Hagi - „Nu suntem pe drumul cel bun!“ La Farul Constanța, se iau decizii pentru ca vestiarul să-și recapete tonusul din sezonul trecut (GALERIE FOTO)


 
  • Eșecul campioanei României, Farul Constanța, din etapa a treia, a fost primul al „marinarilor“ pe teren propriu după o perioadă de invincibilitate la Ovidiu de jumătate de an!
 
După două meciuri din noul sezon al Superligii în care Farul Constanța, campioana en-titre, a câștigat, deși jocul a scârțâit, ulciorul nu a mers la apă și a treia oară, iar nou promovata Politehnica Iași, care se găsea pe ultimul loc înaintea meciului cu „marinarii“, a dat lovitura și a câștigat la Ovidiu, scor 3-1.  
 
Aflată înaintea unui nou meci european, manșa secundă din turul doi preliminar al Conference League, în deplasare cu FC Urartu (campioana Armeniei), Farul a menajat contra trupei ieșene opt jucători, alți doi au fost accidentați, însă Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei constănțene, spune că acest fapt, că au evoluat alți jucători, nu scuză cu nimic evoluția dezamăgitoare a echipei. Eșecul din etapa a treia a fost primul al Farului pe teren propriu după o perioadă de invincibilitate la Ovidiu de jumătate de an!
 
„Fotbalul nu poți să-l păcălești“    
 
„De când a început campionatul, am atras atenția. La fiecare meci am zis că am avut noroc. În seara asta, din păcate, ne-am făcut de rușine. Fotbalul nu poți să-l păcălești, nu-l poți juca cu jumătăți de măsură, la rezultat. Nu poți să nu faci ambele faze, așa cum făceam anul trecut. Îți merge o zi, îți merge a doua. Le-am atras atenția, le-am spus de fiecare dată, dar continuăm să fim superficiali, iar cu Poli Iași ne-a venit realitatea. Am făcut cea mai proastă repriză care putea fi. O interpretare a jocului incredibilă. În repriza a doua, am încercat să facem ceva, dar au intrat alții care s-au comportat la fel. Iar am primit gol, aceleași ocazii ale Iașiului, degringoladă în apărare. Când defensiv nu poți câștiga duelul, iar ofensiv nu poți pasa, cum vrei să joci fotbal? Ce să faci? Lamentabil!“, a menționat Hagi.  
 
„Decât așa, mai bine îmi iau copiii mei și joc cu ei“
 
Acesta s-a declarat „dezamăgit total“, dar „mai bine așa, să vedem lucrurile“. „Cred că ne-am luat viteză. Trăim din ce a fost anul trecut. Nu, nu, trebuie să revenim la nornal, cu picioarele pe pământ, cum eram anul trecut, modești, împreună, bine, muncă multă, ambele faze, joc colectiv foarte bun, cu calitate. În rest, nu există scuze, că am lăsat pe unul sau pe altul în afara lotului. Nu are nicio legătură. Cei pe care nu am contat nu sunt la capacitate maximă, nu pot juca la trei zile, că altfel nu îi lăsam. Și ceilalți trebuie să joace. Dacă mi-a plăcut ceva, rămân cu Andronache, cu Dumitrache, cu cei tineri care au intrat. Le-am și zis în vestiar, decât așa, mai bine îmi iau copiii mei, joc cu ei și cred că interpretarea tactică e mult mai bună, față de ce am văzut. Alții fac în continuare aceleași greșeli și nu e bine, le-am atras atenția, iar alții ar trebuie să se gândească mult mai mult la noi, să vrea să rămână cu noi tot timpul. Să nu aibă mintea în altă parte, mintea să fie la Farul“, a punctat managerul tehnic al Farului.
 
„În halul ăsta, nu!“
 

La clubul de pe litoral, meciul cu Poli Iași e motiv de reflecție la situația actuală a echipei și de luat decizii, pentru ca vestiarul să-și recapete tonusul din sezonul trecut.  
 
„Cât despre cei care nu îmi vor plăcea aș putea să iau decizia. Suntem foarte mulți în vestiar și voi face, ușor-ușor, în luna aceasta, august, să fie cum trebuie. Nu 30 și ceva de jucători. Trebuie să facem o selecție. N-am ce să fac, îmi pare rău, vom vedea. Nu e că îi dau eu mâine afară. Dar, în ce-i privește pe cei la care voi lua decizia, directorul sportiv, președintele, vicepreședinții trebuie să le găsească undeva unde să joace fotbal. Va trebui să iau unele decizii, pentru că vestiarul trebuie să-și recapete tonusul pe care l-a avut anul trecut. În momentul de față, nu stăm bine deloc. Unul dintre motivele pentru care nu e în regulă e că suntem foarte mulți. Apoi, vom vedea lucrurile care sunt și trebuie să ni le asumăm. Trebuie să mergem la luptă, ne așteaptă un drum lung, de un an, și trebuie să încercăm să performăm iar, cât putem noi să o facem. Dar nu așa! În halul ăsta, nu! În două meciuri acasă, câte ocazii au avut adversarele noastre! Și nu am întâlnit echipe de cupele europene. Au avut la ocazii de s-au plictisit suporterii! E incredibil! Iar noi ne chinuim să avem două ocazii, ne chinuim pentru trei șuturi pe poartă. Vom vedea. Cu toții suntem împreună. Trebuie să reflectăm și să luăm deciziile care sunt bune pentru club și pentru Farul. Voi reflecta la ce am văzut cu Poli Iași, iar apoi ne vom gândi să construim ceva mai bun“, a mai spus Hagi.

 
„Iașiul a făcut un meci fantastic“
 
Managerul tehnic al Farului a lăudat jocul lui Poli Iași din victoria de la Ovidiu. „Știam că Poli Iași e o echipă asupra căreia antrenorul și-a pus amprenta, o formație puternică, ce iese la joc. A arătat-o și în meciurile precedente. Trebuie să știm să ieșim din presiune. Adversarii au avut spații, ne-au depășit ușor și tot timpul au găsit soluții. Iașiul a făcut un meci fantastic, a câștigat la Constanța. A făcut lucrurile foarte bine, din minurul 1 până în minutul 90. Agresivi, cu mingea, fără minge, au alergat, au pasat, au combinat“, a menționat Gheorghe Hagi.
 
„Dacă eu sunt de vină, atunci...“
 
„În ce-i privește pe tinerii, nu mai laud pe nimeni, las lucrurile să se întâmple pe teren, să aibă continuitate. Mă liniștesc, reflectez și trebuie apoi să luăm decizii. Trebuie să muncim cu toții cei din club. Muncim ca lumea, ca să facem treabă, noi nu suntem pe drumul bun. Eu așa văd și o spun public, de vreo trei - patru săptămâni. Dar mergem înainte. Poate e de vină doar Hagi! Dacă eu sunt de vină, atunci... O să reflectăm și asupra acestui aspect, nu e nicio problemă. Stați liniștiți, că reflectăm asupra tuturor aspectelor!“, a mai precizat Hagi.
 
Farul dispută returul cu FC Urartu joi, 3 august, de la ora 19.00, la Erevan. În tur, „marinarii“ s-au impus cu 3-2.                    
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Hagi, după Farul Constanța - Poli Iași 1-3
„O rușine din partea noastră. Am dat cu fundul de pământ!“

 
Superliga 2023/2024
Farul Constanța, campioana României, învinsă la Ovidiu de nou promovata Poli Iași!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gheorghe Hagi, după FCSB - Farul Constanța 2-1 „Puteam face mult mai mult“ (VIDEO)

27 Apr 2024 1385

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța, înfrângere cu FCSB, care a cucerit titlul de campioană! (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 1274

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 1207

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 1088

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 467

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3240

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1891

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 715

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 945

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1502

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1179

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1001

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 714

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1288

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1842