Sport

Sportul constănţean, din nou în doliu! A murit antrenorul Octavian Rusu

După decesul fostului expert sportiv de la CS Farul Constanţa, sportul constănţean este din nou în doliu, stingându-se din viaţă, la vârsta de 71 de ani, Octavian Rusu, un mare antrenor din canotaj.

Acesta a activat ultima dată la Liceul cu program Sportiv „Nicolae Rotaru“ şi şi-a pus amprenta pe formarea a numeroase generaţii de sportivi.

Canotajul plânge! Dumnezeu să te odihnească în pace, Octavian Rusu!, a postat pe Facebook Mariana Solomon, directorul Direcţiei judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.

Sunt consternat, ieri am vorbit cu Octavian Rusu. Se pregătea să plece în concediu. A fost un om deosebit, care a lucrat cu mulţi dintre canotorii noştri de frunte. Chiar şi în acest an a avut un vicecampion european de juniori, a declarat Andrei Szemerjai, directorul LPS „Nicolae Rotaru“.

M-a bulversat această veste. Octavian Rusu a fost un mare om de sport, a spus şi Sorin Başturea, directorul CS Farul. 


Mesaje de condoleanțe au venit și de la Ilie Floroiu, fostul director al CS Farul, și de la Elena Frîncu, fostul director al DJST Constanța.

Regretăm nespus trecerea în neființă a lui Octavian Rusu, o persoană admirabilă și un mare șlefuitor de talente, a precizat Ilie Floroiu.

 

Înmărmurită de durere, încerc să transmit câteva gânduri despre cel care a plecat rapid și discret, așezat pe banca din curtea lui, în vecinătatea Centrului Olimpic de Canotaj de la Năvodari, Octavian Rusu. Prieten, coleg, antrenor emerit. Inima lui Tavi a încetat să mai bată. Tavi a fost antrenor de patinaj la Palatul Copiilor și CSS1 Constanța. Apoi, din 1984, și-a urmat soția, Smaranda Rusu, și s-a dedicat canotajului. A făcut parte din galeria marilor antrenori de canotaj de la Școala Sportivă 2 (acum LPS Nicolae Rotaru Constanța): Mircea Popa, Valentin Sarchizian, Virgil Ștefănescu, Smaranda Rusu, care au slujit din 1984 canotajul constănțean și românesc juvenil în cadrul Centrului Olimpic de Canotaj. Tavi a plecat astăzi de lângă noi, prea devreme și neașteptat. Am multe amintiri și realizări alături de tine, Tavi. Familia canotajului, noi, prietenii tăi, nu le vom uita niciodată! Dumnezeu să te odihnească în pace și de acolo, de sus, să-i dai lui Smara puterea să meargă mai departe. Mare durere pentru noi toți, prieten drag!, a spus Elena Frîncu.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Performanțele literare din 2015 ale dobrogenilor, premiate

17 Dec 2016 1413

Un jurnalist și-a pus capăt zilelor

28 Jul 2016 1746

Foștii directori ai Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș au fost trimiși în judecată

14 Jul 2016 835

La mulți ani frumoși, dragi constănțeni!

31 Dec 2015 1062

Atenție, se oprește apa! Vezi unde...

20 Oct 2015 1026

Bucureştenii pot sta liniştiţi Datoriile ELCEN la Romgaz se vor eșalona

29 Sep 2015 866

Deputatul Octavian Bot a murit astăzi de leucemie

18 Jul 2015 893

Tăriceanu și Constantin au anunțat moartea unui deputat, deși acesta trăiește

15 Jul 2015 787

Directorul tehnic al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş, reținut de DNA

15 Jul 2015 932

Firma Orient Cargo Control are un nou asociat-administrator

07 Jul 2015 1355

36 kilograme de aluminiu confiscate în Portul Constanţa

25 May 2015 605

Ei sunt executorii judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Constanta

16 Feb 2010 3692