Superliga 2023/2024 Derby-ul Moldovei, Poli Iași - Oțelul Galați, deschide etape a 15-a. Oaspeții au cea mai bună apărare

  • În clasament, cele două formații sunt vecine de clasament, având același număr de puncte, 16.

Superliga 2023/2024 a ajuns la finalul turului sezonului regulat, în etapa a 15-a, care se dispută pe parcursul a patru zile.

Runda începe vineri, 3 noiembrie 2023, cu partida Poli Iași - Oțelul Galați, singura a zilei. Derby-ul Moldovei e programat de la ora 18.00. În clasament, cele două formații sunt vecine de clasament, având același număr de puncte, 16. Poli Iași ocupă locul 11, în timp ce Oțelul e o poziție mai sus. Adversarele de vineri au remizat în ultima rundă, Poli Iași înregistrând un 0-0 în deplasare cu Dinamo, în timp ce Oțelul a făcut 1-1 acasă cu FC Hermannstadt. Oțelul e o formație care ia foarte greu gol, a primit numai 11 până acum, cele mai puține dintre echipele din campionat după 14 partide.   
  
Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Va fi o partidă dificilă, ca toate celelalte. Întâlnim o nou-promovată, ca și noi. Ținând cont că e o vecină de regiune, mai mult ca sigur că va fi o partidă interesantă, încrâncenată, un derby regional. La mijloc, sunt ambiții, create de ce s-a întâmplat și anul trecut, la cele două jocuri din play-off cât am fost eu aici, cu acele declarații, mai mult sau mai puțin inspirate la acel moment. Dar este un alt campionat. Întâlnim o echipă care are cea mai bună apărare, care a arătat până acum în acest sezon că e o nucă tare. Va fi foarte interesant de văzut cum ne vom descurca. Antrenorul Dorinel Munteanu și-a ales foarte bine jucătorii. Oțelul e o echipă foarte disciplinată și luptătoare. Va trebui să ne întrebuințăm serios, să fim inteligenți, să știm cum să ne descurcăm contra unei asemenea formații, să știm să contruim foarte rapid din jumătatea noastră sau chiar de la portar, a declarat antrenorul formației ieșene, Leo Grozavu. 

     
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

În runda de față, campioana României, Farul Constanța, are meci pe teren propriu contra ultimei clasate, FC Botoșani. În clasament, Farul se află pe locul 7, primul sub linia play-off-ului, cu 20 de puncte, dar la egalitate de puncte cu ocupantele locurilor 6 și 5. În 14 meciuri, echipa de pe litoral a înregistrat șase victorii, două egaluri și șase înfrângeri, golaveraj 20-22, venind după trei meciuri în care nu a mai câștigat (două egaluri acasă și un eșec în deplasare, cu CFR Cluj). De cealaltă parte, FC Botoșani încă nu a cunoscut gustul victoriei până acum, având două șase puncte, după șase egaluri și opt înfrângeri în 14 meciuri, golaveraj 13-29.  

Vezi oferta Superbet pentru duelul cu Botoșani!

Program etapa a 15-a

Vineri, 3 noiembrie

Ora 18.00: Poli Iași – Oțelul Galați

Sâmbătă, 4 noiembrie


Ora 16.45: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Petrolul Ploiești
Ora 21.15: Universitatea Craiova – FCU 1948 Craiova

Duminică, 5 noiembrie

Ora 15.00: Universitatea Cluj – FC Voluntari
Ora 17.30: Farul Constanța – FC Botoșani
Ora 20.30: FCSB - Rapid

Luni, 6 noiembrie

Ora 18.00: UTA – Dinamo
Ora 21.00: FC Hermannstadt – CFR Cluj.
 
Clasament: 1. FCSB – 31p, 2. CFR Cluj - 30p, 3. Rapid - 26p, 4. Universitatea Craiova - 22p, 5. FC Hermannstadt - 20p, 6. Petrolul Ploiești - 20p, 7. Farul Constanța – 20p, 8. U Cluj - 19p, 9. Sepsi Sf. Gheorghe - 18p, 10. Oțelul Galați - 16p, 11. Poli Iași - 16p, 12. UTA - 15p, 13. FCU 1948 Craiova - 14p, 14. FC Voluntari - 13p, 15. Dinamo București - 10p, 16. FC Botoșani - 6p.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Ca și în sezonul trecut, primele șase clasate după sezonul regular vor evolua în play-off, iar restul de zece formații vor evolua în play-out, punctajul înjumătățindu-se înaintea părții a doua a campionatului. Campioana va evolua în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor. Alte două echipe vor juca în turul doi preliminar al Conference League, iar câștigătoarea Cupei României – în primul tur preliminar al Europa League. Ultimele două clasate în play-out, locurile 9 și 10 (15 și 16) vor retrograda direct, iar formațiile de pe pozițiile 7 și 8 (13 și 14) vor susține un baraj de promovare / menținere în Superligă în compania formațiilor de pe 3 și 4 din Liga a 2-a. Pe de altă parte, primele două clasate în play-out vor juca între ele o semifinală, iar cine va avea câștig de cauză va întâlni o echipă de play-off, cu miză calificarea în turul doi preliminar al Conference League.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (SC Oțelul Galați)

Citește și:

 
Farul Constanța
Hagi - „Nu suntem acolo unde ne gândeam, dar nu putem vorbi de o criză“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.