„Succes de prestigiu“ Maria Fumea, aleasă membru în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Gimnastică

 

 
  • Dintre cele șapte personalități care au fost alese în Comitetul Executiv, Maria Fumea a obținut cele mai multe voturi, 67, în al doilea tur de scrutin.
  • Reputatul tehnician este prima femeie din România aleasă în conducerea FIG.
  • În anii trecuți, alți doi reprezentanți ai gimnasticii româneşti au avut calitatea de membri ai Comitetului Executiv al FIG: Nicolae Vieru şi Adrian Stoica.
 
Maria Fumea, candidatul Federației Române de Gimnastică la funcţia de membru în Comitetul Executiv al FIG, a concurat cu succes la cel de-al 83-lea Congres al forului mondial, care s-a desfășurat în Antalya.
 
Personalitate a gimnasticii românești, Maria Fumea este vicepreședinte FRG, antrenor coordonator al lotului de gimnastică aerobică (seniori) al României și antrenor la secția de profil a CS Farul Constanța, arbitru internaţional şi membru al Comitetului Tehnic al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică. Dintre cele șapte personalități care au fost alese în Comitetul Executiv, Maria Fumea a obținut cele mai multe voturi, 67, în al doilea tur de scrutin. Reputatul tehnician este prima femeie din România aleasă în conducerea FIG. „Succes de prestigiu la Congresul FIG din Antalya! Mult succes în noua responsabilitate la nivel mondial!“, se arată, printre altele, într-un mesaj de pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică.
 
Răspundere majoră
 
Pentru cele șapte locuri din Comitetul Executiv al FIG au fost 21 de candidați eligibili. Alături de Maria Fumea în Comitetul Executiv au mai fost aleși Li Li Leung (SUA), Miao Zhongyi (China), Jani Tanskanen (Finlanda / reales), Vassily Titov (Rusia), Youssef Altabbaa (Siria / reales) și Alejandro Peniche (Mexic). „Gimnastica este o disciplină extrem de importantă la nivel mondial. Continuitatea României în structurile internaţionale este o recunoaştere a contribuţiei pe care ţara noastră a adus-o în cei 115 ani de existenţă. Pentru mine răspunderea este majoră, dar şi asumarea. În acelaşi timp, prin experienţa mea pluridisciplinară, consider că am demonstrat că merit acest loc şi din acest motiv cred că am avut şi cele mai multe voturi dintre cei 21 de candidaţi înscrişi în cursă pentru Comitetul Executiv“, a declarat Maria Fumea, potrivit site-ului oficial al FRG.
 
„Vom munci din greu“
 
În anii trecuți, alte două personalităţi ale gimnasticii româneşti au avut calitatea de membri ai Comitetului Executiv al FIG. Este vorba de Nicolae Vieru, în perioada 1976 - 2008 (vicepreşedinte FIG, pe parcursul a trei mandate) şi Adrian Stoica, în perioada 2000 - 2012. „La nivel mondial informaţiile sunt extraordinar de importante şi avem întotdeuna nevoie de cineva care să fie la curent cu ceea ce se întâmplă şi atunci sigur că vom fi şi noi cei care vom ştii cum să ne adaptăm cerinţelor noi. Doresc să ajut gimnastica din România în România, iar împreună cu întreaga echipă (preşedintele Federaţiei, membrii Comitetului Executiv), vom munci din greu ca gimnastica românească să înceapă din nou să strălucească“, a mai spus Maria Fumea, conform sursei citate.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Federația Română de Gimnastică)

 
Citește și:
 
Gimnasta Maria Ceplinschi, mezina finalei mondiale
„A făcut abstracţie de palmaresul adversarelor şi a concurat fără trac“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.