FC Viitorul va juca în Liga Campionilor Vasile Mănăilă - „E un vis care ni se împlineşte“

A devenit oficial, campioana României la juniori A, FC Viitorul, va evolua în Liga Campionilor pentru echipele Under-19, întrecere cunoscută sub denumirea de UEFA Youth League

Formatul întrecerii va cunoaşte modificări substanţiale începând cu ediţia 2015/2016. În încercarea de a-i aduce în prim-plan pe cei mai talentaţi juniori ai Europei, UEFA a decis ca, în ediţia viitoare a UEFA Youth League, să participe şi campioanele celor mai bune 32 de ţări ale Europei, conform coeficientului UEFA. Printre acestea se numără şi România (locul 16 în Europa, potrivit coeficientului), care va fi reprezentată de proaspăta campioană FC Viitorul Constanţa.


Această decizie a fost luată pentru că, în majoritatea cazurilor, campioanele naţionale U-19 erau altele decât echipele care participau în UEFA Youth League. Iată câteva exemple în acest sens: în Spania, campioană naţională U-19 este Villareal, iar în grupele Champions League au obţinut drept de participare FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid / Valencia; în Anglia, campioană naţională U-19 este Middlesbrough, iar în grupele Champions League vor participa Chelsea, Manchester City, Arsenal / Manchester United; în Olanda, campioană naţională U-19 este Ajax Amsterdam, iar în grupele Champions League va participa PSV Eindhoven; în România, campioană naţională U-19 este FC Viitorul, iar în grupele Champions League vor participa, dacă trec de tururile preliminare, ASA Tg. Mureş sau Steaua.

După două tururi, Viitorul poate ajunge în optimi

Ca şi până acum, se vor forma opt grupe a câte patru echipe (identice cu grupele echipelor de seniori care pătrund în grupele Ligii Campionilor). Câştigătoarele grupelor se vor califica direct în optimile UEFA Youth League, iar ocupantele locurilor secunde vor susţine baraj pentru accederea în optimi. În paralel cu cele opt grupe, cele 32 de campioane naţionale vor susţine două tururi eliminatorii (tur-retur) şi astfel vor rămâne opt echipe. Cele opt formaţii clasate pe locul secund în faza grupelor vor susţine un meci de baraj cu cele opt echipe campioane naţionale rămase în urma meciurilor eliminatorii. Câştigătoarele din aceste jocuri se vor califica în optimile de finală ale UEFA Youth League, fază a competiţiei în care vor întâlni cele opt câştigătoare de grupe. UEFA Youth League va continua apoi cu sferturi, semifinale şi finală.

Paul Peniu - „O surpriză plăcută şi bine-meritată“

„E o surpriză plăcută şi binemeritată pentru copiii noştri, care sunt campioni pentru al patrulea an consecutiv. Sper să însemne foarte mult pentru noi această participare. Vestea a venit ca o încununare a muncii băieţilor, dându-le posibilitatea de a ajunge într-o competiţie în care puţini copii de vârsta lor au ocazia să joace. În campionatele puternice, majoritatea echipelor se preocupă în mod deosebit şi de copii. La noi, Steaua a abandonat momentan această idee, iar în ediţia trecută le-am împrumutat noi jucători. Această decizie a UEFA este una bună, deoarece, pentru a fi campion la această categorie de vârstă, trebuie să te numeri printre cele mai bune echipe din ţară, dacă nu să fii chiar cea mai bună“, a declarat Paul Peniu, preşedintele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“.

Proiectul începe să dea roade

„Participarea în UEFA Youth League e o surpriză şi o răsplată pentru munca noastră. Demarat acum cinci ani, proiectul Academiei Hagi începe să dea roade. Copiii au muncit aproape un an pentru acest succes. Am strâns rândurile. Am muncit zi de zi, în mod corect. Când ieşi campion, înseamnă că munceşti bine. E un vis care ni se împlineşte. Toţi tindem să jucăm şi să antrenăm în Liga Campionilor. E o onoare şi o plăcere şi, în acelaşi timp, o experienţă foarte plăcută“, a spus şi Vasile Mănăilă, antrenorul echipei de până în 19 ani FC Viitorul.

Şansă mare pentru jucători

Jucătorii campioanei aşteaptă cu interes participarea în această competiţie. „Vom avea meciuri foarte grele, cu echipe redutabile din Europa, astfel că va fi important să câştigăm contra lor“, a spus Florinel Coman. „Evoluţia în Liga Campionilor înseamnă mult pentru noi, ne ajută să progresăm pe plan sportiv. Avem ocazia de a ne confrunta cu jucători de la echipe mari. Noi am mai întâlnit însă formaţii de renume din străinătate, la turneele internaţionale la care am participat“, a declarat şi Bruno Vasiu. „Va fi mult mai greu decât în întrecerea internă, dar e o şansă mare pentru noi, de care sperăm să profităm“, a precizat Alexandru Stoica.
 
Sursa foto: Academia Hagi

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 707

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 804

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1297

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 949

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 24-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

07 Apr 2024 1854

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Speranța Castelu, victorie cu 13-0

03 Apr 2024 1862

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 23-a (seniori + juniori). Suspendări și amenzi dictate de Comisia de Disciplină (VIDEO)

31 Mar 2024 2337

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1376

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1777

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 21-a (seniori și juniori + clasamentele)

17 Mar 2024 1205

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele

11 Mar 2024 1558

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 20-a (seniori și juniori + clasamentele)

10 Mar 2024 1199

Fotbal județul Constanța Rezultatele din primele meciuri jucate în Liga a 5-a în 2024 și clasamentele

05 Mar 2024 1478

Fotbal județul Constanța S-a reluat Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 19-a (seniori și juniori + clasamentele)

03 Mar 2024 2465

Fotbal Liga a 5-a Constanța. Rezultatele din cele trei serii + clasamentele

04 Dec 2023 2047