ZIUA in judet

Distanţa între România şi Bulgaria - 250 de metri O simplă bretea rutieră ţine închis punctul de trecere a frontierei de la Lipniţa

Judeţul Constanţa se pregăteşte de multă vreme pentru inaugurarea a două noi puncte de trecere a frontierei. Unul dintre ele este cel de la Lipniţa - Kainargea. Doar că, potrivit „bunei“ tradiţii româneşti, investiţia se împiedică „de-un ciot“. Mai precis, autorităţile locale de la Lipniţa se vad în imposibilitatea de a da drumul noului punct de trecere a frontierei din cauza unei bretele rutiere de staţionare lungă de doar 250 de metri. 
Executivul României şi cel al Bulgariei au încheiat un proiect comun pentru realizarea acestui punct de interes. Investiţia pentru realizarea lucrărilor a fost de peste şase milioane de euro. În cea mai mare parte, toate celelalte lucrări pentru ridicarea punctului de frontieră au fost finalizate: 17 kilometri de drumuri au fost reabilitate, construcţiile unde vor lucra vameşii există, dar punctul este nefuncţional din cauza unei bretele rutiere.

Primarul Florin Onescu a purtat discuţii cu reprezentaţii Poliţiei de Frontieră, pentru a vedea ce este de făcut astfel încât punctul de trecere să devină funcţional cât mai repede. „Oricâte speranţe ne-am făcut de când au început lucrările, din păcate, punctul de frontieră nu se va deschide în perioada imediat următoare. Din discuţiile avute, trebuie făcută o bretea asfaltică, lucrare pentru care avem, evident, nevoie de un proiect. Lungimea acesteia este de doar 250 de metri, însă pentru lucrare breteaua este necesară şi trebuie să facem rost de avize şi alte documente. Am avut o întrevedere cu un proiectant, iar în prezent se lucrează la planuri. Bineînţeles, investiţia va fi făcută cu bani de la bugetul local, dar încă nu ştim cât va costa“, ne-a explicat primarul Florin Onescu. Obiectivul este depus deja de trei luni la Consiliul Judeţean, aşteptând banii pentru finanţarea lucrărilor.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noul punct de trecere a frontierei Lipniţa-Kainargea, inaugurat de prim-ministrul României (galerie foto)

03 Oct 2017 2305

„Stăm cu sabia lui Damocles deasupra capului“ Frontierele de la Lipniţa şi Dobromir, proiecte de milioane de euro compromise?

07 Apr 2016 3419

Românii, ţinuţi la 250 de metri distanţă de Bulgaria Primăria Lipniţa trebuie să plătească proiectul şi lucrările

30 Sep 2014 1399

Amenajare punct de trecere frontiera România-Bulgaria, comuna Lipnita, judetul Constanta - 17.10.2013

17 Oct 2013 1349

Ce va face Georgel Onescu cu banii primiţi de la Consiliul Judeţean

20 Jun 2013 1277

Guvernul aprobă azi deschiderea a două noi puncte vamale în judeţ

17 Oct 2012 1197