ZIUA in judet

Canalizarea din comuna Nicolae Bălcescu, finanţată de MDRAP

La aproximativ 30 de kilometri distanţă de municipiul Constanţa se află comuna Nicolae Bălcescu, condusă de primarul Viorel Bălan. În ultimii ani, localitatea nu a primit foarte mulţi bani de la Guvernul României, dar, chiar şi aşa, gospodarul-şef a muncit din greu alături de echipa sa pentru a pune la punct înfăţişarea comunei. Pentru următorii ani însă, primarul are o agendă destul de aglomerată, întrucât nevoile comunei sunt numeroase.
 
Un prim proiect care se află în atenţia autorităţii publice locale vizează finalizarea lucrărilor de la centrul social destinat copiilor din comună ce provin din familii fără posibilităţi materiale. Centrul, care ar urma să poarte numele Sfântului Pantelimon, este în mare parte gata, fiind deja montate instalaţiile electrice şi termice, urmând dotarea centrului cu bani de la bugetul local, aproximativ două miliarde de lei, conform cifrelor avansate de primar.
 
„În curând, Primăria va demara licitaţia pentru dotarea cu mobilier, întrucât clădirea a fost deja conectată la utilităţi. Toate avizele au fost obţinute, la exterior lucrările au fost finalizate, iar la interior mai sunt necesare câteva finisaje şi gata”, a declarat gospodarul-şef Viorel Bălan.
 
Pe agenda administraţiei publice de la Nicolae Bălcescu se află şi un proiect privind construcţia unei noi biblioteci comunale, pentru care au fost obţinute toate avizele, conform aleşilor locali. Astfel, toate volumele din vechea bibliotecă vor fi mutate în noua clădire, care va fi amplasată chiar în incinta şcolii din Nicolae Bălcescu, biblioteca veche aflându-se în dispensarul veterinar al comunei. Primarul dă asigurări că pentru acest proiect va exista o alocare de la bugetul local.
 
Recent, Primăria Nicolae Bălcescu a demarat şi construcţia unui gard la biserica din localitatea de reşedinţă a comunei, dar a depus şi un proiect, pentru care va primi finanţare în valoare de 630.000 de lei, ce vizează instalarea unei reţele de canalizare pentru întreaga comună. Proiectul mai prevede şi construcţia unei staţii de epurare, contractul de finanţare urmând să fie semnat zilele viitoare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
 
Potrivit primarului, după instalarea reţelei de canalizare în comună, următorul pas va fi asfaltarea drumurilor comunale, o problemă care le dă bătăi de cap nu doar locuitorilor din comuna Nicolae Bălcescu, ci şi reprezentanţilor administraţiei locale, care s-au chinuit ani la rând să găsească finanţarea necesară.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Post vacant la Primăria comunei Nicolae Bălcescu, județul Constanța. Ce condiții trebuie îndeplinite și când este programat concursul

06 Mar 2019 497

Post vacant la Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța. Cine poate participa

19 Jan 2019 769

Post vacant la Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța. Nu se solicită vechime

18 Jan 2019 691

Primăria Comunei Bălcescu, județul Constanța, organizează concurs. Ce posturi sunt vacante

03 Jun 2018 1589

Primăria Comunei Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, angajează poliţişti locali. Când va avea loc concursul

02 May 2018 1427

Proiect cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale Reţea de canalizare la Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu

29 Jun 2017 1690

Investiţii pentru sănătate la Nicolae Bălcescu. Dispensarul este aproape gata!

24 Apr 2017 1198

Primăria Nicolae Bălcescu a primit 50.000 de lei de la Consiliul Judeţean. Cum vor fi folosiţi banii alocaţi

05 Dec 2016 2265

Investiţii în educaţie Comuna Nicolae Bălcescu va avea o nouă bibliotecă

17 Nov 2016 1447

Primăriile au primit bani pentru dezvoltare locală

03 Nov 2016 3568

Centrul social „Pantelimon”, renovat. Urmează dotarea Funcţionarii Primăriei Nicolae Bălcescu muncesc într-un sediu reabilitat

20 Oct 2016 2045

MDRAP va finanţa reţeaua de canalizare a comunei Comuna Nicolae Bălcescu va avea o nouă bibliotecă

25 Aug 2016 1881

Curăţenia de primăvară, la final Locuitorii comunei Nicolae Bălcescu, aşteptaţi la hramul bisericii din Dorobanţu

04 May 2016 2805

Centrul social, în faza tencuielilor exterioare Se finalizează pictura capelei din comuna Nicolae Bălcescu

07 Apr 2016 1707

Primăvara începe cu… o campanie de curăţenie La Nicolae Bălcescu, elevii sunt ajutaţi să înveţe o meserie

07 Mar 2016 1727