Investiţii în educaţie Comuna Nicolae Bălcescu va avea o nouă bibliotecă

În comuna constănţeană Nicolae Bălcescu, treburile administrative nu au luat o pauză în această perioadă.
 
În atenţia administraţiei locale se află proiectul privind dotarea noului centru social înfiinţat în comună. Toţi copiii fără posibilităţi materiale, dar şi cei care provin din familii defavorizate ar urma să primească aici o masă caldă. Lucrările pentru construirea centrului social au început încă de anul trecut, dar au fost finalizate abia la sfârşitul acestei veri, din cauza unor probleme survenite din partea constructorului. Acum, administraţia este nevoită să găsească o sursă de finanţare pentru dotarea clădirii. Odată ce imobilul va avea în dotare mobilierul, viitorul centru va fi inaugurat.

„Centrul a fost deja conectat la utilităţi, fiind alimentat, în prezent, cu energie electrică şi termică, având şi acces la apă curentă. Pentru acest proiect, s-a investit de la bugetul local o sumă în valoare de două miliarde de lei. Ne pare rău însă că nu reuşim să găsim banii necesari pentru dotarea clădirii cu mobilier, ceea ce însemnă că va trebui să ne orientăm către mai multe surse de finanţare. Ar fi păcat să nu găsim în următoarea lună banii, ca să îl şi putem inaugura şi acesta să devină funcţional. Dacă nu găsim banii necesari într-o lună, abia la anul centrul ar mai putea să devină funcţional, după calculele noastre”, au precizat  pentru ZIUA în judeţ reprezentanţi ai administraţiei locale.
 
În atenţia administraţiei locale se află şi proiectul privind înfiinţarea unei noi biblioteci în comună. Constructorii au demarat deja lucrările la viitoarea clădire, care va adăposti peste 2.500 de volume, întrucât au fost obţinute toate avizele necesare începerii lucrărilor. Astfel, toate volumele din vechea bibliotecă vor fi mutate în noua clădire, care va fi amplasată chiar în incinta şcolii din Nicolae Bălcescu, biblioteca veche aflându-se în dispensarul veterinar al comunei.
 
Pe lângă proiectele aflate în lucru, administraţia locală a depus, de curând, un proiect privind instalarea unei reţele de canalizare în toată comuna. Proiectul a fost aprobat, comunităţii fiindu-i alocată suma de 630.000 de lei. Proiectul mai prevede şi construcţia unei staţii de epurare, contractul de finanţare urmând să fie semnat zilele viitoare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța, scoate la concurs un post vacant. Detalii

07 Mar 2024 826

Licitații Constanța Unitățile de învățământ din comuna Nicolae Bălcescu vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale (DOCUMENT)

05 Mar 2024 547

Licitații Constanța Logi Bic SRL va dota, cu peste 100.000 de euro, unitățile școlare din comuna Nicolae Bălcescu (DOCUMENT)

19 Feb 2024 603

Locuri de muncă Constanța Primăria Nicolae Bălcescu scoate la concurs un post vacant. Detalii

15 Feb 2024 708

Rețeaua de apă din comuna Nicolae Balcescu, județul Constanța, extinsă de SDM Master Group SRL (DOCUMENT)

02 Feb 2024 915

Comuna Nicolae Bălcescu, județul Constanța și Strabag SRL au chemat în instanță compania EM Prime Construct SRL

01 Feb 2024 3506

Licitații publice LCS Ideal Top Construct SRL și Ace Proiect Vision SRL, contract peste 460.000 de euro pentru lucrări la Școala Gimnazială Nr. 1 Dorobanțu (DOCUMENT)

13 Jan 2024 709

Afaceri Constanța Primăria Nicolae Bălcescu a încheiat un contract ce vizează Grădinița „Albă ca Zăpada” (DOCUMENT)

24 Oct 2023 888

Primăria Nicolae Bălescu din Constanța. O nouă încercare pentru atribuirea contractului de concesiune a gazelor natural

09 Oct 2023 992

Achiziții Constanța Primăria comunei Nicolae Bălcescu înființează un centru de colectare prin aport voluntar

23 Sep 2023 896

Licitații Constanța Comuna Nicolae Bălcescu, peste 2,12 milioane de euro pentru modernizarea tramei stradale. Cine și-a adjudecat contractul (DOCUMENT)

12 Sep 2023 963

Județul Constanța Litigii achiziții publice. Primăria Nicolae Bălcescu, la judecată cu o companie din top constructori autostrăzi

06 Aug 2023 1755

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța intenționează să constuiască un centru de colectare deșeuri

31 Jul 2023 1343

Strabag SRL câștigă la CNSC împotriva primăriei Nicolae Bălcescu din județul Constanța

19 Jul 2023 1169

Primăria Nicolae Bălcescu închiriază un teren de aproximativ 4 hectare

12 May 2023 1028