horia Nistor, de la CS Farul Constanța (antrenoare, Mihaela Ion), care s-a duelat în finală, pentru medalia de aur, cu Szabolcs Szabo (CS Satu Mare). Acesta s-a impus cu 15-6 și a câștigat titlul national. În semifinale, Horia Nistor a trecut de Rareș Marghescu (CSA Steaua), cu 15-14. Același scor s-a înregistrat și în celălalt meci din penultimul act, în care Szabolcs Szabo a dispus de Florin Mirică (CS Farul Constanța), sportivul de pe litoral rămânând astfel în posesia medaliei de bronz.
În primii 20, dintre sportivii constănțeni, s-au mai clasat Mihai Ghencea, de la CSS1 Constanța (antrenori, Ion Nițulescu și Monica Marinescu) - locul 13, și Ștefan Baciu (CSS1) - locul 19. În continuare, au urcat în irararhie, în ordine, Mihai Slave (CSS1), Dimu Purcărea (CS Farul), Raul Adoranti (CSS1), David Pădureanu (CSS1), Ștefan Sita (CSS1), Andrei Papp (CS Farul), Luca Iliuță (CSS1), Teodor Gogu (CS Farul), Flavius Papp (CSS1) și Mircea Ratea (CSS1).    
          
În întrecerea feminină, la individual, medaliata Constanței a fost Andreea Niculai (CSS1), care a obținut bronzul, după ce a fost învinsă în semifinală, cu 15-11, de Bianca Moroianu (CSA Steaua), cea care avea să devină campioană a României (15-7 în finală cu Andrea Muntean, de CS Crișul Oradea).
 
În ce le privește pe celelalte sportive de pe litoral, Maria Stan (CSS1) a fost a 14-a, iar Theodora Ion (CS Farul) a ocupat poziția a 18-a. În ierarhia de la Naționale au urmat Mara Ismăileanu (CS Farul), Eva Mateescu (CSS1), Roxana Bulborea (CS Farul), Casandra Rezeanu (CS Farul), Ana Maria Tudorache (CS Farul) și Ioana Agbaș (CSS1).        
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Sursa foto: Facebook (Federația Română de Scrimă)
 
Citește și:
 
Scrimerul Mihai Ghencea, două medalii de aur la Naționale. Cu echipa CSS1 Constanța, dar și la individual (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scrimă. Farul Constanța Theodora Ion, Florin Mirică și Horia Nistor au depășit faza grupelor la Cupa Mondială din Italia (GALERIE FOTO)

11 Jan 2022 2190

CS Farul Constanţa, rezultate meritorii Horia Nistor şi Theodora Ion au evoluat în optimi la Campionatul Mondial de scrimă

13 Apr 2021 4314

Scrimerul Horia Nistor, de la CS Farul Constanţa, calificat la Campionatul European de cadeţi (galerie foto)

23 Jan 2020 3116

Cupa României la spadă. CS Farul Constanţa a urcat de două ori pe podium (galerie foto)

25 Sep 2019 2278

Scrimă Medalii pentru CS Farul Constanţa şi CSS1 Constanţa la Naţionalele de speranţe (galerie foto)

21 Nov 2018 3626

Competiţie în Grecia Scrimera Theodora Sabina Ion, de la CS Farul Constanţa, locul trei la Kids Euro Cup 2015 (galerie foto)

08 Dec 2015 2927