Superliga 2023/2024 Vineri, 4 august 2023, începe etapa a 4-a, cu meciul UTA - Poli Iași. „Să rămânem cu picioarele pe pământ“

Leo Grozavu, antrenorul echipei Poli Iași
 
  • Poli Iași, echipă nou promovată, a realizat surpriza în etapa trecută și a învins în deplasare campioana Farul Constanța.

Pe parcursul a patru zile, de vineri, 4 august, până luni, 7 august 2023, inclusiv, este programată etapa a 4-a a Superligii, ediția 2023/2024.

Primul meci al rundei este UTA – Poli Iași, programat vineri, 4 august, de la ora 18.30. Aflată pe locul 14 în clasament, cu doar un punct obținut în trei meciuri, echipa arădeană a cedat în etapa trecută pe terenul FC Hermannstadt, scor 1-2.

„Am condus, am avut o repriză foarte bună și am început și partea secundă bine. A apărut însă acel penalty, care nimeni n-a știut ce a fost. Din VAR a venit, dar la o fază a noastră nu a mai venit. Contra noastră tot timpul VAR-ul apare. Au fost două faze fixe, păcat, cred că meritam cel puțin un egal. Mi-aș fi dorit mai mult de la jucători, dar sunt realist, în momentul de față mai mult nu putem. Au fost schimbări în lot, la Sibiu am venit cu șase rezerve, pentru că nu am. Doi jucători au probleme medicale. Nu-i ușor, n-am foarte multe soluții. Ne mișcăm cam greu. Ne dorim mai mult, dar asta e situația în momentul de față, unii jucători n-au nici două săptămâni de când sunt cu noi“, a declarat Mircea Rednic, antrenorul echipei UTA, după partida cu FC Hermannstadt.


De cealaltă parte, Poli Iași, nou promovată, a realizat surpriza în etapa trecută și a învins în deplasare campioana Farul Constanța, scor 3-1. În urma acestui succes, primul din acest sezon (și care i-a adus și primele puncte), Poli a urcat de pe ultimul loc, 16, pe zece.

„Ne așteaptă un meci greu, ținând cont că UTA are multe puncte și, automat, jucând pe teren propriu, vor spune că dacă nu câștigă cu Iașiul, atunci cu cine? În al doilea rând, ne confruntăm cu un antrenor cu multă experiență competițională, care știe să gestioneze asemenea jocuri. Va trebui să fim foarte atenți. În plus, va trebui să rămânem cu picioarele pe pământ după victoria de la Farul. După un asemenea rezultat, tinzi să devii euforic“, a declarat Leo Grozavu, antrenorul Poli Iași.  


UTA a anunțat că s-a despărțit de atacantul Claudiu Keșeru, dar și că l-a înregimentat pe fotbalistul danez Frederik Holst (28 de ani), care poate evolua atât în centrul liniei de mijloc, dar și fundaș dreapta  
 

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

 
A doua partidă a zilei de vineri, Universitatea Craiova - FC Hermannstadt, se joacă de la ora 21.30. Cu un start bun de sezon, echipa sibiană a acumulat șase puncte în trei partide, venind după un succes pe teren propriu. Aflată pe poziția a opta, cu cinci puncte, Universitatea Craiova e neînvinsă până acum și a remizat în etapa precedentă în deplasare cu CFR Cluj, 1-1.  
 
De la FC Hermannstadt a plecat în străinătate internaționalul Raul Opruț, însă echipa sibiană l-a transferat pe Kevin Ciubotaru, un fundaș stânga în vârstă de 19 ani, care poate evolua și ca mijlocaș stânga.
 

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

 
Campioana en-titre a României, Farul Constanța, joacă în această etapă în deplasare cu Petrolul Ploiești, duminică, 6 august 2023, de la ora 18.15. Cu șase puncte acumulate până în prezent (având două victorii și un eșec), echipa de pe litoral se află pe locul patru, în timp ce Petrolul e a 12-a în ierarhie, cu două puncte. Ambele formații au cedat pe teren propriu în runda precedentă: Farul – Poli Iași 1-3, Petrolul – FC Voluntari 0-2. Petrolul este fără victorie până acum în acest sezon, iar după partida cu FC Voluntari s-a despărțit de mijlocașul Constantin Budescu.    
 
Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Petrolul!

Program etapa a 4-a
 
Vineri, 4 august:


UTA – Poli Iași (ora 18.30)
Universitatea Craiova – FC Hermannstadt (ora 21.30)

Sâmbătă, 5 august:

FC Botoșani – FC U 1948 Craiova (ora 18.30)
Universitatea Cluj – Dinamo (ora 21.30)

Duminică, 6 august:

Petrolul Ploiești – Farul (ora 18.15)
FCSB – CFR Cluj (ora 21.30)

Luni, 7 august:

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Oțelul Galați (ora 18.30)
FC Voluntari – Rapid (ora 21.30)
 
Clasament: 1. FCSB – 9p, 2. CFR Cluj – 7p, 3. Sepsi OSK – 7p, 4. Farul – 6p, 5. FC Hermannstadt – 6p, 6. FC Voluntari – 6p, 7. Rapid – 5p, 8. Universitatea Craiova – 5p, 9. U Cluj – 4p, 10. Poli Iași – 3p, 11. FC Botoșani – 2p, 12. Petrolul – 2p, 13. Oțelul – 2p, 14. UTA – 1p, 15. FCU 1948 Craiova – 0p, 16. Dinamo – 0p.
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Ca și în sezonul trecut, primele șase clasate după sezonul regular vor evolua în play-off, iar restul de zece formații vor evolua în play-out, punctajul înjumătățindu-se înaintea părții a doua a campionatului. Campioana va evolua în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor. Alte două echipe vor juca în turul doi preliminar al Conference League, iar câștigătoarea Cupei României – în primul tur preliminar al Europa League. Ultimele două clasate în play-out, locurile 9 și 10 (15 și 16) vor retrograda direct, iar formațiile de pe pozițiile 7 și 8 (13 și 14) vor susține un baraj de promovare / menținere în Superligă în compania formațiilor de pe 3 și 4 din Liga a 2-a. Pe de altă parte, primele două clasate în play-out vor juca între ele o semifinală, iar cine va avea câștig de cauză va întâlni o echipă de play-off, cu miză calificarea în turul doi preliminar al Conference League.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: captură Youtube Politehnica Iași

Citește și:

Hagi - „Nu suntem pe drumul cel bun!“
La Farul Constanța, se iau decizii pentru ca vestiarul să-și recapete tonusul din sezonul trecut (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.