ZIUA in judet

Curăţenia de primăvară, la final Locuitorii comunei Nicolae Bălcescu, aşteptaţi la hramul bisericii din DorobanţuUltima lună de primăvară va fi, începând cu acest an, o lună extrem de aşteptată de toţi locuitorii comunei Nicolae Bălcescu. Pe 21 mai, la sărbătoarea Sfinţilor Constantin şi Elena, va avea loc slujba de sfinţire a bisericii din localitatea Dorobanţu ce poartă hramul acestei sărbători. La slujbă va participa şi ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
 
După sfinţirea lăcaşului de cult, enoriaşii vor lua masa alături de ÎPS Teodosie. Agapa va fi organizată din fondurile strânse de la enoriaşi, care vor prăznui de acum în fiecare an hramul bisericii, de sărbătoarea Sfinţilor Constantin şi Elena. Menţionăm că, la finalul lunii aprilie, parohia comunităţii a sfinţit o troiţă în reşedinţa comunei, localitatea Nicolae Bălcescu.
 
Un alt proiect care se află în atenţia Primăriei Nicolae Bălcescu şi care se derulează în prezent vizează construirea unui centru social destinat copiilor din comună ce provin din familii fără posibilităţi materiale.
 

„În luna septembrie a acestui an ar trebui ca echipele de constructori să finalizeze centrul social dedicat copiilor fără posibilităţi materiale. Investiţia se ridică la aproximativ 200.000 de lei, bani care provin atât de la bugetul local, cât şi de la sponsori. Suntem nerăbdători să finalizăm acest proiect. Constructorii au terminat lucrările la exterior şi la acoperiş, au montat tabla, iar acum sunt la interior. Tot acum trebuie să se ocupe şi de plafonul clădirii“, a declarat primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.


Centrul pentru copii va purta numele Sfântului Pantelimon.


 
Nu mai puţin important, în atenţia autorităţii publice locale se află acum un proiect foarte important de asfaltare. „Facem un ADI (n.r. asociaţie de dezvoltare intercomunitară), un proiect pentru asfaltarea drumului care leagă localitatea Dorobanţu de Cuza Vodă. Pe lângă această şosea, facem un proiect şi pentru asfaltarea altor trei kilometri de drumuri interioare la Dorobanţu“, a mai spus gospodarul-şef Viorel Bălan.
 
În altă ordine de idei, la finalul acestei săptămâni se va finaliza campania de curăţenie desfăşurată în comună. Autorităţile locale s-au ocupat ca spaţiile verzi să fie igienizate, rigolele de scurgere să fie curăţate, iar trunchiurile copacilor să fie văruiţi.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Post vacant la Primăria comunei Nicolae Bălcescu, județul Constanța. Ce condiții trebuie îndeplinite și când este programat concursul

06 Mar 2019 492

Post vacant la Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța. Cine poate participa

19 Jan 2019 767

Post vacant la Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța. Nu se solicită vechime

18 Jan 2019 690

Primăria Comunei Bălcescu, județul Constanța, organizează concurs. Ce posturi sunt vacante

03 Jun 2018 1586

Primăria Comunei Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, angajează poliţişti locali. Când va avea loc concursul

02 May 2018 1423

Proiect cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale Reţea de canalizare la Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu

29 Jun 2017 1687

Investiţii pentru sănătate la Nicolae Bălcescu. Dispensarul este aproape gata!

24 Apr 2017 1198

Primăria Nicolae Bălcescu a primit 50.000 de lei de la Consiliul Judeţean. Cum vor fi folosiţi banii alocaţi

05 Dec 2016 2265

Investiţii în educaţie Comuna Nicolae Bălcescu va avea o nouă bibliotecă

17 Nov 2016 1445

Primăriile au primit bani pentru dezvoltare locală

03 Nov 2016 3567

Centrul social „Pantelimon”, renovat. Urmează dotarea Funcţionarii Primăriei Nicolae Bălcescu muncesc într-un sediu reabilitat

20 Oct 2016 2044

Canalizarea din comuna Nicolae Bălcescu, finanţată de MDRAP

22 Sep 2016 1313

MDRAP va finanţa reţeaua de canalizare a comunei Comuna Nicolae Bălcescu va avea o nouă bibliotecă

25 Aug 2016 1880

Centrul social, în faza tencuielilor exterioare Se finalizează pictura capelei din comuna Nicolae Bălcescu

07 Apr 2016 1705

Primăvara începe cu… o campanie de curăţenie La Nicolae Bălcescu, elevii sunt ajutaţi să înveţe o meserie

07 Mar 2016 1716