Drumurile din Tuzla, modernizate prin programul Sapard

Fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea comunei

Datorita atragerii fondurilor guvernamentale, mai multe probleme ale populatiei localitatii sunt pe cale de a fi rezolvate * Pana la 30 septembrie, 15,5 kilometri de drumuri comunale vor fi reabilitate si modernizate * Pana in prezent, lucrarile au fost realizate in proportie de 50% * La ora actuala se lucreaza la modernizarea strazii Atelierelor si Uzinei * Reteaua de apa potabila din comuna a fost extinsa pe aproape 8.000 de metri liniari * Primaria si Consiliul Local Tuzla pun un accent deosebit pe promovarea activitatilor sportive

In ultima perioada de timp, comuna Tuzla a fost una dintre putinele localitati din judetul Constanta care s-au dezvoltat intr-un mod deosebit. Localitatea este cunoscuta ca fiind una dintre comunele constantene cu putine probleme, si asta datorita, probabil, si amplasarii geografice de care dispune asezarea. Potrivit declaratiilor primarului din Tuzla, Avram Ghebenei, o mare parte din problemele populatiei au fost rezolvate cu ajutorul atragerii fondurilor guvernamentale. Una dintre doleantele cetatenilor era reabilitarea drumurilor care sunt intr-o stare precara. Pentru a rezolva aceasta problema, Primaria si Consiliul Local Tuzla au facut toate demersurile necesare pentru a atrage in comuna programul Sapard. Pana in prezent, administratia publica locala a reusit pietruirea a patru drumuri de pamant cu piatra sparta si a demarat procesul de implementare a programului Sapard pentru amenajarea a 15,5 kilometri de drum din intravilanul localitatii. "La ora actuala, suntem in plina activitate cu amenajarea drumurilor prin acest program finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei, peste 50% din lucrari fiind deja realizate", a declarat primarul Ghebenei. Reabilitarea drumurilor comunale are ca termen de finalizare data de 30 septembrie, insa primarul comunei este increzator ca lucrarile vor fi gata mult mai devreme. Pentru a veni cat mai mult in sprijinul locuitorilor, autoritatile locale au pus un accent deosebit pe reabilitarea drumurilor din interiorul localitatii. "In prezent, se lucreaza la modernizarea strazii Atelierelor si Uzinei, acolo unde locuiesc foarte multi oameni. In plus, strada Salcamilor a fost deja finalizata", a mai spus Avram Ghebenei.

A fost extinsa reteaua de apa potabila din comuna

O alta problema pe cale de a fi complet rezolvata este alimentarea cu apa potabila a cetatenilor. "In ultimul an, locuitorii au beneficiat de extinderea retelei de apa pe o distanta de peste 2500 de metri pe diferite strazi din comuna. In plus, prin fondurile obtinute de la Regia Autonoma Judeteana de Apa Constanta am reusit sa extindem reteaua de apa pe soseaua nationala, pe o lungime de 5400 de metri. Aici exista o conducta foarte veche care nu mai facea fata, iar prin inlocuirea acesteia, practic, am dublat cantitatea de apa care intra in Tuzla", a precizat primarul Avram Ghebenei. Extinderea retelei de apa potabila continua si la ora actuala pe strada Frunzelor. In aceasta zona se lucreaza pe o lungime de 300 de metri liniari, lucrarea fiind realizata din fonduri de la bugetul local. Potrivit declaratiilor primarului din Tuzla, majoritatea lucrarilor pentru extinderea retelei de apa potabila au fost realizate inainte de a fi demarata modernizarea drumurilor comunale.

Promovarea activitatilor sportive

Printre realizarile actualei administratii locale din Tuzla se numara si amenajarea bazei sportive a localitatii. "Baza sportiva a fost amenajata pentru a fi folosita de cetatenii de orice varsta si, nu in ultimul rand, de fotbalistii care activeaza in cadrul echipei din Tuzla, formatie care in prezent se afla in Divizia D", a mentionat primarul comunei. In vederea promovarii activitatilor sportive, Primaria Tuzla a realizat toata documentatia necesara pentru construirea unei sali de sport in comuna. "La ora actuala, asteptam sa primim raspunsul din partea organelor competente pentru a demara lucrarile de construire a salii de sport. In acest sens, am alocat deja teren in curtea scolii, pe o suprafata de 1600 metri patrati", a conchis Avram Ghebenei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024. CFR Cluj - Farul Constanța Hagi - „Mergem cu convingere și curaj, pentru a încerca să câștigăm“ (VIDEO)

17 May 2024 1904

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 31-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - GALERIE FOTO

16 May 2024 663

În Ovidiu Jandarmii din Constanța, în dispozitiv, la meciul de fotbal dintre Farul Constanța și CS Universitatea Craiova

13 May 2024 434

Fotbal feminin Farul Constanța, la 90 de minute distanță de câștigarea titlului din postura de nou-promovată. „Jucăm acasă, avem suporterii aproape”

11 May 2024 1061

Cât costă biletele la Farul Constanța – CSU Craiova, ultimul meci al „marinarilor” pe teren propriu în play-off

10 May 2024 1134

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, cere rejudecarea dosarului! Înalta Curte a rămas în pronunțare

02 May 2024 504

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1596

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 767

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 28-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO – VIDEO

28 Apr 2024 1012

Liga a 3-a Axiopolis Cernavodă a revenit de la 0-2 cu FC Voluntari II, câștigând în prelungiri!

28 Apr 2024 743

Județul Constanța Echipa de fotbal a Comunei Cumpăna este câștigătoarea Cupei Satelor

26 Apr 2024 772

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 904

Primăria Cumpăna Finala celei de a IV-a ediții a competiției între mai multe județe - „Cupa Satelor”

25 Apr 2024 401

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 871

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 800