UPDATE SSC Farul Constanţa, plângere penală în cazul licitaţiei pentru semnele identitare ale FC Farul!

SSC Farul Constanţa a anunţat astăzi, prin intermediul unui comunicat postat pe pagina proprie de Facebook, că a formulat o plângere penală în cazul licitaţiei pentru semnele identitare ale FC Farul.

Stimaţi suporteri, dragi constănţeni, după cum ştiţi, astăzi 26.06.2018, este programată o nouă licitaţie publică cu strigare pentru valorificarea mărcii şi palmaresului F.C. Farul, licitaţie la care AM DECIS SĂ NU PARTICIPĂM! Această decizie este fundamentată de faptul că lichidatorul judiciar al F.C. Farul, CC INSOL SPRL, reprezentată de către doamna Corina Curutz a ales, în mod repetat şi nejustificat, să schimbe regulamentul de organizare şi desfăşurare a licitaţiei, într-un mod arbitrar, despre care avem motive întemeiate să-l considerăm tendenţios şi ilegal. Cu alte cuvinte, la fiecare procedură nouă, am fost nevoiţi să achităm taxe de inscriere din ce în ce mai mari, iar ofertele depuse de noi au fost respinse, ceea ce ne determină să credem că se doreşte eliminarea noastră din această cursă. De aceea, astăzi, cu sprijinul departamentului juridic al Asociaţiei am formulat împotriva doamnei Corina Curutz şi a d-lui Giani Nedelcu o plângere penală, prin intermediul căreia am solicitat organelor competente analiza modului în care au fost organizate până în prezent aceste licitaţii, precum şi a modului în care au fost respectate cerinţele legale în vigoare. Reiterăm faptul că rămânem principalii interesaţi de dobândirea însemnelor identitare ale F.C. Farul, dar cu respectarea tuturor prevederilor legale! Împreună ducem mai departe spiritul farist!, este textul comunicatului.

UPDATE 2: 

Corina Curutz a oferit un punct de vedere referitor la cele menţionate de SSC Farul în comunicat.  
Absolut toate modificările la regulament s-au făcut urmare a convocării Comitetului Creditorilor şi a avizului acestuia.

Taxele de participare, dacă au participat, nu se restituie, dacă nu au participat, se restituie. Oricând, cu o cerere, am restituit atât garanţia, cât şi taxa de participare.

Regulamentul este aprobat că, dacă se formulează o ofertă superioară preţului de pornire la licitaţie, se ia opinia Comitetului Creditorilor, iar răspunsul a fost că se menţine strategia cu licitaţie publică cu strigare, dar preţul de pornire este cel din ultima ofertă. Acum voi propune însă schimbarea regulamentului, în sensul că, dacă oferta nu se primeşte cu 48 de ore înainte de organizarea licitaţiei, să nu se mai ţină cont de ea.

Am solicitat în plus scrisoare de garanţie bancară de 80.000 de euro sau virament bancar pentru că a fost organizată licitaţia şi nu s-a plătit preţul. Trebuie să am o garanţie că cine vine e serios şi vrea să ajute.

În legătură cu «modul tendenţios» şi cu Giani Nedelcu, nu am nicio legătură cu dânsul. 

E dreptul lor să formuleze plângeri penale, nu e nicio problemă, vom răspunde, a menţionat Corina Curutz.
UPDATE 1:

Licitaţia care ar fi trebuit să aibă loc astăzi a fost amânată, potrivit Corinei Curutz, administratorul CC Insol SPRL.
 

S-a amânat licitaţia pentru săptămâna viitoare. S-au primit două oferte superioare faţă de preţul de pornire. Urmează ca la finele acestei săptămâni să dăm un anunţ pentru convocarea Comitetului Creditorului, iar săptămâna viitoare pornim o nouă licitaţie, a spus Corina Curutz.


Sursa foto: Facebook (SSC Farul)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Am decis să nu participăm!“ De ce a formulat SSC Farul plângere penală în cazul licitaţiei pentru marca şi palmaresul FC Farul

27 Jun 2018 3262

„E incredibil, nu ne mai lasă să intrăm în stadion!“ Plângere depusă la Poliţie pe numele a doi antrenori de la Şcoala de Fotbal Farul 2010

05 Apr 2014 3950