Zi plină de rugby pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanța. Cupa 1 Mai, urmată de importantul meci al Tomitanilor (GALERIE FOTO)

  • La Cupă vor participa aproximativ 150 de copii cu vârste cuprinse între 8 si 15 ani, din Constanța, Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Cumpănă, Ovidiu, Medgidia și Peștera. 
 
Duminică, 30 aprilie, este o zi plină de rugby pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanța, care va găzdui un adevărat festival al sportului cu balonul oval la nivel juvenil.
 
Începând cu ora 10.00, se va desfășura Cupa 1 Mai la mini-rugby, întrecere organizată de Asociația Județeană de Rugby Constanța, la care vor participa aproximativ 150 de copii cu vârste cuprinse între 8 si 15 ani, din Constanța, Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Cumpănă, Ovidiu, Medgidia și Peștera. „În perioada următoare, AJR Constanța intenționează să organizeze cu ajutorul cluburilor din cadrul asociației și al autoritățile locale, cât mai multe astfel de competiții, la Medgidia, Valu lui Traian, Mihail Kogălniceanu, Năvodari, Cumpănă, Ovidiu, dar și la Ghindărești. Aceste acțiuni reprezintă o oportunitate de socializare și interacțiune pentru acești copii, mai ales că jocul de rugby  promovează solidaritatea, respectul, pasiunea, integritatea și disciplina. Rugbyul, o stare de spirit!“, se arată într-un comunicat.
 
Cu o victorie cu punct bonus merg la turneul final
 
Cupa 1 Mai se va derula în intervalul orar 10.00 - 12.00, iar apoi, de la ora 13.00, tot pe stadionul „Mihai Naca“, se va juca meciul ACS Tomitanii Constanța - CS Aurora Băicoi, primele două clasate în competiția Juniorilor U-15 Muntenia. Partida este foarte importantă, în condițiile în care, cu o victorie cu punct bonus, echipa de pe litoral, pregătită de Cristian Cojocaru și Dan Radu, obține calificarea matematică la turneul final, cu o etapă înaintea încheierii sezonului regular. În acest moment, formația Tomitanii are 7 puncte, Aurora Băicoi - 6 puncte, iar a treia echipă, CSU-CSR-RC Săcele Cristian - 4 puncte. La turnel final, programat în perioada 12 - 14 mai, la București, participă cele mai bune patru echipe dintre cele 13 care se înfruntă în campionat. „Mai sunt de stabilit trei echipe, după ce Clujul a obținut deja calificarea. Suntem încrezători că ne vom califica încă de la meciul cu Aurora Băicoi, în care vom beneficia și de sprijinul suporterilor. Pentru turneul final, vom efectua și un cantonament, în capitală“, a declarat Cristian Cojocaru.  
 
Pe primul loc și la U-14
 
Clubul constănțean este pe primul loc în clasament și la categoria de vârstă Under-14, în Campionatul de minirugby AMRB rezervat copiilor născuți în anii 2009 și 2010. Formația constănțeană a câștigat și în etapa a 12-a, 35-0 cu RC Brașov, la turneul de la București. Cu acest prilej, Tomitanii s-au numărat printre sportivii care au participat, pe Stadionul Arcul de Triumf, la inaugurarea celui mai mare tricou din lume, realizat din 250.000 de peturi reciclabile. Recordul a fost marcat la un eveniment organizat pe arena din capitală, în prezența echipei naționale de rugby, dar și a sute de copii. Datorită acestei performanțe, România a intrat în Cartea Recordurilor. Tricoul măsoară 109 metri lungime și 74 metri lățime și este similar cu tricoul național de rugby al României.
 
De la Smiley, la Bobiță și Dorel din „Las Fierbinți“
 
Amplul eveniment rugbystic a cuprins și momente artistice, iar la concertul lui Smiley cei de la Tomitanii au dat startul distracției, din tribună. Apoi, pe drumul de întoarcere către Constanța, la o pauză, componenții echipei de pe litoral s-au întâlnit cu doi dintre actorii din serialul „Las Fierbinți“, Mihai Bobonete („Bobiță“) și Mihai Rait („Dorel“). Întâlnirea a fost imortalizată într-o poză, pe care a făcut-o „Bobiță“. Pe 4 mai, de Ziua Națională a Rugby-ului, echipa U-14 de la Tomitanii va disputa un nou meci în campionat, pe Arcul de Triumf.  ׅ

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Tomitanii Constanța)
 
Citește și:
 
Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, pe locul întâi și la U-14, și la U-15. Oaspeți de seamă prezenți la evenimentul din București (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 504

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța s-a calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 989

Rugbyștii Under-16 de la Tomitanii Constanța, succes clar în deplasare cu ACS Rugby Academy - PCE Ilfov

06 Apr 2024 937

UPDATE. Rugby Mare meci mare la Constanța, Tomitanii - ACS Șoimii Dinamo. Duelul primelor două clasate!

23 Mar 2024 1347

Asociaţia Rugby XV Constanţa, radiată de Tribunalul Constanța! Explicațiile judecătorilor

14 Jan 2024 897

Rugby Cristian Cojocaru, de la Tomitanii Constanța, desemnat antrenor regional FRR pentru zona Dobrogea

09 Jan 2024 1241

Rugby Tomitanii Constanța, cu ambele echipe pe podium. „A devenit o caracteristică a lunii noiembrie“ (GALERIE FOTO)

15 Nov 2023 1832

Rugby Victorie la scor pentru Tomitanii Constanța Under-16 în ultima evoluție din acest an (GALERIE FOTO)

13 Nov 2023 1346

Rugby Tomitanii Constanța, trei noi victorii în competițiile în care sunt angrenați (GALERIE FOTO)

06 Nov 2023 1358

Rugby Echipa Under-16 Tomitanii Constanța a învins în deplasare CSA CSS Steaua 1 București

27 Oct 2023 1696

Constanța „Trei, doi, unu și! Tomitanii!“. Rugbyștii, alături de antrenorul lor, Cristian Cojocaru, și în ziua sa cea mare (GALERIE FOTO)

26 Oct 2023 1821

Constanța „Irina, vrei să fii soția mea?“. Antrenorul Cristian Cojocaru se căsătorește. Vor rosti „Da!“ la Starea Civilă într-o zi specială (GALERIE FOTO)

19 Oct 2023 3463

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, succese la categoriile Under-14 și Under-16. „Produsul muncii AJR în teritoriu“ (GALERIE FOTO)

18 Oct 2023 1785

Bani de la Consiliul Județean Constanța pentru asociațiile sportive! Ce evenimente vor organiza?

29 May 2023 1355

Rugby Echipa Under-15 de la Tomitanii Constanța și-a aflat adversara din semifinală

10 May 2023 1696